Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Kasia_CS 21:34, 01 cze 2021

Hihi, te czosnki schuberta są jak galaktyki dla mnie albo takie Dunst wokół jakiegoś ciała niebieskiego świetny efekt dają+bardzo mi się spodobały u Aprilka kiedyś, bo widziałam wtedy je na żywo po raz pierwszy

Agatorek 23:43, 01 cze 2021

inka74 napisał(a)

Rzeczywiście, są bardzo kosmiczne, jak pisze Kasia

Iwonka, krzewuszki masz śliczne. I tyle kuklikow.... piękne są , zapisuję się do ich funclubu
Ogrodowy_Kal... 05:31, 02 cze 2021

inka74 napisał(a)
Dla miłośników kuklików - moje sztuki. Pierwszy nie wiem jaka to odmiana ale podbny do drugiego Bell Bank. Potem Coctail Cosmopolitan, Mai Tai, Scarlet Tempest, Bohema Pink, Nonna i ostatni to chyba Citronge ale nie jestem na 100% pewna. Mam nadzieję, że nie pomieszałam odmian.

Kurcze ja mam tylko najzwyklejszy pomarańczowy z pojedyńczym kwiatem ale już widzę że na tym nie poprzestanę. Bohema Pink i Nonna na pewno poszukam tylko znów muszę usunąć trochę trawy
Na prawdę piękna kolekcja już.
Gosiek33 05:53, 02 cze 2021

Ależ zbioru kuklików się dopracowałaś!
Nie byłam świadoma, że aż tyle jest już do kupienia.

krzewuszka w pełnej krasie
Kasya 06:46, 02 cze 2021

Kuklikow masz juz niezła kolekcje

A ta limonkowa trawka to jaka ?
tulucy 06:50, 02 cze 2021

Kukliki super, ale jeszcze trochę zostało do uzupełnienia kolekcji u mnie też... Przynajmniej jest na co polować. Jak zaczynałam, to były ze 4 odmiany w ofercie i nie trzeba było polować. A teraz szał...
inka74 06:53, 02 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
Hihi, te czosnki schuberta są jak galaktyki dla mnie albo takie Dunst wokół jakiegoś ciała niebieskiego świetny efekt dają+bardzo mi się spodobały u Aprilka kiedyś, bo widziałam wtedy je na żywo po raz pierwszy

też go u Aprilka pierwszy raz na żywo widziałam jedyny minus to że jest niski a duży. Musi mieć sporo miejsca. Jeden mi się wpasował w rabatę a drugi jest w połowie w krzaku róży. Lepiej by im było wśród traw. Ale ogólnie śmieszny jest
inka74 06:59, 02 cze 2021

Agatorek napisał(a)

Rzeczywiście, są bardzo kosmiczne, jak pisze Kasia

Iwonka, krzewuszki masz śliczne. I tyle kuklikow.... piękne są , zapisuję się do ich funclubu
ale przez ten kosmiczny wygląd zwracają uwagę
Krzewuszka za chwilę będzie cała w bzykach. I za to też ją lubię. Mam w pobliżu 2 osoby z ulami. Zlatują się do mojego ogrodu na jedzonko. Ostatnio zauważyłam, że oblegają też kruszynę a te jej kwiatki są tak bardzo niepozorne...
inka74 07:07, 02 cze 2021

Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)

Kurcze ja mam tylko najzwyklejszy pomarańczowy z pojedyńczym kwiatem ale już widzę że na tym nie poprzestanę. Bohema Pink i Nonna na pewno poszukam tylko znów muszę usunąć trochę trawy
Na prawdę piękna kolekcja już.
jeszcze wszystko przed tobą Bohemę bardzo polecam. To niski kuklik a tak oblepiony kwiatami, że więcej ich niż liści. I bardzo długo trzyma kwiaty. Nonna ma te kwiatki dużo drobniejsze ale kolorystyka piękna. Świetnie wygląda w połączeniu z brązową trawką.
Zdjęcia telefonem teraz na szybko robione
inka74 07:10, 02 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)
Ależ zbioru kuklików się dopracowałaś!
Nie byłam świadoma, że aż tyle jest już do kupienia.
krzewuszka w pełnej krasie
Jest ich dużo więcej ale ja wolę te o większych kwiatach. Te drobniejsze też są piękne, ale wymagają większej przestrzeni i ilości w jednym miejscu jak u Hani Gruszki, aby pokazać ich urok.