Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Kasia_CS 21:45, 17 mar 2019

Zana napisał(a)
Iwonka, świetne te ozdoby. Tylko ta biała kula jakoś mi nie pasuje, ale na zdjęciu zawsze inaczej wygląda niż w realu.

tu się podpiszę - biała kula mi się gryzie z rdzą. A kulka jest na kablu czy bezprzewodowa?
inka74 21:50, 17 mar 2019

Aniu, Kasiu to macie takie samo odczucie jak ja. Niestety na żywo też jest za zimna. Muszę poczekać, aż kolor się z lekka przybrudzi lub starą spróbuję naprawić. Ta kula jest z takiego zimno białego plastiku. Świeci w nocy na ciepło ale w dzień tu zgrzyta. Kupiłam bo stara już się zepsuła ale chyba inne miejsce znajdzie. Może przy wejściu do domu
jolanka 22:22, 17 mar 2019

Wyszukałaś te kule super Oblizuję się
Zana 22:41, 17 mar 2019

jolanka napisał(a)
Wyszukałaś te kule super Oblizuję się

Nooo, ja też
makadamia 09:35, 18 mar 2019

No nie mogę się doczekać na to tulipanowe spotkanie u Ciebie. Będzie co podziwiać
Anda 09:44, 18 mar 2019

Iwonko, moja Young Lycidas w tym roku kiepska po zimie. Jeśli się pożegna, to już chyba jej więcej nie kupię, a tak mi się podoba

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 10:24, 18 mar 2019

Jola, Anula - nie oblizujcie się. U was też smaczki takie są.

Asia - z tymi tulipanami to może być dziwnie. Te co zostawiłam na rabatach raczej z kwitnieniem się miną, pojedyncze listki wychodzą. Nowe powinny być OK ale z ciekawostek wczoraj na jednej odmianie takiej niskiej odkryłam już pąki kwiatowe - obawiam się, że one totalnie z terminami się wszystkie rozminą.

Ewcia - YL chyba nie jest na nasz klimat dobra. Ja już sobie ją darowałam. Zresztą u nas nigdzie jej nie ma w szkółkach. To o czymś świadczy ;( Wielka szkoda, bo piękna jest ale zima jej nie sprzyja. Ja wczoraj zaczęłam cięcie róż na rabatach słonecznych bo listki na nich zaczynam mieć, za tydzień kopczyki odsłonię. Forsycja żółty kolor pokazuje a rośliny szaleją. Bukszpany nowe przyrosty mają, nawet nie wiem kiedy im się to udało osiągnąć.
Zana 10:29, 18 mar 2019

A ja kopczyki wczoraj rozgarnęłam, ciąć będę za tydzień. To pewnie coś pomieszałam z kolejnością. Ale te moje kopczyki to takie tyci tyci symboliczne. Dobrze, że zima łagodna była.
tulucy 10:37, 18 mar 2019

A ja mam kopczyki tylko na sadzonych jesienią. I to też o którejś zapomniałam. A tak to żadnej nie obsypałam, nie było takiego mrozu. Ziemia kupiona w piwnicy dalej leży .
inka74 11:13, 18 mar 2019

Mam małe kopczyki ale i tak mi z 5 worków na nie poszło. W sumie dobrze bo jakoś mam wrażenie, że po zimie ziemi mi ubyło na rabatach i jakieś dołki odkryłam. Wczoraj miałam trzepać tuje ale to robota, którą skrzętnie omijam. Zresztą wcześniej padało więc były mokre a mokre i suche to nie dla mnie. Wzięłam się za cięcie. 2 wory znów nazbierałam. Jeszcze 3 rabaty mam do sprzątnięcia. Skąd to się tyle tego bierze, przecież ja na jesieni sprzątałam rabaty.

Pytanko mam jak już do mnie zaglądacie mimo iż ja mało rozgadana jestem - spotykamy się w ten weekend na Green days? Ja z chęcią w sobotę bym pojechała i fajnie byłoby się z wami zobaczyć.