Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Kasia_CS 15:23, 26 cze 2020

inka74 napisał(a)

Na marginesie na głębockiej kupiłam 3 piękne róże, jednej nazwy nie powtórzę bo strasznie skomplikowana ale 2 pozostałe to Aphrodite i Blue Parfum - ta to tak pachnie, że aż w nosie kręci. Nawet wybaczyłam jej chłodny kolor kwiatu.

Dziś tam się muszę przejechać, bo mam do kupienia dla dziewczyny mojego brata różę do donicy i coś chcę wybrać. Może uda mi się powąchać tę Blue Ciekawa jestem

Aphrodite to u mnie nie trafiła się dobra akurat, choć wszyscy chwalą i tej jesieni ją wykopię, może po prostu przesadzę...
sarenka 16:00, 26 cze 2020

Ładne tam róże mają, widziałam i nad Soul się zastanawialam. Była taka ładna,ale pewnie już nie ma

Widziałaś może czy są jeżówki? Co prawda były te co chciałam,ale mało, widziałem też,że wystawiali...

Nadają upały, planujesz teraz sadzić to co przyszło czy się wstrzymasz?
April 18:26, 26 cze 2020

Inka, świetne zdjęcia. Jednak światło robi fajny klimat. Musisz rano wstawać
Okrągła rabata po zmianach WYMIATA
inka74 20:41, 26 cze 2020

sarenka napisał(a)

Możesz na stronie ich zobaczyc
Jakiej wysokości kupowała te donice?
W jedną bym chciała właśnie ta alstroemerie dać, w inną dzwonek i runianke co Kasia pisała
z donicami na razie basta. Dziś i tak na chwilę wyszłam i wróciłam z 2 krwiściągami, 2 hortkami i z floksem. Wczoraj z różą, dereniem cappuccino i jeżówką. Stanowczo nie powinnam wychodzić z domu
jolanka 20:54, 26 cze 2020

inka74 napisał(a)
proszę bardzo, zachęcam w sobotę do powrotu do domu okrężną drogą przez Wołomin

inka74 20:55, 26 cze 2020

Kasia_CS napisał(a)

Dziś tam się muszę przejechać, bo mam do kupienia dla dziewczyny mojego brata różę do donicy i coś chcę wybrać. Może uda mi się powąchać tę Blue Ciekawa jestem

Aphrodite to u mnie nie trafiła się dobra akurat, choć wszyscy chwalą i tej jesieni ją wykopię, może po prostu przesadzę...
były jeszcze ze 2 sztuki choć słabsze sadzonki ale kwitnące. Ja też tak z niektórymi mam - chwalona róża a u mnie taka sobie. Wina sadzonki lub warunków. Przesadź, ja też tak robię jak róża mi się podoba ale niekoniecznie dobrze w danym miejscu rośnie.
jolanka 20:55, 26 cze 2020

inka74 napisał(a)
z donicami na razie basta. Dziś i tak na chwilę wyszłam i wróciłam z 2 krwiściągami, 2 hortkami i z floksem. Wczoraj z różą, dereniem cappuccino i jeżówką. Stanowczo nie powinnam wychodzić z domu

Kurcze, przed bramą na Cię czekają i sprzedają?
jolanka 20:57, 26 cze 2020

Iwonka, masz rację z tymi różami. Eisvogelki nie chcialy za bardzo rosnąć w pełnym slońcu. Przesadziłam jesienią i szleją
inka74 20:57, 26 cze 2020

sarenka napisał(a)
Ładne tam róże mają, widziałam i nad Soul się zastanawialam. Była taka ładna,ale pewnie już nie ma

Widziałaś może czy są jeżówki? Co prawda były te co chciałam,ale mało, widziałem też,że wystawiali...

Nadają upały, planujesz teraz sadzić to co przyszło czy się wstrzymasz?
Soul była, jeżówki były i to w dobrych cenach bo u K takie sobie a drogie. Nie wiem co z sadzeniem. Jak będzie patelnia to na razie trzymam za domem w cieniu.
inka74 20:58, 26 cze 2020

April napisał(a)
Inka, świetne zdjęcia. Jednak światło robi fajny klimat. Musisz rano wstawać
Okrągła rabata po zmianach WYMIATA
światło robi różnicę stipowe miotełki bardzo lubię.