Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Pokaż wątki Pokaż posty

Przerwa na kawę...

Kasya 22:06, 21 lip 2018

Oj rozwary to rewelacyjne rosliny, muszę dokupić
inka74 22:08, 21 lip 2018

Haniu. Rozwary nie kwitną zbyt długo, może z 2-3 tygodnie. Za to kwiaty mają piękne. W cieniu bardzo rozchodzą się na boki. W słońcu stoją sztywno.
inka74 22:35, 21 lip 2018

Kasiu -ja je też bardzo lubię.

A teraz zagadka - czym różnią się te zdjęcia -znajdź jeden szczegół

Niestety cała operacja zajęła sporo więcej czasu i nic już nie podziałałam ze zrywaniem. Stan na dziś

Za 2 tygodnie na weekend zamówiłam glebogryzarkę. Może się do tego czasu wyrobię
Ogólnie dziś bardzo miło spędziłam dzień. Byłam na objeździe sklepów ogrodniczych, znalazłam człowieka który ma maszynę do darni ale za te moje 140 metrów co mi zostało chce 700 zł. I wiecie co - waham się czy to nie jest przypadniem dobry pomysł bo przez to wszystko z eM tak się pokóciłam, że aż się przestałam odzywać

Ale oprócz tego zrobiłam fajne zakupy - cały samochód roślinek ze mną pojechał
Kasya 22:50, 21 lip 2018

To jest straszne zdzierstwo, tyle bym nie zapłaciła
Gruszka_na_w... 22:54, 21 lip 2018

Siostra była z wizytą i zabrała huśtawkę.
140 m to kawał przestrzeni. Skoro Ci już łokieć wysiada, to może warto przemyśleć propozycję najmu. Tym bardziej, że upały maja być.
A kłótnia, to ze zmęczenia- czasem bezsilność wywołuje płacz, a czasem agresję.
Za informacje o rozwarze dziękuję.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
inka74 07:18, 22 lip 2018

Kasiu 5 zł za metr. Z wywiezieniem towaru...

Widzę moje postępy i postępujące zmęczenie organizmu. Nie mam tu obok nikogo do wynajęcia do pomocy. A mój eM jest totalnym leniem i się nie ruszy. Ech, długo by opowiadać.

Haniu - bingo huśtawka wywieziona. Mam nadzieję że dowieźli ją w całości i jeszcze mała Amelka będzie z niej korzystać bezpiecznie. Zmęczenie jest zawsze złym doradcą ale tym razem poszło o ograniczenie wolności i totalną głupotę. Coś na zasadzie sam mogę ale tobie nie dam. Szkoda słów na głupotę.
Kasya 07:24, 22 lip 2018

No tak...nie pomyslalam ze ty masz aż tak duzo tego...
Ale właściwie czemu aż tyle zdzierasz ?
Ja bym w życiu tyle nie zdjęła ręcznie, nie mam siły żeby odciąć poziomo darń łopatą, to jest najgorsze
inka74 07:30, 22 lip 2018

Zaległe wczorajsze fotki z milszych tematów - powojnikowy potwór Blue Sensation

Mało staśmiony przetacznik Christa i rozkręcająca się Souvenir de Baden-Baden. Ona ma u mnie niewiele kwiatów ale jeden po drugim prawie bez przerwy. Może jak krzaczek się rozrośnie to będzie więcej.
makadamia 07:35, 22 lip 2018

Ooo, jak się przestronnie tam z tyłu zrobiło!
700 zł to nie mało, ale ale skoro w cenie jest i zabranie materiału...
Zapłacisz i zapomnisz, a jak sama się będziesz z tą robotą męczyła, to jeszcze przez kilka miesięcy będzie Wam się ta sprawa czkawką odbijała.

Tylko Iwonko, przed robieniem nowego trawnika przemyśl proszę jeszcze raz linię rabat: obecne już pękają w szwach a co będzie jak Ci się zachce kolejnej roślinki? A trawnika dla dzieci jeszcze starczy

Ps.: rozwar faktycznie śliczny. Widziałam go dotąd tylko na zdjęciach i na żywo byłam w szoku, że ma tak wielkie kwiaty (trochę niegramatycznie mi wyszło)
inka74 07:36, 22 lip 2018

Kasya napisał(a)
No tak...nie pomyslalam ze ty masz aż tak duzo tego...
Ale właściwie czemu aż tyle zdzierasz ?
Ja bym w życiu tyle nie zdjęła ręcznie, nie mam siły żeby odciąć poziomo darń łopatą, to jest najgorsze
bo trawnika nie mam praktycznie. To co w nim jest obecnie to trawą nie jest. Odcinanie darni nie jest takie złe w porównaniu z wywożeniem.

A ogólnie to realizuję moje marzenie o zielonym dywanie