Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 13:37, 19 maj 2021

April napisał(a)

O nie, nie dodawaj. Jak dla mnie trzy kolory to ideał, czyli dwa plus zieleń. Tak samo masz tą rabatę biało żółtą i niżej róż. Ja już tego różu bym się pozbyła. Biały z żółtym to połączenie absolutne.
Ale wiadomo, każdy ma inne potrzeby i odczucia
przyznaję rację! ten róż mnie tak drażnił, że wyrzuciłam ale i tak tam jest kolorowo. Prawda jest taka, że jak teraz mam np. na rabacie same Blushing Lady bez fioletów to bardzo mi się podba. Z fioletem było już za dużo. One miały się mijać a się przez chwilę zazębiły
inka74 13:41, 19 maj 2021

MiluniaB napisał(a)

To myślimy podobnie Ja też chcę ograniczyć wiosenne kolory - tulipanów W ogrodzie ma dominować zieleń, biel i fiolet
ja uwielbiam kwiaty i musi u mnie coś kwitnąć ale teraz bardziej odczuwam potrzebę ujednolicania, no chyba po prostu taki etap mamy. Jak teraz kwitną mi 3 rabaty obok siebie na tyle, każda w innym kolorze to już bym coś z tego wyrzuciła do wazonu. Ale szkoda ich
Kasia_CS 14:02, 19 maj 2021

inka74 napisał(a)

Kulki cisowe tam ostatnio kupiłam w niezłej cenie 55 i 78 zł, z tego co pamiętam.

Kuleczki cisowe oglądałam wczoraj, to niestety trochę zabrązowione zostały same.

Przepiękne widoczki - a powiedz mi, Angelique powtorzyły czy dosadzałaś z paczuszkę? u mnie zanikły po pierwszym kwitnieniu z tego co kojarzę.

Oglądałam też obielę The Bride - ładna ta kaskada kwiatów, nie powiem ale u mnie tym bardziej mało miejsca i nie wiem, czy gdzieś bym ogarnęła - za słaby jeszcze ze mnie upychacz i jakbym miała wybór to pewnie wolałabym jakiegoś derenia kwiecistego jako rarytas, bo wciąż nie mam żadnego

Rabata z Blushing lady imponująco wygląda, choć to totalnie nie moje kolory - pewnie sprobowałabym dosadzić do nich podobnych lilioksztlatnych, ale w jednolitym malinowym kolorze, żeby wzmocnić efekt wow Bo fiolet faktycznie niekoniecznie mogł tam koić oko a drażnić.

TAR 14:16, 19 maj 2021

inka74 napisał(a)
ja uwielbiam kwiaty i musi u mnie coś kwitnąć ale teraz bardziej odczuwam potrzebę ujednolicania, no chyba po prostu taki etap mamy. Jak teraz kwitną mi 3 rabaty obok siebie na tyle, każda w innym kolorze to już bym coś z tego wyrzuciła do wazonu. Ale szkoda ich

przez te nasze "etapy" to mam demolke na pol ogrodu
TAR 14:17, 19 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)

Kuleczki cisowe oglądałam wczoraj, to niestety trochę zabrązowione zostały same.

Przepiękne widoczki - a powiedz mi, Angelique powtorzyły czy dosadzałaś z paczuszkę? u mnie zanikły po pierwszym kwitnieniu z tego co kojarzę.

Oglądałam też obielę The Bride - ładna ta kaskada kwiatów, nie powiem ale u mnie tym bardziej mało miejsca i nie wiem, czy gdzieś bym ogarnęła - za słaby jeszcze ze mnie upychacz i jakbym miała wybór to pewnie wolałabym jakiegoś derenia kwiecistego jako rarytas, bo wciąż nie mam żadnego

Rabata z Blushing lady imponująco wygląda, choć to totalnie nie moje kolory - pewnie sprobowałabym dosadzić do nich podobnych lilioksztlatnych, ale w jednolitym malinowym kolorze, żeby wzmocnić efekt wow Bo fiolet faktycznie niekoniecznie mogł tam koić oko a drażnić.

Derenie kwieciste skutecznie mnie zniechecily, w sumie mam 3 szt. ale ile zostanie po kolejnej ziemie nie wiem, sa coraz brzydsze. Jedynie kousa jako tako.
Agatorek 19:02, 19 maj 2021

inka74 napisał(a)
I jabłonka, na którą od ubiegłego roku polowałam. Jabłoń ozdobna Kelsey. Ogromne kwiaty, kwitnie obficie. Miała być u mnie na razie w donicy przed domem ale... okazała się zbyt jasna. Finalnie znikła na tle ściany. Szukam jej miejsca w ogrodzie.

Rzeczywiscie obsypana kwiatami, piękna
inka74 19:21, 19 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)

widziałam cisy, przebrane już zostały i oprócz tego głównie baccata a nie ten drobny cis, którego lubię.
Angelique nigdy mi nie powtórzyły kwitnienia. Raz po chyba 2 latach jakieś pojedyńcze kwiatki wyszły
inka74 19:22, 19 maj 2021

TAR napisał(a)
przez te nasze "etapy" to mam demolke na pol ogrodu
Że też ci się zachciało mając tak piękny ogród demolkę robić
inka74 19:27, 19 maj 2021

Agatorek napisał(a)

Rzeczywiscie obsypana kwiatami, piękna
jestem ciekawa, czy się przebarwi na jesieni a jeżeli już to jak
tulucy 19:27, 19 maj 2021

Moje Angelique powtórzyły mi na pewno. Jak siedziały dwa lata w skrzyni z truskawkami