Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

mikina34 22:38, 13 kwi 2019

inka74 napisał(a)
fajna jest i w sumie bezproblemowa. Nawet 2 orzechy z niej były . Ja te wisiorki obrywałam bo syn alergik ale tym roku sprawdzam trochę na co mogę sobie pozwolić. Na razie dramatu nie ma. Ale maj dopiero przed nami.

Uuu, jak alergik to nie zazdroszczę...
U mnie dziś padał śnieg, deszcz, brakowało burzy i gradobicia
inka74 09:26, 14 kwi 2019

Zana napisał(a)
U mnie też gwałtowna zmiana planów. Dzisiaj miał być ogród, jutro rodzinny obiad. Teraz dumamy jak co przełożyć, bo przecież za tydzień święta i z ogrodu nici.
no właśnie święta za pasem a ja nic nie zrobiłam jeszcze. Okna nie pomyte. Bałagan wszędzie a ja planu nie mam na nic.
inka74 09:28, 14 kwi 2019

sarenka napisał(a)
U nas też pada śnieg...niby wlasnie na plusie, ale o drzewka w doniczkach się martwię, a proponowałam połówkowi, żeby na noc je do garażu wstawiał...choć dziś w nocy raczej przymrozku nie było, jakieś 0 pewnie było.

Mam takie śmieszne tulipany, nowe są razem z kwiatem.majaniej niż 10 cm. Szkoda, że zdj nie zrobiłam, ale to zrobię jeszcze.
nie martw się o drzewka. Dadzą radę. Tulipanki takie botaniczne dziewczyny pokazywały. Wszystko prawie w ziemi
inka74 09:29, 14 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
U mnie pogoda do bani i śnieg prószy . Myślisz, że się jutro poprawi???
Kasia - dzisiaj jest pięknie
inka74 09:31, 14 kwi 2019

tulucy napisał(a)
U mnie już nie pada
wczoraj jak przestało padać to i tak zimno było. Dziś za to normalnie Hawaje
inka74 09:37, 14 kwi 2019

kasia1 napisał(a)
Witaj Iwona Widziałam u Hani Twoje zapytanie o kalinę Roseum. Ja mam u siebie cztery na razie małe kaliny, niestety nie mam zdjęć z jesieni, ale tak jak pisała Hania, wiosną piękne białe kule, potem zieleń, u mnie jesienią przebarwia się na bordowo. Bardzo ładnie wygląda jesienią. Jedyne co, to nie mam nawodnienia i widzę, że Roseum jest wrażliwa na suszę. Latem w czasie największej suszy opadły jej liście, bałam się, że padła, ale potem odbiły nowe, teraz też widzę że ładnie startuje, więc chyba twarda z niej sztuka pozdrawiam serdecznie
Kasiu -dziękuję ci za cenne informacje. Dostanie miejsce słoneczne i łatwe do podlewania. Dobrze też, że ona kwitnie na całych gałązkach a nie tylko na końcach jak angielska. Ta druga w tym roku 1 kwiatkiem mnie uraczyła i zła jestem na siebie, że nie zwróciłam na to uwagi. Marnie się przez to nadaje do formowania. A to dla mnie ważne.
inka74 09:38, 14 kwi 2019

mikina34 napisał(a)

Uuu, jak alergik to nie zazdroszczę...
U mnie dziś padał śnieg, deszcz, brakowało burzy i gradobicia
kwiecień plecień...
inka74 09:48, 14 kwi 2019

Dziś u mnie ładnie. Słonko świeci. Siedzę z kawą na tarasie i choć przez chwilę jest mi po prostu dobrze...
Moje tarasowe widoki
inka74 09:53, 14 kwi 2019

Wcześniej zrobiłam obchód zieleńca. Roślinki jakby chłodu nie czuły.
inka74 10:02, 14 kwi 2019

Dubelek