Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Agatorek 18:21, 20 maj 2021

Kurczę, ładna ta magnolia . Ale na razie muszę odpuścić sobie z zakupami . Muszę powsadzać to, co mam.
Ponad 500 za judaszowca? Jedynie, gdyby miał z 5 metrów wysokości .

Ale wiecie... przecież marżę sklepy mogą sobie ustawić jak chcą. Popyt rośnie, to i ceny...
UrsaMaior 18:24, 20 maj 2021

inka74 napisał(a)
Mogę wam napisać, gdzie Woodsmana widziałam ale na priv. Bo jak kalinę Rotundifolię tu pokazałam to jak dziś po nią dla Lucy pojechałam to z 8 sztuk jakie jeszcze w piątek były i stały częściowo od ubiegłego roku w bardzo dobrej cenie to dziś już nie było ANI JEDNEJ SZTUKI.

Klasyka. Nigdy niczego nie podaje się publicznie, bo nie wiesz kto czyta i co z tą informacją zrobi...
inka74 19:44, 20 maj 2021

Aga, magnolka ładna ale duża docelowo. U ciebie to nie przeszkadza. Ale z ilością stojących doniczek Jolę April niedługo przebijesz

Izuś, ja nawet nie podałam konkretnie, że ją kupiłam ani gdzie. Śmiać mi się chciało, bo jak wcześniej do nich pojechałam na zakupy to były wystawione tylko takie po 52 czy 54 zł. W piątek przez przypadek odkryłam jeszcze 3 sztuki po 29 zł z ubiegłego roku (!!!!) z dostawy. To złapałam bo poprzednią po prostu w donicy zasuszyłam. Pokazałam zdjęcie w tym tygodniu i dzień później już ani sztuki nie było. Pytałam się pracownika opiekującego się krzewami. Przypadek? Stały 365 dni u nich i nic. ))

Jestem ciekawa ile angielek się sprzedało i GoR od naszej ostatniej dyskusji ))) jutro z ciekawości pojadę po drodze do domu.
Kasya 19:49, 20 maj 2021

inka74 napisał(a)
Aga, magnolka ładna ale duża docelowo. U ciebie to nie przeszkadza. Ale z ilością stojących doniczek Jolę April niedługo przebijesz

Izuś, ja nawet nie podałam konkretnie, że ją kupiłam ani gdzie. Śmiać mi się chciało, bo jak wcześniej do nich pojechałam na zakupy to były wystawione tylko takie po 52 czy 54 zł. W piątek przez przypadek odkryłam jeszcze 3 sztuki po 29 zł z ubiegłego roku (!!!!) z dostawy. To złapałam bo poprzednią po prostu w donicy zasuszyłam. Pokazałam zdjęcie w tym tygodniu i dzień później już ani sztuki nie było. Pytałam się pracownika opiekującego się krzewami. Przypadek? Stały 365 dni u nich i nic. ))

Jestem ciekawa ile angielek się sprzedało i GoR od naszej ostatniej dyskusji ))) jutro z ciekawości pojadę po drodze do domu.

Nie upomniałas się o prowizje ?
inka74 20:09, 20 maj 2021

Chyba zacznę ))
inka74 06:47, 22 maj 2021

Rozchyliła kwiat magnolia Daybreak. I zastanawiam się czy to jest ona...

I zdjęcia ze szkółki z ubiegłego roku. Ta była znacznie bardziej z różem. Moja jest maślana ale inna niż Sunsation. Może ten kolor się z czasem zmienia... Kurczę, no...
Kasya 06:55, 22 maj 2021

inka74 napisał(a)
Rozchyliła kwiat magnolia Daybreak. I zastanawiam się czy to jest ona...

I zdjęcia ze szkółki z ubiegłego roku. Ta była znacznie bardziej z różem. Moja jest maślana ale inna niż Sunsation. Może ten kolor się z czasem zmienia... Kurczę, no...

Daybreak powinna iść lekko w łososia... w kolorze, nie w zapachu
inka74 07:17, 22 maj 2021

Bilans strat z zimy. Chyba już na tym etapie mogę go zrobić. Na całym ogrodzie całkowicie padły mi 2 róże. Jedna hultemia Coral Babylon Eyes i rabatówka Souvenir de Baden-Baden. Cała reszta z ponad ubiegłorocznej setki żyje, ma się coraz lepiej. Dodatkowo do tej pory nie obudziły mi się z listkami parocje ale jak jedną wykopałam to okazało się, że na głównej łodydze jednak coś ma. Poszła do doniczki czekam. Drugiej nie ruszam na razie. Miałam poważne obawy co do ambrowca Gumball ale widzę też na głównych gałązkach ślady życia. Oberwał mocno jeden z dereni ale żyje. Nawet kwitnie. Przytnę i będę czekała. Zginęły jedne bylinki - kłosowce. Miałam je w 2 kolorach, żadne nie przetrwały. Dokupię bo one bardzo długo kwitną. No i klona straciłam ale to nie przez zimno a chorobę. Reszta wszystko żyje i ma się dobrze. Judaszki odbijają choć też trochę gałązek straciły. Myślę, że to całkiem nieźle.

A i wczoraj znalazłam ćmę na buksach w 2 miejscach na ogrodzie. Zebrałam ich z 10 sztuk. Łatwo teraz się zorientować bo wyjadają młode liscie. Cóż, trzeba obciąć buksy i opryskać. Wcześniej niż planowałam. Pogoda niezbyt dobra do tego. Ma padać. Poczekam chwilę i przegląd codziennie lub co 2 dzień trzeba zrobić. W ubiegłym roku lepinox je zatrzymał. W tym też mam nadzieję, że pomoże i że się jeszcze nie uodpirniły dziady.
Kasya 07:21, 22 maj 2021

Wydaje mi się ze cięcie buksow przyciąga ćmę szybciej, może zapach wyraźniejszy wtedy
April 07:31, 22 maj 2021

inka74 napisał(a)
.

Spoko, spoko, powoli ubywa A na dziś plany baaardzo ambitne, potem mogę nawet umrzeć