Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

Gardenarium 21:10, 10 lip 2011

W Anglii była taka z żółtymi listkami i białymi kwiatkami. Nie zapisałąm jaka tio odmiana, ale ludziska kupowali, a ja już miałam jaśminowce. Tnij je w kulki i dużo nasadź. Będzie taniej a równie ładnie jak z bukszpanami Muszę na te pola w Falentach pojechać zrobić fotki kulkom.

Instagram Ogrodowiska
Martek 21:17, 10 lip 2011

myszorek napisał(a)
Jejku dziękuję Wszystkim za życzenia i kwitnące piękności!!

Martuś z tym pomaganiem to trudno trochę jest, bo mąż do późna pracuje w tygodniu, ale koszeniem trawy generalnie on się zajmuje, czasem coś pomoże przeplewić, czy przerzucić trochę ziemi. Pomaga ile może.Teraz już na prostej jesteśmy z ogrodem, powoli kończą się rzeczy, które trzeba zrobić natychmiast, bo inaczej zarośnie, albo zaleje, albo glina stłamsi. Jeszcze tylko górka koło placu zabaw z grubych rzeczy i już będzie można sobie powoli "ciupciać" i upiększac, może nawet posiedzieć na tarasie chwilę, choć globalnie rzecz ujmując to ciągle jeszcze nie koniec i jak to mówi Danusia "przewalanie" ogrodu będzie jeszcze dłuuuuugo trwało

Danusiu dokupię jeszcze tej tawuły, bardzo i podpasowała. Widziałam jeszcze jedną-tamta z kolei ma piękne białe kwiatki, ale mało dekoracyjne zielone liście-white carpet chyba się zwała

No tak ...mój mąż to by "...")) Ja staram się coś robić i "ciupciam" sobie bez spektakularnych efektów .Tak jeszcze trochę pooglądam sobie takie ogrody to może i mnie z tej "zazdrości" zapał wzrośnie i wezmę się na poważnie do nasadzeń
myszorek 21:27, 10 lip 2011

o widzisz Danusiu, taka byłaby dla mnie najlepsza.Najwyżej tą zółtą będę z rożowych kwiatków ciąc
Zobaczymy

Marta, ale Ty pirgasz normalnie!!! Pięknie przecież masz
anula_wn 22:08, 10 lip 2011

Magda, miło było Cię/Was poznać bliżej (przeurocza ta Twoja Maja!) - bo na dniu róży tośmy nie pogadały. Z okazji urodzin przyjmij najlepsze życzenia, a i o ogrodzie można powiedzieć, że pięknieje z dnia na dzień brawo!
myszorek 08:59, 11 lip 2011

Anulka, dziękuję za życzenia. Również miło było.
Jak wchodzę w dużą grupę to generalnie zanim się trochę rozkręcę to przyjmuję postawę obserwatora(tylko nie mylić z filowaniem)Tak już mam-dość długo rozpoznaję "teren"

Aaaaa, chyba bzy palibiny będą mi znowu kwitły. Wiecie co zrobiłam? Przystrzygłam je trochę po kwitnieniuNo chyba, ze one tak mają,że powtarzają kwitnienie
Joku 15:04, 11 lip 2011

Witaj Myszorku. Podglądam ciebie od pojawienia się twojego wątku na forum.
Ciekawe to, co piszesz o palibinie. Jeżeli nie sprawi tobie kłopotu to poproszę relację jak mu dalej idzie. Też mam taki bez . Pachnie pięknie kiedy kwitnie.

myszorek 17:14, 11 lip 2011

Czółko Joku
Pąki na palibinie już są, jeśli się rozwiną to pokażę Wszystko wskazuje na to, ze rozwinęły się właśnie na podciętych pędach.Też lubię zapach tego bzu więc się cieszę, że będzie mi dany w tym roku jeszcze raz
Lena 07:24, 12 lip 2011

Ha!!! I kto tu jest kokietką?
Witaj myszorek

Zrobiłaś mega postępy w ogrodzie.Z takiego ugoru w krótkim czasie stworzyłaś zarys pięknego ogrodu.Jest lekki,przejrzysty i wróżę mu bujną przyszłość
myszorek 15:51, 12 lip 2011

Lenka na wiosnę naprawdę wyglądało to całkiem nijak. Co tam ja, Ty to zrobiłaś w dwa posty
Dziekuję, cieszę się, że widzisz ten mój zarys

Kurcze, nie było mnie w domu i listonosz odjechał z moimi ostrogowcami. Bidaki będą chyba dzisiaj nocowały na poczcie. Mam nadzieję, ze mają chociaż trochę przewiewu w paczce
Ania 00:34, 14 lip 2011

Magda, naprawdę widać u Ciebie postępy, obserwuję Twój wątek i jestem pod wrażeniem ogromu wykonanej pracy. A jak udało Ci się zreanimować wrzosy? bo ja coś ręki do nich nie mam, ciągle brązowieją może za dużo nawozu daję? albo nie odpowiedni