Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Margerytka40 22:06, 22 sty 2017

Podglądam dyskusje różane i chylę czoła . Jak Wy to wszystko ogarniacie? Widzę,że wiele nauki przede mną.
Nett 22:22, 22 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Wg mnie w przyrodzie zaden kolor sie nie gryzie. Ale jak ktoś pyta o tonacje - podaję mój punkt widzenia. Mi kilka róz, gdy probowlam uporządkować rabaty tonacjami, ze soba nie pasowało. Co nie znaczy ze w innym ogrodzie nie będą pasować idealnie.

To jak Marzenko radzisz dopasować?
tulucy 22:23, 22 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Wg mnie w przyrodzie zaden kolor sie nie gryzie. Ale jak ktoś pyta o tonacje - podaję mój punkt widzenia. Mi kilka róz, gdy probowlam uporządkować rabaty tonacjami, ze soba nie pasowało. Co nie znaczy ze w innym ogrodzie nie będą pasować idealnie.

Bo to też wiele zależy od pozostałych roślin na rabacie... Całokształt - albo wszystko ze sobą gra, albo nie... Wypełniacze, tło, sama zieleń - to wszystko ma wpływ...
Makao_J 12:57, 23 sty 2017

Temacik różany się rozkręcił. Lubię wszystkie róże i każdą mogłabym mieć u siebie. Niestety nie mogę bo za mało miejsca na wszystkie chciejstwa.

Też nie wiedziałam że Comte i M Boll to ta sama róża. Dobrze że mamy Andę
kasja83 15:24, 23 sty 2017

Ja zaś podziwiam róże-ale u innych-u siebie ich nie widzę-mimo, że piękne.
Iwk4 19:57, 23 sty 2017

Róże mają kolce. Ktoś pisał, że sobie kurtkę pohaczył przy okrywaniu, ręce poranił ...
Przy pojedynczych okazach nie jest problemem okryć, ale jak weszłam w 12 róż Montana, by wypielić i zakopczykować w grudniu, to cieszyłam się, ze mam na sobie byle jakie spodnie i kurtkę, a ręce bez rękawic nie miałyby szans być całe. Niestety róże bardzo kłują

I zastanawiałam się, kto mnie namówił ( chyba tylko na siebie mogę psioczyć ), by posadzić dwa rzędy róż po 6 sztuk? Pięknie to wygląda, ale sprawia problem przy pieleniu

Taka ilość jednakowych róż sprawia, ze odnosi się wrażenie, ze kwitną cały sezon. Zawsze są jakieś kwiaty

aż do mrozów
Nett 20:14, 23 sty 2017

Pięknie wyglądają Twoje róże.
Iwk4 20:21, 23 sty 2017

Anetko, nie każdy lubi taką czerwień. Ale przyznam,że mogę im dać medal za zdrowotność, piękne, zdrowe, ciemnozielone liście i fakt, ze kwitną od czerwca do mrozów.
Joku 21:48, 23 sty 2017

Ja lubię twoje czerwone róże. Piękne są.
22:15, 23 sty 2017
Piękne, ja bardzo lubię czerwień, ale tak ostra teraz mi nie będzie pasować. Swego czasu miałam czerwień i żółć w ogrodzie, głównie, teraz już ani jednych ani drugich.

Iwonko co to za odmiana? teściowej bym może sprawiła, ona kocha róże. Ale często jej chorują, nie takie odmiany kupuje czy co.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies