Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 07:24, 07 cze 2021

anpi napisał(a)
Iwonko, podziwiam prace brukarskie. Super placyk. Możesz być z siebie dumna
Pięknie u Ciebie kwitną krzewuszki, kukliki i inne kwiecie! Uwielbiam czerwiec w ogrodzie
Też mam już dosyć widoku zasychających liści tulipanów, w tym tygodniu wszystkie polecą na kompost. Duża ilość tulipanów zachwyca wiosną, ale jak ma się posadzone wszystko w takim ścisku jak u mnie, to potem rośliny pomiędzy którymi rosną mają za mało światła by się właściwie rozwijać. U Ciebie też gęsto Ale dzięki temu ciągle coś kwitnie
Aniu, dziękuję! Myślę że placyk się sprawdzi. Jeszcze nie do końca mam wizję jak go wykończyć ale... Przyjdzie z czasem, tak myślę. Brakuje mi grafitowych donic. Tam gdzie coś znalazłam to rozmiar nie ten co trzeba. Nic, poluję dalej.
Gęsto na rabatach ale po wycięciu liści pustka. Niektóre rośliny już podziału potrzebują. Niektóre zanikają. Myślałam że biała naparstnica mi się wysiała a to wychodzi, że mam pole jarzmianek.
Kasia_CS 08:04, 07 cze 2021

inka74 napisał(a)
na razie weekend zamiast pracowicie to w łóżku spędziłam. Doniczki czekają. Zabrakło mi sił i weny twórczej.

Iwonka, przecież nie można cały czas na najwyższych obrotach być, a jeszcze po szczepieniu.. daj sobie odrobinę wytchnienia

Zawsze mnie zadziwia ile pod tymi tu;ipanowymi liśćmi się tli życia Ja powoli też usuwam swoje z rabat - co się da to urywam, ale to na raty idzie.
inka74 07:40, 10 cze 2021

No Kasiu nie można, to prawda ale robota sama się nie zrobi niestety. Ale rano jest czas na kawę z widokiem na ogród - lubię tę część. Na zdjęciu wychodzi płasko. Muszę w końcu kupić ten aparat...

Agatorek 22:07, 10 cze 2021

Dla mnie nie jest płasko. Widzę bujność i warstwy
Gosiek33 06:15, 11 cze 2021

Koniecznie kup w końcu ten aparat. Szkoda takie widoki oglądać z telefonu
Kasya 07:05, 11 cze 2021

Z telefonu zwykle gorsze zdjecia jak jest słońce
Czyli umyka to co najpiękniejsze
KasiaBawaria 08:00, 11 cze 2021

A te irysy musza miec wilgotno? Kusza mnie te syberyjskie.
inka74 09:57, 11 cze 2021

Agatorek napisał(a)
Dla mnie nie jest płasko. Widzę bujność i warstwy
bujność to tylko na jednym kawałku, reszta jeszcze nie ruszona lub młoda
inka74 10:03, 11 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)
Koniecznie kup w końcu ten aparat. Szkoda takie widoki oglądać z telefonu
no właśnie siedzę i czytam. Ten co pożyczam to Nikon d5300 ale on mi po prostu jakoś nie leży. Patrzę na Nikony - na razie faworyt Coolpix P1000 ale ta cena jest lekko z kosmosu jak na aparat ze zintegrowanym obiektywem. I zastanawiam się nad Sony ale tu nie mam faworyta. To co mi się podoba to w moim przypadku przerost formy nad treścią i cena z kosmosu. Sama nie wiem...
inka74 10:04, 11 cze 2021

Kasya napisał(a)
Z telefonu zwykle gorsze zdjecia jak jest słońce
Czyli umyka to co najpiękniejsze
szkoda, szkoda, nic nie jest takie na tych zdjęciach jak ja w rzeczywistości widzę. Dodatkowo u mnie wciąż jest za dużo słońca a rano duża część działki jest w cieniu. Zrobienie dobrego zdjęcia, jeszcze jak się nie umie tego robić, to jest sztuka po prostu