Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 18:53, 27 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
Wstawiłam u siebie zdjęcie hosty z takim dziwnym pędem liściowym na górze, dobrze że takiej nie kupiłaś
Byłam, widziałam. Dobrze że nie kupiłam dziękuję!
inka74 19:03, 27 cze 2020

Byłam dziś u Joli April. Moje fotograficzne wypociny telefoniczne wstawiłam u Izy Ursy. U siebie tylko kilka na pamiątkę ale później bo zdjęcia nie chcą się ładować. Jednak mimo wszystkich przeciwności o jakich mówią i piszą dziewczyny to bardzo bym chciała mieć choć kawałek ogrodu leśnego. Zupełnie inny klimat, inna ciepłota. Ja przyjechałam potem z Mrokasią i Jolą do mnie i różnica temperatur porażająca. Szukaliśmy cienia. Dopiero pod wieczór zrobiło się znośnie.
sarenka 19:46, 27 cze 2020

inka74 napisał(a)
zawsze możesz spróbować cieniować.

Pytanie które szałwie: ja mam takie 40-60 cm ale też i takie niskie 20 cm. Podejrzewam te wyższe masz. Wsadzić możesz trawy albo rośliny, które jak szałwię przytniesz to kwitną np. jeżówki. Ja mam z floksami, jeżówkami, rozchodnikami, stipą czy między różami. Mrokasia ma je między rozplenicami. To dosyć uniwersalne rośliny.

Wiesz co, nie wiem jakie mam szalwie- kupiłam je LM. Miałam dziś sadzić, ale jutro posadzę pod wieczór. Jeżówki będę miała za jakieś 10 dni
jolanka 20:45, 27 cze 2020

Iwonka, dziękujemy za cudowne chwile u Ciebie
Zdjęcia wkleję jutro bo dzisiaj Internet strasznie chodzi.

Iwonka ma po prostu pudełeczko, wygłaskane, dopieszczone, cudownie dobrane kolorystycznie. Bajka (tak powiedział mój eM). Widać efekty ogromu pracy jaką wykonała. Pomysły na dokończenie ostatniego (chyba )elementu ogrodu super, tylko zazdrościć zapału i siły

Jak dojechałam dzisiaj do domu to czekała mnie niespodzianka. Większość róż rozkwitła Niektóre jeszcze jednym-dwoma kwiatami ale byłam wniebowzięta
mrokasia 22:16, 27 cze 2020

Odwiedziny u Iwonki, były nieplanowane ale jakże przyjemne . Ogród wygląda świetnie! To miejsce mnie zaczarowało .

Gosiek33 07:39, 28 cze 2020

mrokasia napisał(a)
Odwiedziny u Iwonki, były nieplanowane ale jakże przyjemne . Ogród wygląda świetnie! To miejsce mnie zaczarowało .

Dzięki choć za jeden rzut oka, ale co tak skromnie ...
inka74 08:08, 28 cze 2020

Jola, Kasia - wielki cmok mój eM dumny chodził jak paw tak go chwaliliście. Dobrze , zaczynam prace koncepcyjno-motywujące nad tarasem bo same przyznacie, że brakuje miejsca do posiedzenia jak przyjdzie kilka osób ot po prostu. Więc taki stały kącik na 6 osób byłby idealny.

Gosiu, dziewczyny były u mnie po południu, w pełnym słońcu. Żar lał się z nieba co było kompletnym odwróceniem sytuacji u Joli. U niej z kolei kropiło i było przyjemnie chłodno ale też do robienia zdjęć to pogoda nie rozpieściła. Zrobienie zdjęcia w pełnym słońcu czy w deszczu jest trudne.
Gosiek33 08:17, 28 cze 2020

Tak, tak ale i tak więcej zdjęć bym chętnie zobaczyła
mrokasia 08:36, 28 cze 2020

Ja przyznaję, że zrobiłam u Iwonki tylko to jedno zdjęcie. Ale Jola robiła więc pewnie wstawi .
jolanka 08:39, 28 cze 2020

Tak, jak napisała Iwona wczoraj naprawdę trudno było robić zdjęcia. Podczas wizyty w jej ogrodzie słońce dawało ostro.
No to jedziemy, chociaż u mnie od wczoraj Internet chodzi masakrycznie, mam nadzieję, że się jednak uda.

Słynna już huśtawka (sprawdzona szczególnie przez naszych eMów) i kolejne kadry: