Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

makadamia 08:51, 09 sie 2019

Dumam

A tymczasem Iwonka prosiła o zdjęcia żurawki glitter:

zbliżenie na kolor liści

tutaj można porównać jej wielkość w stosunku do żurawki krwistej (rośnie przed nią)

ogólnie jest trochę większa niż inne moje żurawki,
wielką zaletą jest to, że kwiaty się nie pokładają, co mnie irytuje w ż. krwistej.
no i oczywiście: kwitnie już dwa miesiące
mrokasia 09:00, 09 sie 2019

April napisał(a)

Spoko, spoko. Potem tobie będziemy zazdrościć jak hurtowo będziesz rośliny sadzić
A nie chcesz Silver Dolar? Chyba muszę wysadzić bo jakoś miejsce głupio wybrałam w głębi rabaty. Moje są niskie. Może jakby dostały lepszą miejscówkę to by poszalały

Eeee, tak hurtowo to nie będę sadzić bo portfel chudziutki będzie...
ale coś tam na pewno .

W tym miejscu, o którym mówiłam potrzebuję wyższego krzaka więc limka będzie lepsza . Ale na pojałowcowej chcę właśnie wymienić Candlelight na Silver Dollar. Tylko myślałam raczej na wiosnę bo teraz szkoda mi szarpać kwitnącą a i innego miejsca dla niej nie mam na razie. A Ty te swoje teraz chcesz wysadzać?
April 09:10, 09 sie 2019

No to czekają na ciebie do wiosny Mam trzy sztuki. Chcesz wszystkie? Ja idę w trawy
mrokasia 09:13, 09 sie 2019

April napisał(a)
No to czekają na ciebie do wiosny Mam trzy sztuki. Chcesz wszystkie? Ja idę w trawy

Jak chcesz się pozbyć to pewnie . Uwielbiam Silver Dollar .
Z traw mam mnóstwo siewiek Hamelnów i LadyU - chcesz???
inka74 09:14, 09 sie 2019

Dumajcie nad sobotnimi wyprawami same. Po AF zapraszam do mnie na kawę i po odbiór roślinek. Asia, Green Dwarf jest ładny w AF ale drogi - nie chcę kłamać ale z 220 zł. Mojego kupiłam taniej bo z jakiejś wcześniejszej partii był. Inna sprawa, że bardzo ładnie się przyjął i rośnie bezproblemowo. Będą dziś w 2 innych miejscach to sprawdzę ceny. Zobacz derenie na pniu, mieli ładne wystawione na przodzie. I kilka ciekawych drzewek jest na polu na końcu po lewej. Za żurawkę pięknie dziękuję. Fajna jest. Kolor liści muszę na żywo obejrzeć.
April 09:16, 09 sie 2019

Na razie dzięki ale nie.
Jeszcze Jolanka trzyma dla mnie jakieś siewki chyba Moundry.
Ja muszę wyższe trawy, pionowe, na tyły, Andropogon jakiś, proso, ładne widziałam u Gosiek ostatnio jak byłam Może jutro coś ciekawego nabędę w ZP.
inka74 09:37, 09 sie 2019

mrokasia napisał(a)

Jak chcesz się pozbyć to pewnie . Uwielbiam Silver Dollar .
Z traw mam mnóstwo siewiek Hamelnów i LadyU - chcesz???
Silver Dollar ładne są. Też lubię. Zobaczcie jak różne gusta mamy. Ja mam za to jedną niezidentyfikowaną hortkę. Podobna do Limki ale nadal zielona. Jak była w koncie - nie kwitła. Teraz jest piękna.
April 09:43, 09 sie 2019

inka74 napisał(a)
Silver Dollar ładne są. Też lubię. Zobaczcie jak różne gusta mamy. Ja mam za to jedną niezidentyfikowaną hortkę. Podobna do Limki ale nadal zielona. Jak była w koncie - nie kwitła. Teraz jest piękna.

Iwona, ja się pozbywam nie dlatego, że mi się nie podoba ale ma głupią miejscówkę. I już nie mam lepszej na przesadzenie. Lepiej oddać niech cieszy innych niż żeby się męczyła ona i ja
April 09:44, 09 sie 2019

I jak? Już po zakupach? Co nabyłaś?
Anda 10:12, 09 sie 2019

inka74 napisał(a)
Hosta super tylko tam jest słońce. U mnie jest jeszcze w wielu miejscach patelnia. Ale na tyły bardzo ładnie by się wpasowała.

Powiem szczerze, że mam dzięki wam listę roślin do pomacania/obejrzenia na całą stronę a4. Buziaki wielkie.
W sumie wyszło, że potrzebuję ok. 24 sadzonek na 3 rabaty. Na raz tego nie zrobię. Będą dziury. Niby nic a jednak normalnie skrzynia bez dna. A to takie niby drobne poszerzenia. Tu 20 cm a tam 30. Pikuś.

Po porządkach mam do oddania:
- przetacznik Christa z podziału karpy - potwór urósł.
- róże Sybelius i Rosemore też szukają nowego domu,
- szczypior i szałwia takie jadalne jakby ktoś potrzebował.
- i świdośliwa Sleyt bo miała wiele odnóg a mnie pienna potrzebna była więc z podziału zostały odnóżki ładnie ukorzenione.

Ta hosta dobrze znosi słońce. Na słońcu lepiej, obficiej kwitnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies