Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Anda 10:09, 26 cze 2020

Piękne widoki, jak zwykle Podziwiam umiejętność upychania, jak zwykle

Stipę przycinasz? Jak to znosi? Bo mimo wyczesania mnie troszkę już wkurza

Muehlenbeckia u mnie w donicy rośnie w pełnym słońcu i dobrze to znosi. Rozrasta się bardzo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 10:19, 26 cze 2020

Iwonko, cudownie... te róże, ta stipa! Donice pięknie się prezentują!

Cały ogród jakoś tak bardziej mi gra kształtem po tych wszystkich przemianach, których dokonałaś - jest taki uspokojony i bardziej spójny w proporcjach Mimo, że już wcześniej było bosko, to przekroczyłaś kolejny poziom
inka74 14:17, 26 cze 2020

TAR napisał(a)
u mnie na strychu tez juz bizuteria ogrodowa czeka. jednak zdobic bede jak juz chociaz cześć ukoncze, na razie wszedzie rozwałka i czasu nie ma zeby pokonczyc.
czas to u mnie też problem ja dopiero tydzień temu na tyle sprzątnęłam zagrodę, że da się chodzić pod wiatą i wkoło domu
inka74 14:21, 26 cze 2020

jolanka napisał(a)
Dziękuję pięknie za poranne zdjęciowe radości
proszę bardzo, zachęcam w sobotę do powrotu do domu okrężną drogą przez Wołomin
inka74 14:25, 26 cze 2020

sarenka napisał(a)
Iwona,gdzie kupowałas w tym roku swoje donice? Ja jutro zamiast foteli które wpadły nie oko kupię chyba donice właśnie chciałam ze 3-4 donice tylko że ja mistrzynią łącznia faktur nie jestem
Co masz zimozielonego u siebie w donicach?

Dobrze pamiętam,że kupiłaś Alstroemeria? Jeśli tak to która? Gdzie ja będziesz sadzila?
Część w LM, część w Radzyminie i kilka w Kobyłce. Jest teraz ogólnie bardzo dobra oferta tu lokalnie. Tylko drogie są, dlatego ja rozdzielam zakup na kilka miesięcy.
Alstroemerię mam białą kupioną w Kobyłce. Wysadziłam na razie do ziemi na rabacie przy rdzawym kole, na zimę przełożę w doniczkę
inka74 14:28, 26 cze 2020

Anda napisał(a)
Piękne widoki, jak zwykle Podziwiam umiejętność upychania, jak zwykle

Stipę przycinasz? Jak to znosi? Bo mimo wyczesania mnie troszkę już wkurza

Muehlenbeckia u mnie w donicy rośnie w pełnym słońcu i dobrze to znosi. Rozrasta się bardzo.
a wiesz, że ciągle dziury mam?
Stipę tnę 2 razy ale nigdy krótko. Raz po zimie tak o 1/3 (zależy od stanu i mrozów) i teraz po kwitnieniu tylko same czubki z tymi pierzami. Mam wrażenie, że bardzo to lubi bo rośnie jak głupia też trochę po zimie wyczesuję uschnięte źdźbła.
sarenka 14:33, 26 cze 2020

inka74 napisał(a)
Część w LM, część w Radzyminie i kilka w Kobyłce. Jest teraz ogólnie bardzo dobra oferta tu lokalnie. Tylko drogie są, dlatego ja rozdzielam zakup na kilka miesięcy.
Alstroemerię mam białą kupioną w Kobyłce. Wysadziłam na razie do ziemi na rabacie przy rdzawym kole, na zimę przełożę w doniczkę

Bo właśnie na ich stronie kusi ta alstroemeria znalalzam już gdzie mogę kupić. Doniczki widziałam chyba w dobrej cenie w Jsk - myślałam że może stamtąd masz jakąś
inka74 14:38, 26 cze 2020

Kasia_CS napisał(a)
Iwonko, cudownie... te róże, ta stipa! Donice pięknie się prezentują!

Cały ogród jakoś tak bardziej mi gra kształtem po tych wszystkich przemianach, których dokonałaś - jest taki uspokojony i bardziej spójny w proporcjach Mimo, że już wcześniej było bosko, to przekroczyłaś kolejny poziom
Róże zaczynają koncert. Na razie tylko te w pełnym słońcu ładnie się rozwinęły. Te z mniejszą ilością jeszcze tak z tydzień potrzebują ale to dobrze, dłużej kwiaty będę miała.
Też coraz bardziej grają mi ze sobą kształty choć przyznam się szczerze, że sama miałam problem z zaakceptowaniem aż tak dużej zmiany na rabatach, ich wielkościach i takiego okrojenia trawnika. Dojrzewam ogrodowo w swoim własnym tempie
Na marginesie na głębockiej kupiłam 3 piękne róże, jednej nazwy nie powtórzę bo strasznie skomplikowana ale 2 pozostałe to Aphrodite i Blue Parfum - ta to tak pachnie, że aż w nosie kręci. Nawet wybaczyłam jej chłodny kolor kwiatu.
inka74 14:39, 26 cze 2020

sarenka napisał(a)

Bo właśnie na ich stronie kusi ta alstroemeria znalalzam już gdzie mogę kupić. Doniczki widziałam chyba w dobrej cenie w Jsk - myślałam że może stamtąd masz jakąś
nie, tam nie byłam - może to i dobrze...
sarenka 15:03, 26 cze 2020

inka74 napisał(a)
nie, tam nie byłam - może to i dobrze...

Możesz na stronie ich zobaczyc
Jakiej wysokości kupowała te donice?
W jedną bym chciała właśnie ta alstroemerie dać, w inną dzwonek i runianke co Kasia pisała