Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 07:11, 02 cze 2021

Kasya napisał(a)
Kuklikow masz juz niezła kolekcje

A ta limonkowa trawka to jaka ?
trawka to Hameln Gold, mniejsza, niższa niż wersja podstawowa ale też swoje potrafi.
inka74 07:18, 02 cze 2021

tulucy napisał(a)
Kukliki super, ale jeszcze trochę zostało do uzupełnienia kolekcji u mnie też... Przynajmniej jest na co polować. Jak zaczynałam, to były ze 4 odmiany w ofercie i nie trzeba było polować. A teraz szał...
nioo teraz to nie wiadomo co wybrać. Ale jak idę do ogrodniczego to zbyt dużo lokalnie ich nie ma. Większość przez net kupowałam. Na zachodzie dużo ich było też wcześniej. Znalazłam taką stronę - 120 odmian ))
http://www.geumcollection.co.uk/NationalCollection.html
sarenka 08:45, 02 cze 2021

inka74 napisał(a)
jeszcze wszystko przed tobą Bohemę bardzo polecam. To niski kuklik a tak oblepiony kwiatami, że więcej ich niż liści. I bardzo długo trzyma kwiaty. Nonna ma te kwiatki dużo drobniejsze ale kolorystyka piękna. Świetnie wygląda w połączeniu z brązową trawką.
Zdjęcia telefonem teraz na szybko robione

Ale fajne kuklowisko !!!
Ja narazie mam 1 kupiony w A, w tym roku maleńki...cosopolitanmi wpadł w oko u Ciebie

U Ciebie krzewuszka cała w kwiatach,a moja ma jeszcze zaciśnięte pąki... ciekawe kiedy zakwitnie
inka74 12:13, 02 cze 2021

Kiedyś nawet bym nie pomyślała, że tak mi podpasują ) tak bardzo, że jeszcze 3 sztuki Petticoats Peach do mnie jadą. Maluszki, ale się rozrosną

Trzymajcie kciuki, jestem po drugiej dawce Phizera. Na razie leżę i odpoczywam.
Kasya 12:18, 02 cze 2021

inka74 napisał(a)
Kiedyś nawet bym nie pomyślała, że tak mi podpasują ) tak bardzo, że jeszcze 3 sztuki Petticoats Peach do mnie jadą. Maluszki, ale się rozrosną

Trzymajcie kciuki, jestem po drugiej dawce Phizera. Na razie leżę i odpoczywam.

Odpoczywaj i podziwiaj co narobilas
jolanka 13:39, 02 cze 2021

Ja mam jutro 2 dawkę AZ, dzisiaj woziłam syna na 1 dawkę Pf. On umierał już od kilku dni, a dzisiaj przygotowany na najgorsze, normalny facet
Kukliki już umiem rozmnażać, mam chyba 3 odmiany, dzięki Tobie Iwonka może mi się uda dopasować nazwy
Odpoczywaj.
A moja mama zadzwoniła do mnie z tymi słowami:
Dziecko kochane nagotuj sobie na kilka dni jedzenia bo jak po szczepionce będziesz się źle czuła to kto Ci zrobi? Ale ma dobre zdanie o swoim zięciu
inka74 13:57, 02 cze 2021

Kasia, odpoczywam choć trochę wcześniej byłam odebrać taką piękność.

A tyle mnie czeka do sadzenia. Jak dam radę to jutro lub w sobotę.

Jola, buzia mi się śmieje jak czytam o zięciu. U mnie oboje dziś dostaliśmy drugą dawkę. eM przez przypadek, jak zwykle bo ktoś nie przyszedł a on już w sumie mógł. Więc jedyna nadzieja w dziecku ale ten to na razie tylko kotleta usmaży, herbatę zrobi i pizzę odgrzeje może dramatycznie nie będzie.
alis 14:11, 02 cze 2021

Joluś na pocieszenie powiem, że po 2 dawce AZ czułam się dobrze, bylam w pracy

mrokasia 14:40, 02 cze 2021

Iwonka, aleś uzbierała tych kuklików .
Ja póki co mam 4 odmiany - Bohema Pink (jestem w nich zakochana!!!), Pink Fluffy, Bell Bank (od Agaty Brzozowej) i Pink Petticoats.

Odpoczywaj spokojnie .
Gosiek33 16:52, 02 cze 2021

Coraz więcej Was po drugim szczepieniu. Czuję się jakaś zaniedbana. Dopiero 12 czerwca mam mieć drugą dawkę AZ. Czemu takie dziwne różnice w terminach ?

Odpoczywajcie. Iwonka poczekaj z pracami
Jolanka wczoraj woziłam dziecię na pierwszą dawkę P. Efekty jak u Twojego prawdziwego faceta. Po powrocie też była jazda bo znalazła wybrzuszenie na nodze - oczywiście zakrzepica w 1/2 godz. po szczepieniu. Musiałam nieszczęście zawieźć do lekarza na konsultację. Dziś przyjęła do wiadomości, że to jednak było uderzenie bo siniak zaczyna się zabarwiać