Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Makusia 20:03, 24 cze 2020

Iwona w Rykach kupowałas?
inka74 22:33, 24 cze 2020

Kasya napisał(a)
A jak oceniasz sadzonki trawkowe ?
Te mniejsze rozplenice Gert i Compressum to nieduże ale po wyjęciu z doniczki przekorzenione. Medium Boy spora i ładna. Tak samo miłka. Miskant z tych mniejszych. Ogólnie w tym roku to one nic ciekawego nie pokażą ale za rok już może nie będzie źle.

Kasya napisał(a)

Więcej korzystaj z huśtawki
min. Godzinę rano i wieczorem jak nie pada to huśtawka a jak pada to taras i fotel wiszący

inka74 22:34, 24 cze 2020

Makusia napisał(a)
Iwona w Rykach kupowałas?
yes
Mariposa 08:45, 25 cze 2020

inka74 napisał(a)
Warzywnik - uwielbiam go za klimat. Jak tam będzie jeszcze ta szklarenka z czarnymi ramami to już w ogóle maestria i mistrzostwo. Rozpłynę się stojąc w warzywach

Nie dziwię się, że go uwielbiasz, ten warzywnik to prawdziwe mistrzostwo! Te zdjęcia powaliły mnie kompletnie! Gratuluję! Ale trzeba przyznać, że dużego uroku ten murek dodaje.
Podziwiam też trawnik - mój pomimo dobrze przygotowanej gleby, marnieje w oczach. Na wiosnę robiłam wertykulację i aerację, ale powoli robi się rudawo-czerwony. Deszczu aż za dużo, więc wody nie brakuje. Jak mu pomóc?
sarenka 11:59, 25 cze 2020

Iwona, mam prośbę, weź poradź mi gdzie posadzić Parocje? Wczoraj kupiłam tam gdzie pisałaś. Dodałam u siebie zdjęcie wczoraj na 429 stronie i zaraz dodam drugie. Na tym drugim to ta jeżówka co tam rośnie zostanie przesadzona o na jej miejsce myślałam o drzewku
kwartet 20:57, 25 cze 2020

Powiem tak Iwonki ogród jest przepiękny a zdjęcia niestety kompletnie tego nie oddają( jakaś profesjonalna sesyjka potrzebna).Jak ta kobieta jeszcze kiedykolwiek będzie marudzić to przez kolano jak nic.
Zmiany od zeszłego roku olbrzymie a równocześnie nie widać takich wiecie "nowych" miejsc.
Te linie rabat do korekty widoczne są w zasadzie chyba tylko z piętra.
Ten ogród musowo trzeba obejrzeć, ja zamierzam wpaść ponownie bo już teraz widać że będzie bardzo zmienny w sezonie, są rośliny na wcześniej ,na teraz i na później i pełno rarytasików .
Basia_KRK 21:07, 25 cze 2020

inka74 napisał(a)

Te zdjęcia genialne! Ta kompozycja z misą jak z katalogu! Właśnie zaobserwowałam na forum te misy i strasznie mi się spodobał ten pomysł, muszę go skopiować do siebie

Co to za kapitalna roślinka z hostą?
Kasya 21:25, 25 cze 2020

kwartet napisał(a)
Powiem tak Iwonki ogród jest przepiękny a zdjęcia niestety kompletnie tego nie oddają( jakaś profesjonalna sesyjka potrzebna).Jak ta kobieta jeszcze kiedykolwiek będzie marudzić to przez kolano jak nic.
Zmiany od zeszłego roku olbrzymie a równocześnie nie widać takich wiecie "nowych" miejsc.
Ten ogród musowo trzeba obejrzeć, ja zamierzam wpaść ponownie bo już teraz widać że będzie bardzo zmienny w sezonie, są rośliny na wcześniej ,na teraz i na później i pełno rarytasików .

No ja się domyślam ze ogrod na żywo nie do poznania
Wielka mam ochote ogladac
Szkoda ze tak daleko...
inka74 22:02, 25 cze 2020

sarenka napisał(a)
Iwona, mam prośbę, weź poradź mi gdzie posadzić Parocje? Wczoraj kupiłam tam gdzie pisałaś. Dodałam u siebie zdjęcie wczoraj na 429 stronie i zaraz dodam drugie. Na tym drugim to ta jeżówka co tam rośnie zostanie przesadzona o na jej miejsce myślałam o drzewku
byłam miejscówka musi się opatrzeć. Jak kilka dni stoi i ci nie przeszkadza to już jest dobry trop. Jak ci się podoba i masz pomysł na inne obok nasadzenia lub to co jest pasuje to jest trop doskonały.
inka74 22:11, 25 cze 2020

kwartet napisał(a)
czyli w dobrym kierunku poszłam cieszę się bo zawsze są wątpliwości. Fotograf to musiałby od 6 rano być i potem mocno po południu. Ogród jest nadal zbyt słoneczny więc trudno jest złapać dobre światło. Jak drzewa urosną będzie lepiej.

Wpadaj kiedy możesz i kiedy chcesz. Wiosną jest inaczej, lato też już zaczyna być w miarę. Tylko jesień jest jeszcze do poprawki, zobaczymy czy ubiegłoroczne poprawki dadzą oczekiwany efekt.
Jeszcze raz buziaki i do zobaczenia w sobotę