Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

alis 23:57, 13 maj 2017

Śliczne są wszystkie, zachwycałam się dzisiaj też nimi w szkółce, jeszcze taka o bordowych kwiatach mi się spodobała.
inka74 00:10, 14 maj 2017

Najpopularniejsza chyba Royalty z ciemnymi kwiatami ale nie jedyna. Piękne są prawie wszystkie. Szkoda, że tak szybko przekwitają.
inka74 07:20, 14 maj 2017

Przekwitły szafirki szerokolistne. Bardzo długo cieszyły kwiatami. Ponad miesiąc. Wczoraj wszystkie kwiatostany wyłamałam bo już nasionka zaczęły zawiązywać a zależy mi aby to cebulki się wzmacniały i powiększała ich ilość. Ewa/Anda pisała że u niej są jakieś nawozy do cebulowych. Muszę u nas poszukać. Nawet po przycięciu wygląda ta obwódka ładnie.

Przed przycięciem i po. Już wiem, że za peoniami nie mogą być tulipany późne. Nie będzie ich po prostu widać
inka74 07:29, 14 maj 2017

Moje wczorajsze prace. Rabata z kulką obsadzona po całości. Na jesieni dostanie na przodzie czosnki niskie i tulipany.
Rabata z różami dostała trawki dmuszki. Korci mnie aby wysypać ją kamykami. W kamykowej przy wejściu róże bardzo dobrze się czują może dlatego, że nie dochodzą kamienie do samych roślin. Żurawki trafiły w inne miejsce.
inka74 07:53, 14 maj 2017

Ciemierniki przeniosłam na 1 rabatę. Mam nadzieję, że przeżyją. W ubiegłym roku ze 4 razy białego przesadzałam i jaki piękny jest. Dostały zmielone skorupki z jajek w korzonki. Dostaną jeszcze niecierpki, aby w lato kolorowo było. I chyba żurawka do wymiany jest na jasną.

Różanka dostała dodatkowe 10 cm. I kilka bylin - perovskia i ostróżki. Żurawki Lime Electric podzielone. Szałwia otwarta bulwiasta przeżyła w domu. Po pierwszym kwitnieniu obetnę bo trochę "wybiegana" jest. Musiałam przesadzić część czosnków. Dobrze, że w doniczkach są.
inka74 08:04, 14 maj 2017

Rabata pod płotem dostała jednorodne tło z hortensji a obwódkę z żurawki Lime Marmolade podzielonej z 3 sadzonek z ubiegłego roku.

Narożna z MW dostała białe naparstnice.

Podzieliłam jeżówki. Bardzo bym chciała, aby się rozrosły.
Rosa 08:16, 14 maj 2017

inka74 napisał(a)

A cóż to za roślinka w rogu, czyżby języczka?
Wpadłam na kawę a natknęłam się na zakupy . Miło było pooglądać. Och jak my to lubimy, no i ten dreszczyk emocji przy rozpakowywaniu paczek.
Swoim ciemiernikom też mielę skorupki w młynku do kawy, fioł totalny .
inka74 08:20, 14 maj 2017

Z tyłu jeszcze rabata z rozchodnikami dostała stipę do towarzystwa. Ale zdjęcia nie zrobiłam.

Rabata przy wiacie została uporządkowana. Jeszcze tylko korę muszę wysypać. Z drugiej strony serduszki Alba doszły.
inka74 08:27, 14 maj 2017

I tulipanki kwitną ale kompletnie nie wiem jakie. Nie mogę znaleźć opakowania. Jasne to Angelique a ciemne... hmm
inka74 08:35, 14 maj 2017

I takie tam różne... dywanik z floksów zaczyna kwitnąć. Kalina angielska też się zbiera. I azalie japońskie