Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

anbu 14:24, 14 kwi 2018

Wow ale masz ekstra szersze kadry Tulipanowy szał będzie, widzę Kule przemawiają do mnie bardzo, bardzo Ja jak nie wiem co posadzić to robię kulkowisko
inka74 07:16, 15 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Zapodaj jeszcze coś na brzuch i pośladki

Ale koło tulipanów,, ale czosnkowy raj, ale kulki idealnie kuliste!
Martek - przysiady ćwiczę
Tulipany mam w każdym możliwym miejscu bo przesadziłam z ilością zakupów na jesieni. Ale tyle odmian mi się podobało u dziewczyn... i niektóre kupowałam na przecenie czy przedsprzedaży za 30-50 groszy. Skupując je od sierpnia do października wyszła spora ilość łącznie. W dodatku zakupy spożywcze też się nie kończyły zakupem serka jak u Izy - Ursy. Szłam po bułki a wracałam z cebulkami. W końcu męża zaczęłam wysyłać coby mnie nie korciło bo już miejsca zabrakło.

Czosnki obserwuje z przyjemnością i liczę co roku. MNOŻĄ SIĘ! HIP HIP HURA!)

Kulki były u mnie pierwsze pi tujach. A właściwie nie kulki tylko krzaczory bukszpanowe od teścia z działki. Mam je już z 7 lat. Dopiero od 3 lat bardziej kulki przypominają na wszystko potrzeba czasu.
inka74 07:30, 15 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Wow, Iwona, ale masz wspaniałe koło tulipanowe!!! Mnóstwo pracy wykonałeś ostatnio, pewnie ten weekend też będzie pracowity .
Pomyśl jeszcze nad tymi płytami - żeby Ci się potem leżaki nie kiwały gdy będą stać częściowo na trawie i częściowo na płytach.
Bujawka super. A trawnik koniecznie po komunii .
koła sama jestem ciekawa jak będzie wyglądać, gdy zakwitnie. W teorii wybrałam 3 odmiany, które mają jednakowy czas kwitnienia. Ale już widzę, że Exotiki po obwodzie posadzone wyprzedzają środek.
Z płytami dziś będę kombinować jak skończę czyszczenie rabat. Jeszcze tył mi został.
Trawnik już też postanowione, że akcję w sierpniu robimy. Na razie zakupiłam 3 mieszanki traw i posiałam w doniczkach. Zanim po całości posieję wolę sprawdzić jak to wygląda.
Fotelik jest genialny. Właśnie siedzę na nim pod kocem i popijam poranną kawę. Tego mi było potrzeba do szczęścia
JoannA 07:31, 15 kwi 2018

Czekam Iwonko na tulipanowy szał u Ciebie.
Ogród masz wymuskany na cacy.
Pozdrawiam
inka74 07:36, 15 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Iwonka od tego koła to dech straciłam i jeszcze nie odzyskałam... Ile żeś tam upchnęła? Jest tam coś jeszcze?
Łucja zgadnij ile )) podpowiedź - liczymy w setkach a nie w dziesiątkach. Już widzę, że można było spokojnie o 50 mniej dać Exotików po obwodzie. Oczywiście, że jest na nim coś jeszcze. To rabata bylinowo - różana. W lato będzie taka...
inka74 07:40, 15 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ja też na widok koła tulipanów zdebiałam! Będzie szał!

Przed Toba dziś najfajniejsza siłownia świata
też taką siłkę lubię. Nawet bardzo. Wczoraj krótko było bo z dzieckim dzień spędzaliśmy na 2 imprezach. Ale dziś do oporu będzie, aż skończę
inka74 07:43, 15 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Wow!
Ale będzie pięknie jak te wszystkie tulipany zakwitną
koleżanka, która pomagała mi sadzić cebulki też co tydzień pyta kiedy przyjechać. Myślę, że za tydzień przy takiej pogodzie pierwsze efekty już będzie widać.
inka74 07:53, 15 kwi 2018

anbu napisał(a)
Wow ale masz ekstra szersze kadry Tulipanowy szał będzie, widzę Kule przemawiają do mnie bardzo, bardzo Ja jak nie wiem co posadzić to robię kulkowisko
ja tak mam z różami. Opanowały moje serce i ogród. Kulek mam mało w sumie - 12 w całym ogrodzie. Ogrodowisko bardzo zmieniło mój zieleniec - na lepsze oczywiście . W tej chwili już mam tak, że większość rabat mi się podoba. Może tylko drobne korekty. W sumie po zimie nawet strat nie ma. Dwie róże ze 105 sztuk ale te w ubiegłym sezonie już były podejrzane.
inka74 08:04, 15 kwi 2018

JoannA napisał(a)
Czekam Iwonko na tulipanowy szał u Ciebie.
Ogród masz wymuskany na cacy.
Pozdrawiam
z wymuskaniem to daleko mi do ciebie i twojego ogrodu z prawdziwą przyjemnością go wspominam. Ja też czekam na tulipany w rozkwicie. Zapraszam na kawę jak już będzie co oglądać. Mam dwa razy mniejszy ogród niż twój choć ilość roślin całkiem spora. Anula mówi, że utykacz jestem przyznaję się bez bicia.
Kasia_CS 08:44, 15 kwi 2018

inka74 napisał(a)
koła sama jestem ciekawa jak będzie wyglądać, gdy zakwitnie. W teorii wybrałam 3 odmiany, które mają jednakowy czas kwitnienia. Ale już widzę, że Exotiki po obwodzie posadzone wyprzedzają środek.
Z płytami dziś będę kombinować jak skończę czyszczenie rabat. Jeszcze tył mi został.
Trawnik już też postanowione, że akcję w sierpniu robimy. Na razie zakupiłam 3 mieszanki traw i posiałam w doniczkach. Zanim po całości posieję wolę sprawdzić jak to wygląda.
Fotelik jest genialny. Właśnie siedzę na nim pod kocem i popijam poranną kawę. Tego mi było potrzeba do szczęścia

U mnie exotic już prawie otwarte, za nimi spieszą się van Eijk, ale one w zupelnie innej tonacji i wysokie rosną. A pamiętasz co tam dobralas do nic?

Ach jak zazdraszczam takiego poranku! u mnie na razie poranek wygląda: Mamo, chodź! Będziemy się bawić samochodami!!

Do trawy się super się przygotowujesz