Asiu,
Karolu - powojników mam w sumie 3-4, które mogę z czystym sumieniem powiedzieć że są piękne i je polecić. Reszta musi nabrać wigoru i przeżyć zimę

wtedy zobaczymy
Ewcia/Frezja - brakuje mi ciebie na awatarku! W końcu ogródek kwitnie a nie tylko zielony jest.
Jolu - Leo może mieć docelowo coś koło metra szerokości i wysokości wg opisów na necie. Na metce zaledwie 60 cm. Stawiałabym na coś pomiędzy tymi dwoma parametrami - do ok. 70-80 cm patrząc na zdjęcia na forum. Tyle w teorii ale jak będzie nie wiem. Na razie ma 50 cm. Kupowałam go w dużym 5 litrowym pojemniku czyli ok. 3 letni jest. Czerwonego Leonarda ma Madżenka. Też piękny jest.
Ewa/Anda - zrobiłam rachunek sumienia i wyszło że kilka niepachnących róż mam. Ale w takich miejscach, że trudno je powąchać

Leo nie pachnie raczej, może delikatnie ale ładny kształt ma jako krzak i same kwiaty.
James rozetka niepowtarzalna, jak koronka. Pachnie bardzo delikatnie tak jak dawne róże. Nie wiem z czym go porównać. W teorii powinien mieć mocniejszy zapach ale dziś nawet Boscobel nie pachniał. Może taki dzień.
Ja powojników kilka już w ogródku uśmierciłam zanim zorientowałam się co u mnie może przeżyć