Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 06:36, 30 maj 2021

TAR napisał(a)
łooo ale czadowy placyk, profesjonalistka. wpadniesz? mam 1 sciezke i chodniczek przy skrzyniach do zrobienia

jak mi sie podobaja te twoje metalowe mebelki, romantyczne takie
Ania, to nieopłacalna inwestycja, dla ciebie mi ponad pół roku zajęło zabranie się za temat. A wiesz przez ten czas karmić trzeba
A tak serio to najgorzej jest zacząć, potem już samo idzie.

Mebelki lubię. Szczególnie jak przemalowałam krzesła na miedziany kolor. Niestety kompletu nie udało się zakupić.
April 06:37, 30 maj 2021

Nie dość że mnie plecy po moich wczorajszych wyczynach brukarskich bolą to jeszcze jak patrzę co zrobiłaś to ból współczujący się dołącza, no już dzisiaj nie wstanę chyba
Niesamowita jesteś z tymi zmianami. Brukarz by tak nie ułożył, nie miałby takiej fantazji, uporu i pomysłowości. Chapeau bas i pierwsze miejsce ma pudle
Teraz tylko musisz sobie tam okienko balkonowe wybić jak Mrokaśka, żeby mieć bliżej na posiedzenie z kawką.
inka74 06:40, 30 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)
Fiu, fiu - perfekcyjna robota
perfekcyjna to nie jest, fachowiec by się pewnie przyczepił ale ja jestem zadowolona, że się udało. i że stabilnie jest
inka74 06:52, 30 maj 2021

April napisał(a)
Nie dość że mnie plecy po moich wczorajszych wyczynach brukarskich bolą to jeszcze jak patrzę co zrobiłaś to ból współczujący się dołącza, no już dzisiaj nie wstanę chyba
Niesamowita jesteś z tymi zmianami. Brukarz by tak nie ułożył, nie miałby takiej fantazji, uporu i pomysłowości. Chapeau bas i pierwsze miejsce ma pudle
Teraz tylko musisz sobie tam okienko balkonowe wybić jak Mrokaśka, żeby mieć bliżej na posiedzenie z kawką.
)niooo )) ręce mnie dziś bolą, nadgarstki szczególnie.
Z tym okienkiem to się muszę zastanowić bo taras rano i wieczorem się sprawdza. I to bardzo. Właśnie wykorzystuję go przy porannej kawie . Tam za domem tylko jest miejsce na letni odpoczynek w cieniu w trakcie dnia. U Kasi to trochę inna bajka. Okno/drzwi w użytku codziennym. U mnie raz na jakiś czas. A to też koszt ładnych kilku tysięcy złotych. Nic, czas pokaże czy on był potrzebny czy nie
Kasia_CS 08:31, 30 maj 2021

Iwonka, czaderski efekt myślę, że niejeden doświadczony fachowiec by przyklasnął! A jeśli nie, to tylko dlatego, żeby pracy nie stracić, haha! Macie z Łucją zacięcie! Aprilek zresztą też przy tych swoich płytach

Patrzę, że słonko dziś świeci, może wreszcie z przyjemnością uda mi się coś dziś porobić w ogródku, bo wczoraj co chmurka, to marzłam.
mrokasia 09:13, 30 maj 2021

Boszszsz, kobieto! Szacun! Super wyszło .
inka74 09:54, 30 maj 2021

Kasie obie - dziękuję! U mnie wczoraj było znośnie. Raz deszczyk pokropił ale delikatnie. Nawet oprócz ścieżki udało mi się trochę porządku z liśmi tulipanów zrobić. To urobek z tej malutkiej rabaty takich kupek do zebrania mam 5.

Lubię kolor Nigry patrząc pod słońce i ostatnie tulipany, ciemne. Prawie ich nie widać na rabacie. Chyba na ten rok już mi starczy tulipanowego szaleństwa

Miłej niedzieli wam życzę. Pogoda zapowiada się piękna. Jak tak dalej będzie to w tygodniu kostkę na wjeździe pomaluję i temat prac ciężkich na ten rok zakończę bo drewutnia jeszcze się trzyma, niestety.
Helen 10:37, 30 maj 2021

Iwonka, jesteś mistrzynią, naprawdę pięknie Ci to wychodzi. Bardzo mi się podoba taka nawierzchnia.
Agatorek 21:13, 30 maj 2021

inka74 napisał(a)
czuję się wyróżniona od drugiej mistrzyni ścieżek kamiennych że też baby się za takie prace łapią, no gdzie te chłopy???

Mój coś tam robi, ale żeby się przepracowywał, to niekoniecznie .
inka74 07:35, 01 cze 2021

Helen, na zdjęciu ładnie. Na żywo 2 płytki do poprawki bo źle podsypane, magia zdjęć czekam na sprzątnięcie piasku. Na razie jeszcze dziurki nim utykam.

Aga, z facetami już tak jest. Mój zamiast samoczynnie skosić swój trawniczek to czeka na wytyczne. Trawa znowu na 15 cm urośnie a trzeba ją kosić teraz raz na tydzień, tak szybko rośnie. W lecie zwalnia i co 2 tygodnie można a teraz po nawozie ruszyła z kopyta bardzo.

Zostawiam kilka pstryczków robionych z rana