Te mniejsze rozplenice Gert i Compressum to nieduże ale po wyjęciu z doniczki przekorzenione. Medium Boy spora i ładna. Tak samo miłka. Miskant z tych mniejszych. Ogólnie w tym roku to one nic ciekawego nie pokażą ale za rok już może nie będzie źle.
min. Godzinę rano i wieczorem jak nie pada to huśtawka a jak pada to taras i fotel wiszący
Nie dziwię się, że go uwielbiasz, ten warzywnik to prawdziwe mistrzostwo! Te zdjęcia powaliły mnie kompletnie! Gratuluję! Ale trzeba przyznać, że dużego uroku ten murek dodaje.
Podziwiam też trawnik - mój pomimo dobrze przygotowanej gleby, marnieje w oczach. Na wiosnę robiłam wertykulację i aerację, ale powoli robi się rudawo-czerwony. Deszczu aż za dużo, więc wody nie brakuje. Jak mu pomóc?
Iwona, mam prośbę, weź poradź mi gdzie posadzić Parocje? Wczoraj kupiłam tam gdzie pisałaś. Dodałam u siebie zdjęcie wczoraj na 429 stronie i zaraz dodam drugie. Na tym drugim to ta jeżówka co tam rośnie zostanie przesadzona o na jej miejsce myślałam o drzewku
Powiem tak Iwonki ogród jest przepiękny a zdjęcia niestety kompletnie tego nie oddają( jakaś profesjonalna sesyjka potrzebna).Jak ta kobieta jeszcze kiedykolwiek będzie marudzić to przez kolano jak nic.
Zmiany od zeszłego roku olbrzymie a równocześnie nie widać takich wiecie "nowych" miejsc.
Te linie rabat do korekty widoczne są w zasadzie chyba tylko z piętra.
Ten ogród musowo trzeba obejrzeć, ja zamierzam wpaść ponownie bo już teraz widać że będzie bardzo zmienny w sezonie, są rośliny na wcześniej ,na teraz i na później i pełno rarytasików .
Te zdjęcia genialne! Ta kompozycja z misą jak z katalogu! Właśnie zaobserwowałam na forum te misy i strasznie mi się spodobał ten pomysł, muszę go skopiować do siebie
byłam miejscówka musi się opatrzeć. Jak kilka dni stoi i ci nie przeszkadza to już jest dobry trop. Jak ci się podoba i masz pomysł na inne obok nasadzenia lub to co jest pasuje to jest trop doskonały.
czyli w dobrym kierunku poszłam cieszę się bo zawsze są wątpliwości. Fotograf to musiałby od 6 rano być i potem mocno po południu. Ogród jest nadal zbyt słoneczny więc trudno jest złapać dobre światło. Jak drzewa urosną będzie lepiej.
Wpadaj kiedy możesz i kiedy chcesz. Wiosną jest inaczej, lato też już zaczyna być w miarę. Tylko jesień jest jeszcze do poprawki, zobaczymy czy ubiegłoroczne poprawki dadzą oczekiwany efekt.
Jeszcze raz buziaki i do zobaczenia w sobotę