Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

jolanka 20:31, 09 mar 2019

Zana napisał(a)

Bo ona taka kłamczucha jest. Tak nam tutaj jęczy i marudzi, miejsca nie ma, oj nie ma, no nie ma, oj buuu... A potem bum cyk przytarga jakieś kolejne różysko, drzewisko i różne różniaste. Ja już przywykłam.

Anulka, ale nam się koleżanka trafiła
Nic to, jak mawiał Pan Wołodyjowski, trzeba przywyknąć
mrokasia 20:33, 09 mar 2019

Zana napisał(a)

Bo ona taka kłamczucha jest. Tak nam tutaj jęczy i marudzi, miejsca nie ma, oj nie ma, no nie ma, oj buuu... A potem bum cyk przytarga jakieś kolejne różysko, drzewisko i różne różniaste. Ja już przywykłam.

Poczekaj, jeszcze będzie jojczeć gdzie to teraz wsadzić .
Upchnie. Kolanem dopcha. I będzie pięknie .

Śliczne te ciemierniki. Ja nie mam ani jednego. Ale cóż, nie można mieć wszystkiego. Będę podziwiać tutaj .
mrokasia 20:34, 09 mar 2019

Dubelek
Poppy 20:34, 09 mar 2019

Zana napisał(a)

Ja jeszcze nie, ale przyzwyczajam sie Tyle ze nie rozumiem, ze trawnika nie ubywa, nic a nic, bo jakby ubywalo, to bym zrozumiala
Zana 21:03, 09 mar 2019

Poppy napisał(a)

Ja jeszcze nie, ale przyzwyczajam sie Tyle ze nie rozumiem, ze trawnika nie ubywa, nic a nic, bo jakby ubywalo, to bym zrozumiala

Bo musiałabyś zobaczyć "na żywo". Iwonka to mistrzyni upychania. Tak jak Kasia pisze, upchnięte i kolanem dopchnięte. Ja z podziwu wyjść nie mogę, pamiętam jak mi szczęka opadła kiedy zobaczyłam rabatki na żywo. Można do niej na korepetycje z upychania jeździć.
Poppy 21:15, 09 mar 2019

Zana napisał(a)

Bo musiałabyś zobaczyć "na żywo". Iwonka to mistrzyni upychania. Tak jak Kasia pisze, upchnięte i kolanem dopchnięte. Ja z podziwu wyjść nie mogę, pamiętam jak mi szczęka opadła kiedy zobaczyłam rabatki na żywo. Można do niej na korepetycje z upychania jeździć.

Chyba bede sie musiala udac na korypetycje,a pozniej zaprosic do siebie, by mi tez pomogla upchac kolanem, bo mam zbyt duze chciejstwa, tylko miejsca znacznie mniej niz ma Iwonka
Jak myslisz, gdzie zostana posadzone ciemierniki? Bo ja dumam i nie wiem
Zana 21:22, 09 mar 2019

Poppy napisał(a)

Jak myslisz, gdzie zostana posadzone ciemierniki? Bo ja dumam i nie wiem

Obstawiam, że gdzieś w okolice nowej ławeczki, tam chyba jeszcze jest miejsce.
Kasiolaaa 21:29, 09 mar 2019

jestem ciekawa tych ciemiernikow co to za kompozycja z nich wyjdzie
inka74 22:04, 09 mar 2019

No masz ci los to mnie podsumowałyście. Przecież ja nową rabatę z cisem mam po wyrzuceniu wredoty i pęcherznicy - tam obecnie łyso jest więc trzeba koloru. Ciemierniki będą idealne.
I przypominam, że jeszcze na tyłach rabaty mam niedokończone a przy okazji robienia trawnika zrobiłam wąską rabatę przed tujami, aby wsadzić coś przed nimi. Miały być rozmnożone żurawki SC dla koloru. Te wszystkie skrawki są w półcieniu więc idealne dla ciemiernika Trawnika ubywa ale powolutku coby eM nie gadał za dużo

Poppy - 8 sztuk kupiłam - przyznaję się bez bicia I już wiem, że jeszcze 2 by się przydały. 2 idą na rabatkę z lustrem bo brakuje. 2 do skrzynki na tarasie. 3 pod cis. I tym sposobem brakuje mi 2 przed tuje bo tam 3 potrzebne

No jestem mistrzynią utykania nie mam szpalerków jednorodnych i przestrzeni z widoczną ziemią. Nie ma miejsca na ich ekspozycję odpowiednią i podziwianie. Dlatego, że mam mały ogród. Na takiej przestrzeni moje utykanie jest idealne tak to sobie tłumaczę. A szpalerki, kolosy roślinne i przestrzenie by go optycznie zmniejszyły. Stąd wybór małych i ciętych roślin oraz bylin i róż. Te zawsze można upchnąć, ograniczyć lub przesadzić do mamy na działkę lub oddać w dobre ręce.
Ania ty pamiętaj, że byłaś już dawno u mnie teraz jest dużo więcej
inka74 22:12, 09 mar 2019

mrokasia napisał(a)

Poczekaj, jeszcze będzie jojczeć gdzie to teraz wsadzić .
Upchnie. Kolanem dopcha. I będzie pięknie .

Śliczne te ciemierniki. Ja nie mam ani jednego. Ale cóż, nie można mieć wszystkiego. Będę podziwiać tutaj .
Tym razem zanim kupiłam to rozpisałam gdzie i ile i... za mało wzięłam. Mus dokupić.