Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Anda 08:41, 14 maj 2017

Ale sie napracowałaś, przesadzania i wsadzania co niemiara Za to jak pięknie będzie. Już widzę te białe naparstnice przy MW. Fajnie masz z czosnkami. Ja na swoje muszę jeszcze poczekać. Na jesień jakieś wcześniejsze dosadzić muszę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 08:45, 14 maj 2017

Rosa napisał(a)

A cóż to za roślinka w rogu, czyżby języczka?
Wpadłam na kawę a natknęłam się na zakupy . Miło było pooglądać. Och jak my to lubimy, no i ten dreszczyk emocji przy rozpakowywaniu paczek.
Swoim ciemiernikom też mielę skorupki w młynku do kawy, fioł totalny .

Ewa, tak to języczki ale nie znam odmiany. Kupowane dawno. Nie wiedziałam, że one tak długo czasu potrzebują na zadomowienie się. Kupiłam mikre sadzonki i dopiero w 3 sezonie kwiaty wypuściły. W ubiegłym roku je tu przeniosłam. Mam nadzieję, że stanowisko im się spodoba i będą kwitły. W tym kąciku myślałam jeszcze o dodaniu płotków bo od sąsiada zielsko leci. I lustro tam mi się marzy... Skorupki mieliłam w blenderze daję i ciemiernikom i lawendzie bo obie roślinki lubią podobno wapienne podłoże.
Zana 08:47, 14 maj 2017

No sporo roboty za Tobą. Wszystko fajnie, ale gdzie fotki nowych drzew ja się pytam?. Tulipanowy spektakl trwa. Ciemierniki muszę mieć. Czy one cały rok mają zielone liście? Może głupie pytanie, ale....
gosika67 08:53, 14 maj 2017

inka74 napisał(a)
I takie tam różne... dywanik z floksów zaczyna kwitnąć. Kalina angielska też się zbiera. I azalie japońskie
size=270x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/139/1396815/original.jpg[/img]

Iwonka to robisz zmiany,kalina jakie już ma ładne bombki. Kolekcja tulipanków imponująca.U nas z szkółce rajska jabłoń po 25 zł, też mi się podoba.
inka74 08:54, 14 maj 2017

I moje zakupione drzewa. Wiąz Carpendowni, wiąz Wredei (ja nazywam wredota i jabłonka Profusion do formowania. Tej ostatniej praktycznie nie widać na tle pnia Nigry. 3 gałązki ma tylko Stoją w przypadkowych miejscach na razie bo przygotowanie kwaterek będzie wymagało sporego zamieszania na rabatach.
inka74 08:57, 14 maj 2017

Anda napisał(a)
Ale sie napracowałaś, przesadzania i wsadzania co niemiara Za to jak pięknie będzie. Już widzę te białe naparstnice przy MW. Fajnie masz z czosnkami. Ja na swoje muszę jeszcze poczekać. Na jesień jakieś wcześniejsze dosadzić muszę

Czosnków u mnie sporo i to kwitnących w różnych porach. Zobaczymy jak to będzie z tymi dodatkami. Jak się nie zgrają - znów przesadzę
inka74 09:03, 14 maj 2017

Zana napisał(a)
No sporo roboty za Tobą. Wszystko fajnie, ale gdzie fotki nowych drzew ja się pytam?. Tulipanowy spektakl trwa. Ciemierniki muszę mieć. Czy one cały rok mają zielone liście? Może głupie pytanie, ale....

Anula - właśnie wrzuciłam jak to pisałaś )). Z Carpendowni najbardziej jestem zadowolona bo ładne drzewko za rozsądne pieniądze. Reszta wzięłam to co było niestety. Złe nie są ale... Wredei mogłam ładniejszy ale był nisko szczepiony a ja wysoko potrzebowałam. Jabłonka ostatnia.

Ciemiernik niger ten biały miał u mnie ładne ciemne listki. Te z tyłu podwójne mam od jesieni. One dosyć wysokie są w stosunku do białego. Zobaczymy jak się tu poczują razem. Na pewno kompozycyjnie i glebowo lepiej będzie. Światło mocno rozproszone.
inka74 09:07, 14 maj 2017

gosika67 napisał(a)

Iwonka to robisz zmiany,kalina jakie już ma ładne bombki. Kolekcja tulipanków imponująca.U nas z szkółce rajska jabłoń po 25 zł, też mi się podoba.

Tu ceny różne ale też niewiele wyższe. Zależy od odmiany. Ja akurat w ogrodniczym zobaczyłam ta jabłonkę wsadzoną w ich ogrodzie kilkuletnią kwitnącą i się zakochałam. Jak będzie chwila wolnego zrobię zdjęcie i wstawię bo powala.
inka74 09:09, 14 maj 2017

Na dziś koniec jadę malować. A potem jeszcze imieniny i wieczorem skrzynki chcę obsadzić. To się nazywa zwolnienie tempa )))

Słonecznej niedzieli
Rosa 09:11, 14 maj 2017

inka74 napisał(a)

Ewa, tak to języczki ale nie znam odmiany. Kupowane dawno. Nie wiedziałam, że one tak długo czasu potrzebują na zadomowienie się. Kupiłam mikre sadzonki i dopiero w 3 sezonie kwiaty wypuściły. W ubiegłym roku je tu przeniosłam. Mam nadzieję, że stanowisko im się spodoba i będą kwitły. W tym konciku myślałam jeszcze o dodaniu płotków bo od sąsiada zielsko leci. I lustro tam mi się marzy... Skorupki daję i ciemiernikom i lawendzie bo obie roślinki lubią podobno wapienne podłoże.

Języczka Przewalskiego ta o postrzępionych liściach po 2 latach mi zakwitła. Ta o okrągłych liściach, moja ma bordo chyba odm. Desdemona rośnie już u mnie 4 lata i nigdy nie kwitła. Może w tym roku? Cierpliwości, nawet liście ma śliczne, jak zechce pokaże nam kwiaty .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies