Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Flower1 19:23, 17 lip 2016

Piękne róże, teraz tylko dobra miejscówa i będą szły jak burza!
inka74 21:42, 17 lip 2016

Mira - niby tak, można sadzić doniczkowe przez cały sezon ale już tak miałam, że to co w lipcu sadzone to niestety zmarniało. Stąd moje obawy. Prawda też, że to było w ubiegłym roku w te upały. Ile byś nie lała przy 36 stopniach trudno zachować wilgotność potrzebną do ukorzenienia dobrego. A teraz to lato dziwne. Dużo deszczu lub upały. Brakuje mi pogody tak po 24-28 stopni i słoneczka. A tu albo 16-20 stopni i pada a jak przygrzeje to zaraz 34 stopnie. Tego się boję.

Madzia w teorii miejscówka niezła choć nie najlepsza. Ziemię im wypasioną dałam ale czy się uda, zobaczymy. Na razie wygląda to tak:

Buks do fryzjera musi iść. Brakuje wypełniaczy. Hosty z tyłu chyba przeniosę na inne miejsce. Tu na przodzie sporo słońca. Rabata z umbrą nieskończona bo róży Tradescant lub Wedding Piano brak (nie mogę się zdecydować którą wybrać)

Księżniczka Aleksandra nowe kwiaty ma w zupełnie innym kolorze.

alis 22:04, 17 lip 2016

Super rabatka Iwonko, róże z powojnikami będą pięknie się prezentować.
Ja mam 2 róże w donicach i właśnie mam obawy co do ich wysadzania teraz, postanowiłam je przetrzymać do wiosny i dopiero wysadzić, ale może to kiepski pomysł?
inka74 22:23, 17 lip 2016

Ala na wiosnę to chyba ryzykowny pomysł. Mogą zimy w donicy nie przetrzymać. Chyba, że schowasz. Róże z gołym korzeniem sadzi się w 2 terminach - na wiosnę i na jesieni. Jak masz miejsce to na jesieni chyba bym je przesadziła.

Moja rabatka jeszcze woła o jakieś jasne akcenty. Może hakone, żurawki. Może uda mi się wcisnąć białe jeżówki
inka74 22:29, 17 lip 2016

A tak z innej beczki - miałam i zjadłam 4 wiśnie z mojej umbry! Smaczne były o dziwo. To podobno nie jest normalne
alis 22:33, 17 lip 2016

inka74 napisał(a)
Ala na wiosnę to chyba ryzykowny pomysł. Mogą zimy w donicy nie przetrzymać. Chyba, że schowasz. Róże z gołym korzeniem sadzi się w 2 terminach - na wiosnę i na jesieni. Jak masz miejsce to na jesieni chyba bym je przesadziła.

Moja rabatka jeszcze woła o jakieś jasne akcenty. Może hakone, żurawki. Może uda mi się wcisnąć białe jeżówki

Hakone wylewające się z rabaty to świetny pomysł
OlgaKol 05:13, 18 lip 2016

Bardzo ładna rabata
Zana 06:50, 18 lip 2016

Iwonka, jestem pełna podziwu jak Ty to wszystko mieścisz na tych rabatach. Ja tam miejsca nie widzę, a Ty dosadzasz. A glediczję masz szczepioną w wersji płaczącej? Bo yak na fotkach wygląda. Munstead piękna jest. Moje wypuszczają sporo nowych gałązek.
Makusia 08:38, 18 lip 2016

Iwi no wypaśna ta Twoja różanka! Mi tam niczego nie brakuje- miło się oko wiesza
kompostnik12 08:42, 18 lip 2016

Bardzo ładna różanka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies