Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

sarenka 09:02, 10 sie 2019

April napisał(a)
Patrz jakiego masz farta, miał być dziś upał do 30 stopni, a ma być raczej pochmurno, trochę chłodniej i może deszczyk przelotny. W sam raz na sadzenie.
Ja wczoraj po pracy zrobiłam drugi rzut z przesadzaniem pachysandry na wijąca się rzeczkę przy "pomoście". Tak mój M nazywa tę część tarasu wzdłuż domu. Ma pomost, ja posadziłam szuwary i jest bardzo zadowolony. Szkoda tylko że zabrakło mi kompostu i derenie zamiast w gruncie są w doniczkach zadołowane bo nie mam z czym przekopać tego mojego piachu.
Ale kompost już produkuję, tyle u mnie zielska się rzuciło że ciągle po dwa trzy wielkie kosze skubię. Więc niby szlag mnie trafia ale się cieszę

Do zobaczenia. Do AF też z nami podjedziesz? Tak dla towarzystwa....
będziecie dziś w AF?? A może moglybyscie zobaczyć jak wyglądają drzewka Umbr takich szczepionych na 1,8-2m?? Bo cenę znam, ale nie wiem jak wyglądają te pienki.
Będę bardzo wdzięczna
sarenka 09:04, 10 sie 2019

Iwona- nie będziesz w LM, ale zdecydowanie lepiej odwiedzić szkółke ja wyszłam z pustymi rękoma, a do szkółki nie mam kiedy pojechać bo zawsze jest kręcenie nosem
Anda 15:58, 10 sie 2019

TAR napisał(a)

czlowiek sie uczy caly czas, mam kilka tych Aphrodite. Dobrze wiedziec, ze da rade w sloncu

Wejdź do Ani Anabuko. Ona ma mnóstwo host na słońcu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 18:52, 10 sie 2019

Rany, jak to dobrze, że nie mam w pobliżu tylu szkółek (w zasadzie to nie ma żadnej). Musiałabym chyba sadzić piętrowo...
inka74 08:50, 11 sie 2019

sarenka napisał(a)
będziecie dziś w AF?? A może moglybyscie zobaczyć jak wyglądają drzewka Umbr takich szczepionych na 1,8-2m?? Bo cenę znam, ale nie wiem jak wyglądają te pienki.
Będę bardzo wdzięczna
Megi, za późno post przeczytałam... Nie zwróciłam uwagi na imbryk. Ale ładne i tanie są w Wito.nie w Radzyminie.
inka74 08:52, 11 sie 2019

Anda napisał(a)

Wejdź do Ani Anabuko. Ona ma mnóstwo host na słońcu.
kiedyś ja też miałam ale jednak te pasiaste z jasnym lepiej w cieniu rosną i się prezentują. Nawet jak to jest cień e korzeniach tuj. To jest ogólnie ewenement bo one tam sobie bardzo dobrze radzą.
inka74 08:55, 11 sie 2019

galgAsia napisał(a)
Rany, jak to dobrze, że nie mam w pobliżu tylu szkółek (w zasadzie to nie ma żadnej). Musiałabym chyba sadzić piętrowo...
ja ciągle rabatki poszerzam. Teraz jeszcze jedno poszerzenie mam w planie... Ale takiego zaboru trawnika co mam w planach to łatwo nie zrobię.
sarenka 09:24, 11 sie 2019

Dziękuję za cynk, dowiem się po ile tam maja w tej szkółce koło galerii aktualnie jest kuszący rabat, dlatego szukam więcej roślin, żeby uzbierać na tą minimalna kwotę
galgAsia 12:04, 11 sie 2019

inka74 napisał(a)
ja ciągle rabatki poszerzam. Teraz jeszcze jedno poszerzenie mam w planie... Ale takiego zaboru trawnika co mam w planach to łatwo nie zrobię.

Jestem pełna podziwu nad Twoimi subtelnymi działaniami, mającymi na celu powiększenie areału. Tu kosteczka, tam kosteczka, troszkę cementu skuć - i jest cudo!
Ja na szczęście nie mam trawnika , więc nikt mi Rejtana nie robi, jak chcę przerobić moje gruzowisko na rabatkę czy cóś Popatrz, jakie różne punkty wyjścia, a efekt końcowy taki sam Dobrego dnia!
Gosiek33 15:13, 11 sie 2019

Cieszyć się mogę