Wow ale masz ekstra szersze kadry Tulipanowy szał będzie, widzę Kule przemawiają do mnie bardzo, bardzo Ja jak nie wiem co posadzić to robię kulkowisko
Martek - przysiady ćwiczę
Tulipany mam w każdym możliwym miejscu bo przesadziłam z ilością zakupów na jesieni. Ale tyle odmian mi się podobało u dziewczyn... i niektóre kupowałam na przecenie czy przedsprzedaży za 30-50 groszy. Skupując je od sierpnia do października wyszła spora ilość łącznie. W dodatku zakupy spożywcze też się nie kończyły zakupem serka jak u Izy - Ursy. Szłam po bułki a wracałam z cebulkami. W końcu męża zaczęłam wysyłać coby mnie nie korciło bo już miejsca zabrakło.
Czosnki obserwuje z przyjemnością i liczę co roku. MNOŻĄ SIĘ! HIP HIP HURA!)
Kulki były u mnie pierwsze pi tujach. A właściwie nie kulki tylko krzaczory bukszpanowe od teścia z działki. Mam je już z 7 lat. Dopiero od 3 lat bardziej kulki przypominają na wszystko potrzeba czasu.
koła sama jestem ciekawa jak będzie wyglądać, gdy zakwitnie. W teorii wybrałam 3 odmiany, które mają jednakowy czas kwitnienia. Ale już widzę, że Exotiki po obwodzie posadzone wyprzedzają środek.
Z płytami dziś będę kombinować jak skończę czyszczenie rabat. Jeszcze tył mi został.
Trawnik już też postanowione, że akcję w sierpniu robimy. Na razie zakupiłam 3 mieszanki traw i posiałam w doniczkach. Zanim po całości posieję wolę sprawdzić jak to wygląda.
Fotelik jest genialny. Właśnie siedzę na nim pod kocem i popijam poranną kawę. Tego mi było potrzeba do szczęścia
Łucja zgadnij ile )) podpowiedź - liczymy w setkach a nie w dziesiątkach. Już widzę, że można było spokojnie o 50 mniej dać Exotików po obwodzie. Oczywiście, że jest na nim coś jeszcze. To rabata bylinowo - różana. W lato będzie taka...
koleżanka, która pomagała mi sadzić cebulki też co tydzień pyta kiedy przyjechać. Myślę, że za tydzień przy takiej pogodzie pierwsze efekty już będzie widać.
ja tak mam z różami. Opanowały moje serce i ogród. Kulek mam mało w sumie - 12 w całym ogrodzie. Ogrodowisko bardzo zmieniło mój zieleniec - na lepsze oczywiście . W tej chwili już mam tak, że większość rabat mi się podoba. Może tylko drobne korekty. W sumie po zimie nawet strat nie ma. Dwie róże ze 105 sztuk ale te w ubiegłym sezonie już były podejrzane.
z wymuskaniem to daleko mi do ciebie i twojego ogrodu z prawdziwą przyjemnością go wspominam. Ja też czekam na tulipany w rozkwicie. Zapraszam na kawę jak już będzie co oglądać. Mam dwa razy mniejszy ogród niż twój choć ilość roślin całkiem spora. Anula mówi, że utykacz jestem przyznaję się bez bicia.