Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Kasia_CS 20:20, 23 wrz 2018

inka74 napisał(a)
twórcze to dobre określenie więcej na ławce z kawą siedzę i patrzę niż robię. 10 razy doniczki przekładam a rośliny o 5 cm w lewo czy w prawo. Zastosowałam metodę rozmnażania sadzonek ostatnio bardzo popularną - z jednej większej od razu 2 - 3 robię - przecież się rozrosną ciekawe czy przeżyją. I odkryłam fajną roślinkę - liriope. Bardzo mi się podoba z dąbrówką razem.

No ja ostatnio też dzieliłam co się dało z tych kupionych sadzonek. Jak chcesz liriope do rozrośnięcia, to mogę się podzielić, bo u mnie wędruje mocno i mogę co nieco powykopywać. Tylko nie wiem jakie mam - poza tym, że ma fioletowe kwiatki.

A rewolucja wygląda świetnie!! tylko Iwonko, nie przemęczaj się jeszcze może...
zoja 20:25, 23 wrz 2018

Wow! Ciekawie sie zapowiada
Tylko Ty chyba mialas sie nie przepracowywac?
inka74 20:45, 23 wrz 2018

Dziewczyny - oszczędzam się. Serio Długo więc będzie trwała ta rewolucja Ścieżki to może na wiosnę wypełnię. Na razie najważniejsze rośliny bo w donicach nie przeżyją zimy.
Monia81 21:01, 23 wrz 2018

Iwonko czytam, że trawka posiana, to superowo, teraz tylko czekać na wschody ależ Ty kobieto rewolucyjnie działasz w tym roku i kiedy Ty się oszczędzasz, co? buziaki, będzie pięknie
inka74 21:15, 23 wrz 2018

Moni - no przecież nie mogłam zostawić takiego ładnego odzyskanego kawałka bez rabatki a właściwie dwóch rabatek. U mnie terenu jak na lekarstwo. Tyle dobra tam będzie rosło. Moje chciejstwa hortensjowe i zawilcowe a na wiosnę tulipany. Ciekawe czy dadzą radę na tej bardziej cienistej rabacie.
Monia81 21:22, 23 wrz 2018

Iwonko jesteś nie możliwa ach te tulipany u Ciebie, wspominałam ten rok jak ci pięknie to wszystko kwitło... a ciekawa jestem jak będzie w przyszłym sezonie, powalisz nas na kolana buziaki
Gosiek33 11:26, 24 wrz 2018

Wierzę na słowo, że się oszczędzałaś

A nie chcesz pomiędzy płytki powsadzać roślin? Dąbrówka, tojeść rozesłana, karmnik ościsty, skalnice różne, z nieco wyższych ułudka wiosenna - skoro to cienisty zakątek to wszystko ładnie się rozrośnie. Większość mogę Ci ukopać
inka74 13:28, 24 wrz 2018

Moni - jeszcze mi się chce sadzić tulipany i zamawiać workami gorzej bo właśnie się zorientowałam, że chyba pomieszałam doniczki z tulipanami z ubiegłego roku i nie wiem teraz, które są które ;-( no zong totalny może być.

Gosiu - myślałam ta ścieżka jest użytkowa. Taczka i motor po niej będzie prowadzana. Skrzynie z warzywniakami są też do obsługi. Malinowy zagajnik i winogrona też. Chciałam zadarniacze ale po podsumowaniu za i przeciw lepiej będzie bez nich. Na rabatach będzie ich trochę kiedyś wpadnę do ciebie na szaber. Na razie liriope szukam taniej takiego srebrzystego bo sobie pasy pod cisem wymyśliłam...
inka74 13:31, 24 wrz 2018

a w ogóle wy też taki bałagan robicie przy takich rewolucjach? Ja nie wiem jak ja to robię ale wszystko jest w ziemi, doniczkach, narzędziach. Chyba systematyczności mi brak ;( Sprzątanie mi więcej czasu zajmuje potem niż ta robota.
Monia81 13:39, 24 wrz 2018

Iwonko chyba dużo z nas tak ma mój eMuś w sobotę mnie lekko opitolił, bo zaś mu bałaganu narobiłam w drewutni, wszystko się wala po kątach, no co zrobić jak czasu brakuje... buźka