Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 11:40, 10 mar 2021

April napisał(a)
Fajna ta szklarenka. Ja też nie mam słonecznych parapetów. Generalnie mam mało parapetów i żaden nie wychodzi na południe. A gdyby nawet to i tak las... a i tak jak uparty osioł ciągle coś wysiewam. Większość się nie udaje a ja nie umiem sobie wytłumaczyć żeby tego nie robić...

Buki jednak w doniczkach... no właśnie ten mróz mógłby już zelżeć. W porównaniu z ubiegłym rokiem to baaaardzo długa zima. W lutym już miałam większość zrobione.
ja też do połowy marca miałam posprzątane. A teraz 3 rabatki małe z 14 miejsc pełnych bylin
inka74 11:46, 10 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)
W tym roku raczej siać nie będę... jeszcze. Nawet coś mi wschodzi ale i tak zanim do gruntu wsadzę to się powyciąga, wygnije. Nie mam dobrego miejsca na taką zabawę
ja też nie mam ale balkon wychodzi na południe, spróbuję. Na zachodnich oknach miałam wyciągniete i niemrawe To coś kosztowało 49 zł, potem wystawię na zewnątrz na pomidory w donicach. Te półki się po prostu zdejmuje. Jak nie będzie potrzebne to złożę w płaską paczkę w 15 minut.
inka74 11:50, 10 mar 2021

Kokesz napisał(a)
Dostałam wczoraj od kolegi pomidory i paprykę wysianą miesiąc temu do takiej szklarenki ale dodatkowo doświetlane specjalną lampą.
Wieczorem wstawię zdjęcie. Są takie duże że chyba zaraz zaczną kwitnąc
widziałam takie lampy, drogie niestety. Pewnie bym inwestowała gdym duży warzywnik miała. Moje wysiewy bardzo hobbystyczne ja nie do końca mam rękę do tego typu zabawy. Brak mi cierpliwości i systematyczności np. w podlewaniu tego wszystkiego.

Moja figa powinna być w następnym tygodniu. Ciekawa jestem jaką sadzonkę dostanę.
Kasya 11:53, 10 mar 2021

Mi się taki regalik nie sprawdził
Na dworze jak słońce to jak w piekarniku bo słabe wietrzenie, uważaj na to
Po sezonie chyba folia była do wyrzucenia
Może trzeba gdzieś w cieniu postawić, ja nie miałam gdzie
inka74 12:28, 10 mar 2021

Dobrze, że mówisz. No ja trochę traktuję go jak jedno- może dwusezonowy element.
inka74 07:18, 13 mar 2021

Bylam ostatnio w ogrodniczym i zrobiłam dla Agi z ogrodu z zegarem zdjęcie dorosłych umbr. Odległość między nimi ok. 3,6-4 metry patrząc po płotkach za nimi. To są kilkunastoletnie drzewa.

Ja mam za gęsto posadzone drzewa na tyle. Nie wiem czy umbry nie powinnam wyeksmitować za płot...
Agatorek 08:20, 13 mar 2021

Dzięki Iwonka

U mnie będą miały co najmniej taki odstęp, jak piszesz, więc będzie Ok.
Są śliczne a pnie takie grubaski
inka74 08:51, 13 mar 2021

Dojrzewam u mnie do przesadzenia umbry za płot. Wtedy u mnie docelowo zostaną tulipanowce a umbra będzie w tle. Perspektywa mi się wydłuży
Joann 09:18, 13 mar 2021

inka74 napisał(a)
Bylam ostatnio w ogrodniczym i zrobiłam dla Agi z ogrodu z zegarem zdjęcie dorosłych umbr. Odległość między nimi ok. 3,6-4 metry patrząc po płotkach za nimi. To są kilkunastoletnie drzewa.

Hej zwabiły mnie tu Umbry Faktycznie, pnie są grubiutkie. Korony drzew wyglądają dokładnie tak, jak sobie wyobrażałam.
Agatorek 09:48, 13 mar 2021

inka74 napisał(a)
Dojrzewam u mnie do przesadzenia umbry za płot. Wtedy u mnie docelowo zostaną tulipanowce a umbra będzie w tle. Perspektywa mi się wydłuży

Ale że chcesz je posadzić u sąsiada za płotem?