Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 10:07, 11 cze 2021

KasiaBawaria napisał(a)
A te irysy musza miec wilgotno? Kusza mnie te syberyjskie.
Kasiu, one z tego co kojarzę wolą wilgotno i dużo słońca. Jak mają niesprzyjające warunki to po prostu nie kwitną.
Gosiek33 10:32, 11 cze 2021

inka74 napisał(a)
no właśnie siedzę i czytam. Ten co pożyczam to Nikon d5300 ale on mi po prostu jakoś nie leży. Patrzę na Nikony - na razie faworyt Coolpix P1000 ale ta cena jest lekko z kosmosu jak na aparat ze zintegrowanym obiektywem. I zastanawiam się nad Sony ale tu nie mam faworyta. To co mi się podoba to w moim przypadku przerost formy nad treścią i cena z kosmosu. Sama nie wiem...

Tak to nie łatwe przywyknąć do nowego sprzętu i trochę to trwa.
LIDKA 12:34, 11 cze 2021

inka74 napisał(a)
no właśnie siedzę i czytam. Ten co pożyczam to Nikon d5300 ale on mi po prostu jakoś nie leży. Patrzę na Nikony - na razie faworyt Coolpix P1000 ale ta cena jest lekko z kosmosu jak na aparat ze zintegrowanym obiektywem. I zastanawiam się nad Sony ale tu nie mam faworyta. To co mi się podoba to w moim przypadku przerost formy nad treścią i cena z kosmosu. Sama nie wiem...

Z wszystkich telefonów jakie miałam sony xperia robiła najpiękniejsze zdjęcia. wiec ich aparaty też powinny byc dobre.
inka74 14:43, 11 cze 2021

No ja szukam coś co będzie robiło dobre zbliżenia i radziło sobie z ostrym słońcem, jakie u mnie w większości jest na ogrodzie. Sony ma dobre odwzorowanie kolorów. W Nikonie albo ja tego nie umiem ustawić (co jest wielce prawdopodobne) albo mam inne poczucie głębi i koloru. Oprócz tego aparat musi mieć możliwość robienia dobrych zdjęć z ręki a nie tylko ze statywu. Filmów raczej nie będę kręciła za to fascynują mnie zbliżenia.
malgol 15:14, 11 cze 2021

inka74 napisał(a)
Kasiu, one z tego co kojarzę wolą wilgotno i dużo słońca. Jak mają niesprzyjające warunki to po prostu nie kwitną.

Dokładnie tak. u mnie nie kwitna już kilka lat bo mają cień i niezbyt wigotno.Mus przesadzić
April 09:13, 13 cze 2021

inka74 napisał(a)
No Kasiu nie można, to prawda ale robota sama się nie zrobi niestety. Ale rano jest czas na kawę z widokiem na ogród - lubię tę część. Na zdjęciu wychodzi płasko. Muszę w końcu kupić ten aparat...

Też muszę kupić aparat i nie wiem jaki. Zabieram się za to od dwóch lat i ciągle coś innego wypada. No i nie mam doświadczenia w tym zakresie. Ty przynajmniej pożyczasz i wiesz więcej czym się kierować. Też postanowiłam tak zrobić. Może od przyszłego tygodnia będę wypróbowywać pożyczoną od taty lustrzankę. Okaże się czy to sprzęt dla mnie.
Pisz zwoje doświadczenia, bardzo się przydadzą.
Kasya 09:17, 13 cze 2021

inka74 napisał(a)
No ja szukam coś co będzie robiło dobre zbliżenia i radziło sobie z ostrym słońcem, jakie u mnie w większości jest na ogrodzie. Sony ma dobre odwzorowanie kolorów. W Nikonie albo ja tego nie umiem ustawić (co jest wielce prawdopodobne) albo mam inne poczucie głębi i koloru. Oprócz tego aparat musi mieć możliwość robienia dobrych zdjęć z ręki a nie tylko ze statywu. Filmów raczej nie będę kręciła za to fascynują mnie zbliżenia.

Kiedyś do makr nikon był świetny… nie wiem jak teraz
tulucy 09:24, 13 cze 2021

Chyba nadal nikon rządzi. Szwagier robi dużo półprofesjonalnie bym powiedziała, bo amatorstwo to już nie jest, głównie ptaki. I tylko nikony ma.
UrsaMaior 09:58, 13 cze 2021

Aparat aparatem, ale to szkło się liczy.
mrokasia 10:06, 13 cze 2021

Aparat, szkło... Przede wszystkim to trzeba wyjąć ten sprzęt z szafki . Ja co prawda mam jakieś byle co ale i tak sto razy lepsze niż telefon a i tak wyciągam od wielkiego dzwonu...