Dziewczyny, mam ogólny marazm ogrodowy... Zima mnie dobija. Dziś znowu śnieg. Dobrze że chociaż słońce wyszło na chwilę.
Szklarenkę testuję. Na razie doniczki poustawiane. Zaleta niewątpliwa - zwiększenie ilości miejsca w słońcu. I to że mogę ją szybko rozłożyć

Zoja, patent z folią przetestuję. Mam gdzieś taką do nakrywania szyby w samochodzie. Chyba to masz na myśli
Kasia, nie mam. Miałam, ususzyłam. Pisałam chyba ci o tym
Przyszły ciemierniki od Kiełkowskiego. Sadzonki ze 3 razy mniejsze od tych od Zymona a cena tylko 2 zł mniej. Figa przyszła jako wysoki patyk. Chyba nie tego oczekiwałam

dodatkowo doniczki zaklejone tylko taśmą klejącą. Ziemia się częściowo wysypała. Zastanawiam się, czy nie zwracać...
Po lewo sadzonki od Zymona a po prawo ciemierniki od Kiełkowskiego, żaden nie kwitnie. Fakt to inne rodzaje ale i tak nawet marketowe tańsze o 11 zł i 2x większe. Jedynie co to sadzonki zdrowe. Te małe to poziomki wiszące całoroczne, nie ciemierniki
Na dodatek Almabar napisał, że wysyła do mnie rośliny w poniedziałek. Napisałam, że chyba żartują bo przy zamówieniu zaznaczałam wysyłkę po 5 kwietnia. I że jej po prostu teraz nie przyjmę. No wściec się można, wrrr...