Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 17:53, 23 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

Haha, nie tak drastyczny jak moja Munstead Wood albo Ascot! Te to łysole dopiero

Hmm zainteresowałaś mnie tym WS bez 2000, bo nawet miałam gdzieś takiego kupić. Ja u siebie Williama mam, to najwyższe pędy to te najmłodsze (te z niedoborem żelaza ) i mają chyba ok. 1,2m. Mnie by pasowało, jakby rozrastał się już Louise Odier albo Cinderella

A mocno cielaś Soul wiosną? Dziękuję za fotki!
też MW i Ascot mam łyse ( jak tej oberwę chore liście też dużo nie zostanie

ja ogólnie tnę nisko. U niego zbyt dużo zresztą do cięcia nie było - 2-3 pędy
inka74 17:56, 23 wrz 2018

zoja napisał(a)
Jalitah przepiekna!
mogę ją z czystym sercem polecić. Zdrowa, kompaktowa w miarę. Długo trzyma kwiaty. I ta delikatna obwódka na brzegach płatków...
inka74 17:58, 23 wrz 2018

Zana napisał(a)
Gratuluję posiania trawy
dziękuję też się z tego faktu cieszę. Tylko na deszcz czekam bo sucho jak pierun
inka74 18:08, 23 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)
Trawnik bedxie jak z bajki pogoda sprzyja .

Memory mam i planuje go wymianie za variegatusy u mnie bo mnie wkurzają.
podoba mi się Memory i to bardzo ale ogromny jest. Nie na mój ogród. W ramach testów na moich chłopakach kupiłam miskant Little Miss czy jakoś coś tak z nazwy i rozplenicę niską małą. Jakaś trawiasta się zrobiła ta rabata z tyłu. Obawiam się, że to nie był dobry pomysł ze względu na niewielką ilość słońca jaka tam dociera. Zobaczymy za rok. W sumie zawsze można coś zmienić. Na razie prace na rabatach trwają. Mój front robót przedstawia się tak - no niezły sajgon

tulucy 18:50, 23 wrz 2018

O matko i córko... Sama tam działasz???
Kasya 19:28, 23 wrz 2018

Jestem pod wrażeniem
A co dalej ?
Co między płytkami ?
UrsaMaior 19:33, 23 wrz 2018

Ale odjazd! Lubię takie twórcze klimaty
inka74 19:45, 23 wrz 2018

tulucy napisał(a)
O matko i córko... Sama tam działasz???
sama na razie więc wolno idzie. Bo bardziej koncepcyjnie się przyglądam niż robię. Ale najważniejsze, że idea jest za tydzień może moja Kasia przyjedzie mi pomóc to bym temat wykończyła. Przynajmniej z sadzeniem.
inka74 19:55, 23 wrz 2018

Kasya napisał(a)
Jestem pod wrażeniem
A co dalej ?
Co między płytkami ?
między płytkami będzie drobny grys. Jeszcze nie wiem jaki kolor bo myślałam o grafitowym ale przytłoczy ten kąt. Prawdopodobnie będzie taki w kolorze piasku beżowo żółty. Na razie muszę jeszcze pokombinować z płytami i na 100% dokupić takie duże 50 x 50 dla urozmaicenia bo ta ścieżka potem na 10 metrów się ciągnie i nudna jest. No i coś pod ławkę tymczasową a docelowo pod stolik z krzesłami wymyślić bo tam jest taki placyk w kształcie łuku zrobiony. Same kamienie tam nie pasują a dodatkowo drogie by były jak fix, woreczek 25 kg grysu marmurowego 22,5 kosztuje. A tu ponad tona jest potrzebna więc wszelkie wypełniacze miłe widziane
Może płyty pod kątem tak jak jasne mam położone w trawie tam pod stolik dam. Dobrze, że Asia mi podpowiedziała kształt rabat. Kiepsko by było z tymi wymyślonymi przeze mnie wyspami. Tak to nawet całkiem przyjemny kącik zaczyna się robić. Jeszcze światło by się przydało jakieś wprowadzić bo po ciemku trudno pracować
inka74 20:06, 23 wrz 2018

UrsaMaior napisał(a)
Ale odjazd! Lubię takie twórcze klimaty
twórcze to dobre określenie więcej na ławce z kawą siedzę i patrzę niż robię. 10 razy doniczki przekładam a rośliny o 5 cm w lewo czy w prawo. Zastosowałam metodę rozmnażania sadzonek ostatnio bardzo popularną - z jednej większej od razu 2 - 3 robię - przecież się rozrosną ciekawe czy przeżyją. I odkryłam fajną roślinkę - liriope. Bardzo mi się podoba z dąbrówką razem.