Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 14:17, 06 kwi 2018

Ewcia )) fajna jest ta rzeczka krokusowa. Daje po oczochach. Myślę , że z płytami i krokusami w trawie będzie za rok całkiem ciekawie. Ale trochę szybki Bill ze mnie jutro może wkopię.

Kasia - tak jak piszesz docelowo będzie bardziej po półkolu. Na razie pacnięte na ziemię do przymiarek. Jeszcze z 10 razy zmienią miejsce bo pasek krokusowy najpierw musi zmienić kształt i rabata po lewej z różami potrzebuje z 10 cm być poszerzona.
Makusia 14:19, 06 kwi 2018

Ale cuda! Płyty świetniste! Rzeczywiście efekt wow!
inka74 18:46, 06 kwi 2018

Ja rozumiem że to wow jest na żółtej rzeczki krokusowej
tulucy 21:44, 06 kwi 2018

Boszzzz ale masz tempo... Krokusiki cud mniót
Anda 21:46, 06 kwi 2018

To moje wow to na widok wiosennych krokusow i na widok planow. Te plyty bardzo fajnie sobie wykoncypowalas
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 22:33, 06 kwi 2018

Ewcia to pomocy mi potrzeba jeszcze. Jak poszerzę rzeczkę krokusową a właściwie zrobię takie półkole, to w lato tam będzie łyso. Zastanawiam się co wsadzić między krokusy, aby w lato też to miejsce dobrze wyglądało. Przychodzi ci może coś do głowy? Musiałoby się budzić w maju i być stosunkowo niskie.
inka74 22:34, 06 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Boszzzz ale masz tempo... Krokusiki cud mniót
) eee..tam
inka74 01:15, 08 kwi 2018

Dziś udało mi się całkiem sporo podziałać. Obcięłam katalpy, 30 krzaczków lawendy (coś słabo się co poniektóre zbierają), wymieniłam 27 bukszpanów z obwódki na frontowej, które załatwił ubiegłoroczny grzyb. Zdjęłam kopczyki z 40 róż i je przycięłam. Pomalowałam stelaż na drabinkę na taras. W końcu zamiast drewnianego jest stelaż metalowy zespawany przez teścia. Będzie trwalszy. Nowe drewniane donice od wczoraj stoją już na tarasie. Iglaki ze starych donic i największą skrzynię przeniosłam. Tylko najwyższa stoi pusta bo w niej jeszcze stelaż z drabinką trzeba zamontować. I przywiozłam z pracy fotel wiszący. Dziś, jak tak się narobiłam, to wieczorem usiadłam, rozpaliłam ognisko i... nie miałam ochoty zejść. Już wiem, że będzie to moje ulubione miejsce na poranną kawę. Wszytkie rośliny w donicach ładnie mi przezimowały oprócz jednej laurowiśni, która wszystki listki straciła i nie wiem dlaczego. Szkoda mi jej,bo to jedna z dwóch identycznych z balkonu. 2 róże, angielki straciłam w gruncie co rosły - Young Lycidas i Heathcliffa. Temu ostatniemu daję jeszcze szansę. Może odbije od korzenia. Niemki i inne róże mają się dobrze. Tylko Amazing Palace trzeba było bardzo krótko obciąć.

Tak teraz wygląda moje miejsce relaksu

Edit - wczoraj jednak zmęczenie zrobiło swoje. Co zdanie to byk
Zagajanka 08:07, 08 kwi 2018

Ogrom prac wiosennych za toba
Sliczny fotel - marzenie po prostu.
JoannA 08:50, 08 kwi 2018

Ale dużo prac wykonałaś Iwonko Aż zazdroszczę bo mnie tylko 2 róże przycięte, a reszta czeka w kolejce. Wszystkie róże od Ciebie ładnie przezimowały, nawet ta zadołowana w donicze w skrzyni warzywnej.
Nie wiem kiedy ja się wyrobię ze wszystkimi pracami. Wczoraj przygotowywałam skrzynie warzywne do wysiewu i dzisiaj czuję wszystkie mięśni i kosteczki.
A jutro chyba dojdą róże z F.
Pozdrawiam