Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 15:43, 01 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)

przepiękny okaz

długo go masz?
to Molly Schroeder. Mam od ubiegłego roku. Na razie straszny kurdupel i ani drgnie. A podobno do 2 metrów rośnie...
inka74 15:45, 01 cze 2021

antracyt napisał(a)
Przepiękny ten zakątek, rzeczywiście idealny do delektowania się kawą.
a to było takie niewyględne miejsce jeszcze 2 lata temu. Straszyło normalnie.
inka74 19:30, 01 cze 2021

mrokasia napisał(a)

Mój niby bardziej zaangażowany ale do skoszenia trawy też muszę pogonić. Przed domkiem ogrodnika zostało do ułożenia 4-5 płyt, nie wiem kiedy się doczekam, pewnie jak sama się za to wezmę w weekend to motywacja mu wzrośnie .

Widoczki prześliczne, bardzo lubię ten zakątek za domem u Ciebie .
u mnie nawet jak ja się za coś zabiorę to i tak sama muszę skończyć
inka74 19:36, 01 cze 2021

TAR napisał(a)
moj zrobil przedwczoraj (nie wiem czemu ale w niedziele najlepiej nam sie pracuje w ogrodzie) 2/3 ogrodzenia poludniowego. troche zabral widoku ale i tak tamta dzialka bedzie zabudowana wiec profilaktycznie juz sie osłaniam i sadze drzewa. Tlo ciemne,rosliny wygladaja oblednie. Ale tez widze jak teraz rosliny mam poukladane, kilka pojdzie do zmiany. ale ogolnie podoba mi sie to co naprodukowalam. z trawnikiem macie dobrze, moj musi kosic co 2-3 dni przez te deszcze trawa rosnie w oczach. a wiecie jak sa deszcze to szkoda nawozem nie sypnac i koleczko sie zamyka latem juz tak nie nawozimy dopiero jesiena po wertykulacji dajemy jesienny spoczynkowy.
na ciemnym tle lepiej zieleń widać, ja też lubię mój ciemny płot. Nie przeszkadza mi, że go widać
inka74 19:37, 01 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)

patrzę na tę pierwszą fotę jakoś tak z rana i przecieram oczy, że anabelki kwitną, haha dopiero drugi rzut oka przestał płatać figle
hehe no spore są te czosnki
inka74 20:07, 01 cze 2021

Dla miłośników kuklików - moje sztuki. Pierwszy nie wiem jaka to odmiana ale podbny do drugiego Bell Bank. Potem Coctail Cosmopolitan, Mai Tai, Scarlet Tempest, Bohema Pink, Nonna i ostatni to chyba Citronge ale nie jestem na 100% pewna. Mam nadzieję, że nie pomieszałam odmian.

Edit - znalazłam zamówienie z tym pierwszym a właściwie chyba drugim na zdjęciu - to Pink Petticoats. Ten pierwszy to będzie Bell Bank bo tego 2 sztuki zamawiałam a Pinka 3
TAR 20:29, 01 cze 2021

Iwonka brawissimo
Helen 20:33, 01 cze 2021

Iwonka, cudne porównanie Żadnego z nich nie mam a mam 4 różne odmiany
Kasia_CS 21:05, 01 cze 2021

Oo lubię takie porównania- odc razu widać co i jak- coctail Cosmopolitan ciekawy, nie kojarzyłam tak jasnych Kulików. Bohema pink też by mi się przydał, hihi
inka74 21:21, 01 cze 2021

Każdy jest inny. Coctail jest w fazie przekwitania, dlatego taki jasny. Mam jeszcze dwa kukliki. Eosa i Pink Frills ale nie kwitną. Ten Pink też jest jasny.

Zapomniałam jeszcze o kilku pstryczkach z szalejącymi krzewuszkami i nie tylko