Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Niepoprawny link
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

sarenka 10:22, 31 mar 2019

inka74 napisał(a)
Sarenko no nie uwierzę, że żadnych doniczek po sadzonkach nie masz. U mnie jest ich zawsze całe mnóstwo. Potem tylko taką doniczkę w osłonkę wstawiasz
były, ale sądziłam w nie jesienią tulipany i dolowalam. Nie wiem czy coś zostało jeszcze. Wiem,że z takich ładniejszych to mam chyba 3 sztuki tylko. Dziś mam migrenę i nie mogę się skupić w ogóle
mrokasia 10:30, 31 mar 2019

Johanka77 napisał(a)

Na tej pod oknem? Czy na tej, której jeszcze nie ma?

Tej, ktorej nie ma .
Johanka77 10:55, 31 mar 2019

mrokasia napisał(a)

Tej, ktorej nie ma .

Dobry pomysł! Hosty i ciemierniki będą tam pasowały
Anda 10:59, 31 mar 2019

Piekna Venus Będzie spektakl jak zakwitnie a jak urośnie to już w ogóle.

Już się nie mogę doczekać Twoich tulipanów. Ogród ślicznie się prezentuje, a nowy zakątek z ławeczką jest super.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 15:34, 31 mar 2019

gosika67 napisał(a)
Ale masz tych wiosennych, jak zakwitną to dopiero będzie spektakl i rzeźba fajna.
Goniu - na to po cichu liczę. Szkoda, że tak dużo ubiegłorocznych tylko w listkach będzie. Może teraz przez sezon podrosną. Rdzawe rzeźby dziękują. Lubie je. Nadały rabatom charakteru.
inka74 15:36, 31 mar 2019

sarenka napisał(a)
były, ale sądziłam w nie jesienią tulipany i dolowalam. Nie wiem czy coś zostało jeszcze. Wiem,że z takich ładniejszych to mam chyba 3 sztuki tylko. Dziś mam migrenę i nie mogę się skupić w ogóle
ciśnienie skacze. Mnie też głowa boli
inka74 15:38, 31 mar 2019

Johanka77 napisał(a)

Dobry pomysł! Hosty i ciemierniki będą tam pasowały
jak ciemierniki przekwitną - hosty będą gwiazdorzyć. Wydaje mi się, że to niezły duet. Zresztą zobaczymy w lato u mnie czy to będzie miało sens.
inka74 15:43, 31 mar 2019

Anda napisał(a)
Piekna Venus Będzie spektakl jak zakwitnie a jak urośnie to już w ogóle.

Już się nie mogę doczekać Twoich tulipanów. Ogród ślicznie się prezentuje, a nowy zakątek z ławeczką jest super.
dobrze, że zdjęcia po wczorajszym sprzątaniu nie zrobiłam. Ja to jednak bałaganiarz jestem. Jakbym tam z tyłu kamyczki miała to chyba bym się odsztrzeliła ze sprzątaniem. Mam nadzieję, że Venus się tam przyjmie. To jest dobra miejscówka. Mokro. Lekko cieniście. Światło rozproszone. Nie rozumiem czemu inne hortki oprócz Strong Anabelle tam nie chcą rosnąć.
Johanka77 15:48, 31 mar 2019

inka74 napisał(a)
jak ciemierniki przekwitną - hosty będą gwiazdorzyć. Wydaje mi się, że to niezły duet. Zresztą zobaczymy w lato u mnie czy to będzie miało sens.

Dobra, testuj
Anda 16:08, 31 mar 2019

inka74 napisał(a)
dobrze, że zdjęcia po wczorajszym sprzątaniu nie zrobiłam. Ja to jednak bałaganiarz jestem. Jakbym tam z tyłu kamyczki miała to chyba bym się odsztrzeliła ze sprzątaniem. Mam nadzieję, że Venus się tam przyjmie. To jest dobra miejscówka. Mokro. Lekko cieniście. Światło rozproszone. Nie rozumiem czemu inne hortki oprócz Strong Anabelle tam nie chcą rosnąć.

Może masz tam zbyt zasadową ziemię?
Venus też lubi ziemię lekko kwaśną i nie lubi mieć zbyt mokro w korzeniach zwłaszcza zimą.

Ja też jestem bałaganiarą, niestety.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies