Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Makusia 16:07, 26 cze 2016

Iwi, co tam zgubione końcówki od ciuradełka?! Grunt, że się ciurka. Moj eM zgubił legitymację szkolną dziecka, a dzisiajna obóz jechał...
Flower1 16:37, 26 cze 2016

inka74 napisał(a)
Magnolia Giene ewidentnie dobre warunki dla siebie dostała. Rośnie jak na drożdżach. Wszystkie nowe liście ma piękne duże, stare z którymi ją kupiłam nie są takie ładne. Albo mróz albo szkodniki je podziurawiły i zdeformowały. Najbrzydsze usunęłam.
Przyznaję się też bez bicia - mimo wszelkich przesłanek przeciw, przycięłam ją delikatnie formująco. Zależy mi na zwartym kolumnowym jej pokroju a taki podobno ma naturalnie. Na razie rośnie. W połowie czerwca ostatni kwiatek zrzuciła.

Magnolia świetnie sie zapowiada ja ze swojej jestem średnio zadowolona ,jak na przyszła wiosne nie da czadu to sie jej poprostu pozbędę, ma brązowe plamki na niektórych liściach ,na wiosne na kwiatach też brązowe obrzeża ,spryskałam 2 razy na grzyba ale jakoś średnio mi wygląda.Twoja cudna.
Zana 16:45, 26 cze 2016

Piękna ta nowa różyca. Ja żałuję zakupu swoich zółtych, za bardzo się pospieszyłam w ubiegłym roku. W ogródkowaniu pośpiech jest złym doradcą. A Gienki to Ci zazdroszczę jak nie wiem co (ale pozytywnie oczywiście!)
frezja 17:33, 26 cze 2016

inka74 napisał(a)

Ciurkadełko cicho szemrze. Zgubiłam gdzieś do niego końcówki, fontanny nie ma a tylko powoli woda wypływa.

Szmeru wody zazdroszczę katalpa ładnie kwitnie...czyli mam ta odmianę co Twoja; kwiaty są piękne.
Miłorząb do zagłaskania uwielbiam te listki
Zana 17:37, 26 cze 2016

Świetna ta lawenda biała i super się z tą żółtą różą komponuje. Szkoda, że nie zimuje u nas.
inka74 17:47, 26 cze 2016

Hihi, patrzę po czasie co wpisałam albo co mi słownik zamienił i sama z siebie się śmieję. Gienka się chyba na mnie nie obrazi, że jej nazwę zmieniłam.

Martuś - ja mojemu takich rzeczy nie daje do ręki chyba, że z Młodym do lekarza jedzie. Ale potem ma komplet dokumentów oddać. Mam nadzieję, że udało się dziecko na obóz wysłać.

Madzia - moja poprzednia magnolia poszła do kosza. Też zaczęło się od problemów z listkami. Ale ja myślę, że tego grzyba to ja już ze sklepu przyniosłam. A potem pogoda nie pomogła. W tym samym czasie kupowałam też sieboldii i ta też padła. Może oprysk twojej pomoże.

Aniu róża cudna jest. Wiesz wolała mnie do siebie z drugiego końca pola. Gienka do dostania w tym sklepie co ci podawałam. Tam ją kupiłam za rozsądną cenę)

u mnie właśnie skończyło lać...

inka74 17:54, 26 cze 2016

Ewcia katalpy to kilka odmian. Wydaje mi się że różne odmiany mamy i nie chodzi o wysokość szczepienia
Ważne że kwitną

Rano nic nie dało się zrobić bo za gorąco, teraz wszystko pływa. Zwariować idzie z tą pogodą.
frezja 18:22, 26 cze 2016

inka74 napisał(a)
Ewcia katalpy to kilka odmian. Wydaje mi się że różne odmiany mamy i nie chodzi o wysokość szczepienia
Ważne że kwitną

Te same kwiaty mają...
Zana 19:38, 26 cze 2016

Iwonka wstawiłam u mnie krzaczki Novalis.
inka74 19:48, 26 cze 2016

No kwiaty tak, liście wydaje mi się trochę inne - u ciebie zieloniutkie a u mnie Ewcia żółto zielone takie cytrynowe a potem z czasem ciemnieją. Nie wiem czy na zdjęciach to widać. Ja aparatu nie mam dobrego. Jak u ciebie też takie to znaczy że katalpa Aurea chyba speca od nich trzeba podpytać tylko one na O nie są polecane ;(