Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 23:18, 31 lip 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Nareszcie więcej zdjęć. Podpatrzyłam na insta u Ciebie podpisywanie flamastrem pomidorów na skórce i podpisałam dziś swoje by porównać smak w domu. Czy to Hameln na zdjęciu? Jakaś taka jasna mocno, to ta Gold? A z nią jaki iglak?

Te kolory na zdjęciach to takie wychodzą raz za ciemne, raz za jasne. Ona jest ciemnozielona. Zwykła Hameln. A iglak to chyba Danica… no skleroze mam, ale wydaje mi się, że to ona. Wtedy jeszcze nie zapisywałam wszystkiego co kupowałam
Rojodziejowa 23:22, 31 lip 2024

Agatorek napisał(a)
Asia, prawie nie poznaje Twojego ogrodu . Jest pięknie ❤️

Daliowy bukiet rzucił mnie na kolana! ❤️❤️❤️

Aga, dzięki :* rajcuje mnie to układanie kwiatów. Muszę się podszkolić. Pooglądać filmiki. Takie w wazonie to nawet spoko się układa, a takie kwiaciarniane-wiązane, do ręki, to trochę jednak trzeba poćwiczyć.
Rojodziejowa 23:24, 31 lip 2024

antracyt napisał(a)
Filtr łagodzący? Zupełnie nie wiem po co. Ogród super się prezentuje, a bukiety piękne Co masz w tym drugim?

Chodzi o ten z Darą? Groszek King Ransom i ususzony kwiatostan obiedki szerokolistnej.
Rojodziejowa 23:32, 31 lip 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak tam te zajęciaa z florystyki, udane chyba bo bukiet ślicznota. Tak to już jest, że po wojażach ogrodowych wracamy do siebie i chciałoby się wszystko zrównać z ziemią i zacząć od nowa. Normalny objaw

Sylwia, uczyły nas dziewczyny robienia bukietów skrętoległych, kondycjonowania kwiatów. To drugie to sporo nas stosuje, ale ja do tej pory tylko do róż. Okazuje się, że do polnych też można. Muszę potrenować trochę na dzikich, bo tego u mnie pod dostatkiem
Farma mnie zaskoczyła - wcale nie była wielka, a pracy pochłania sporo.
W takim razie wojażyć ogrodowo, czy nie wojażyć? Oto jest pytanie! Trzeba chyba podejść do tego jak do samoakceptacji No nie ma bata, nie będzie u nas tak, jak u kogoś i to też jest ok
Rojodziejowa 23:40, 31 lip 2024

Urszulla napisał(a)

Skarpy nie zazdroszczę ale zadbana jest. Filtru nie trzeba zakładać, filtr to u siebie muszę zakładać na dodatek przez różowe okulary
A nie chcesz werbeny dać do traw i hortensji, jeszcze budleje faje ale na nie potrzeba więcej miejsca.

Mam werbeny gdzie indziej, przy hortensjach liczę na to, że się zawilce rozrosną. Tam są takie zmienne warunki oświetleniowe, że nie wiem, czy werbenie by tam pasowało. Budleje fajne, ale właśnie tam jest już ścisk

A co do hortensjii.. To kupując byliny do cioci nakupiłam 10 hortensji po 5 zł. Okazało się, że dostali od hurtownika pomyłki i nikt nie chce tych „dziwnych”, więc już je prawie spisali na straty.

Więc uratowałam 10 Większość pewnie pójdzie do niej, ale u siebie też muszę choć jedną wcisnąć
Rojodziejowa 23:40, 31 lip 2024

Wafel napisał(a)
Pięknie zagospodarowałaś otoczenie tarasu, i w ogóle wszędzie ładnie

Asiul, dzięki
Ewa777 09:52, 01 sie 2024

Asiu, fajny masz ogród. Ciągle się rozrasta i zagęszcza. Pokazuj więcej zdjeć
Bukiet piękny.
Kordina 14:35, 01 sie 2024

Jaki filtr Asiu, ogród wypasiony!

Rojodziejowa napisał(a)
Zostawiam Wam kilka obrazków i idę dalej w ogród.

Bukiet przepiękny, w dodatku w moich ulubionych kolorkach
sylwia_slomc... 16:17, 01 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Sylwia, uczyły nas dziewczyny robienia bukietów skrętoległych, kondycjonowania kwiatów. To drugie to sporo nas stosuje, ale ja do tej pory tylko do róż. Okazuje się, że do polnych też można. Muszę potrenować trochę na dzikich, bo tego u mnie pod dostatkiem
Farma mnie zaskoczyła - wcale nie była wielka, a pracy pochłania sporo.
W takim razie wojażyć ogrodowo, czy nie wojażyć? Oto jest pytanie! Trzeba chyba podejść do tego jak do samoakceptacji No nie ma bata, nie będzie u nas tak, jak u kogoś i to też jest ok

Teraz jest tyle możliwości w układaniu bukietów i kompozycji, że głowa mała to już formą sztuki jest niż zwykłej wiązanki. Tak jak w sztuce kulinarnej czy cukierniczej.
Fajnie, że Się wkręciłaś
Ja swego czasu na bezrobociu zrobiłam kurs florystyczny, a potem komponowałam rabaty na podobnej zasadzie jak wiązanki mało już z tego widać bo rośliny to żywe organizmy w każdym ogrodzie zachowują się inaczej. Każdy ogród jest inne jak ich właściciele. One mają nasz charakter przez to są wyjątkowe. Nudno by było gdyby były takie same
AgaBoso 17:18, 01 sie 2024

Cudny bukiet. <3 Jakich wypełniaczy użyłaś?