Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 07:30, 09 kwi 2018

A z bluszczu zostało mi jeszcze 4 sadzonki te największe tyle mi tego Kasia dała.
Makusia 08:31, 09 kwi 2018

Jak ja ogromnie zazdroszczę wszystkie mądre, które zbudowały osłonięty taras! Kratka/drabinka/parawan rewela! Bardzo mi się podoba! A na bujak poluję drugi sezon. Chociaż mój taras w ogóle nieosłonięty i myśl, że będzie go smagał wiatr i deszcz trochę chłodzi moje zapędy...
inka74 09:09, 09 kwi 2018

Martek - taras i teraz możesz zabudować/osłonić - konstrukcją stałą lub markizą. Donice z kratkami też możesz postawić i się trochę osłonić od sąsiada z basenem . Oczywiście tanie to nie jest, nie ma co ukrywać ale bardzo się przydaje. Ja kratkę zamocowałam nie tylko ze względów estetycznych ale także dlatego, że po południu jest na tarasie mega słońce bo on jest od południowo - zachodniej strony. Nie da się wysiedzieć. Nawet roleta dużo nie dawała. Więc taka dosyć gęsta kratka jest w moim przypadku niezbędna. A że przy okazji ładnie wygląda
Makusia 09:16, 09 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Martek - taras i teraz możesz zabudować/osłonić - konstrukcją stałą lub markizą. Donice z kratkami też możesz postawić i się trochę osłonić od sąsiada z basenem . Oczywiście tanie to nie jest, nie ma co ukrywać ale bardzo się przydaje. Ja kratkę zamocowałam nie tylko ze względów estetycznych ale także dlatego, że po południu jest na tarasie mega słońce bo on jest od południowo - zachodniej strony. Nie da się wysiedzieć. Nawet roleta dużo nie dawała. Więc taka dosyć gęsta kratka jest w moim przypadku niezbędna. A że przy okazji ładnie wygląda

Iwonka rozmyślałam nad tym rok temu. Przyjechał nawet Pan od zabudowy tarasów, zaproponował takie coś- quasi rolety, zwijane i się napaliłam, do momentu jak ceny nie poznałam....
Stała zabudowa nie wchodzi w grę, bo moja nawierzchnia tarasowa nie jest równa- poza tym, że mam tam kostkę granitową, to jeszcze z obu stron ze spadkiem. Zabudowując od słupów do ścian domu robi się mini klitka. Musi to być więc coś mobilnego. Musze się rozejrzeć i może cenę zweryfikować,bo tamta wycena mnie zdecydowanie przerosła.
inka74 09:33, 09 kwi 2018

Roleta w markecie budowlanym 4x3 m (to już spora jest) 600-1000 zł. Całkiem porządna, znajoma ma z LM. Tylko na korbkę a nie na elektrykę. Montaż nie jest skomplikowany. Pan od tarasu pewnie ze 2.500 sobie krzyknął. Ja też myślałam o rolecie bo jak znajomi przychodzą to rozstawiamy stoły przed tarasem i parasol średnio się sprawdza. Na razie odpuściłam ale może do tematu wrócimy.
jolanka 09:34, 09 kwi 2018

Bujawkę masz super, nic bym nie zrobiła tylko siedziała w niej a trawnik rób później.
Makusia 09:35, 09 kwi 2018

Raczej koło 5 bliżej 6....
inka74 09:41, 09 kwi 2018

Martek - no to pojechał z ceną po bandzie. Chyba złocone były Popatrz na gotowe rozwiązania nawet na All.

Jola - jak tulipany się rozwiną (żeby było co oglądać) zapraszam cię do mnie na jej wypróbowanie. Ja do ciebie dojechałam wiem, że to wyprawa na cały dzień ale będzie mi bardzo miło. Trawnik będzie w sierpniu na tapecie, już postanowione.
inka74 07:52, 14 kwi 2018

Zapowiada się ładny dzień...
inka74 07:53, 14 kwi 2018