Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Judith 12:01, 23 lip 2024

Aaa! Ja w kwestii „onych” lekko nie w temacie jestem, zatem nie dotarł przekaz
Agatorek 13:13, 23 lip 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Pisałam - to była ściema dla „Onych”
Niestety o NY nie zahaczyliśmy. Za duży kraj na to, żeby jednym wyjazdem ogarnąć tak odległe rejony. Ja bym chętnie zwiedziła również zachodnie wybrzeże… może kiedyś Ale na pewno nie w lecie. Temperatury zabójcze.
Z takich filmowych odniesień, to zaliczyliśmy tylko jedno miejsce… ciekawe, czy ktoś pozna. Szybka fotka i pojechaliśmy dalej

Eeee, w 25 dni da się przejechać z LA do NY, po drodze zaliczając kilka parków narodowych i innych ciekawych miejsc . Ale to opcja bez dzieci .

Na fotce jest dom Kevina

Chicago podobało mi się najbardziej ze wszystkich miast, w których udało mi się być w USA. Chętnie tam wrócę
Też raczej nie latem. Ja akurat byłam w maju/czerwcu i już miejscami było za ciepło.

Rojodziejowa 13:22, 23 lip 2024

Agatorek napisał(a)

Eeee, w 25 dni da się przejechać z LA do NY, po drodze zaliczając kilka parków narodowych i innych ciekawych miejsc . Ale to opcja bez dzieci .

Na fotce jest dom Kevina

Chicago podobało mi się najbardziej ze wszystkich miast, w których udało mi się być w USA. Chętnie tam wrócę
Też raczej nie latem. Ja akurat byłam w maju/czerwcu i już miejscami było za ciepło.

Zgadza się! Dom Kevina Hehe co chwila ktoś fotkę tam pyka.

Właśnie to „bez dzieci” jest kluczowe Jakbyśmy jechali sami, to wyglądałoby to pewnie inaczej.
Generalnie zwiedzanie jakiekolwiek musi być do nich dostosowane póki z nimi jeździmy. Czasem to naciągałam, bo Ogród Botaniczny raczej nie był ich marzeniem…
Floryda podobno najpiękniejsza jest w kwietniu. Idealnie krystaliczny ocean z takà widocznością, że manaty można podziwiać pływające pod ludźmi.
Agatorek 13:28, 23 lip 2024

Na Florydzie jeszcze nie byłam, może kiedyś

Ale, tak czy inaczej, wyjazd na pewno mieliście udany .
olciamanolcia 15:27, 23 lip 2024

Heloł Dżoana
Piękne wakacje miałaś ale pewnie teraz w ogrodzie potyrasz
Pomidory super - u mnie ok 20 sztuk na krzaczkach- ale są !
Magara 23:41, 23 lip 2024

Asia, fajnie że już jesteś na miejscu
USA to dziwna kraina - z wielkim potencjałem, chyba mocno niewykorzystanym
Kordina 23:46, 23 lip 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Zgadza się! Dom Kevina Hehe co chwila ktoś fotkę tam pyka.

Ciekawe, czy Kevin sam w domu?
Fajny wyjazd miałaś

O! Doczytałam :
"Obecnie dom jest wystawiony za 5,25 miliona dolarów."
Ktoś chętny
Urszulla 14:25, 24 lip 2024

Obejrzałam zdjęcia z wyprawy do parku Milenium i na wszystkich zdjęciach widzę rośliny, które sadzimy w naszych ogrodach
A Twojego ogrodu nie znam czy masz gdzieś w wątku jakieś widoki na rabaty?
Gruszka_na_w... 21:44, 24 lip 2024

Asia, świetny wyjazd miałaś i pewnie towarzyszyło mu mnóstwo wrażeń. Dziękuję za zdjęcia. Obejrzałam z wielką przyjemnością.
Co do smaku pomidorów, to Twój trop wiążący mniejszą intensywność smaku z nadmiarem wody jest słuszny. Monty kiedyś pisał w GW, że on w momencie uformowania się owoców zmniejsza dawki wody, a z czasem bardzo ją ogranicza. Wg niego owoce są wtedy bardziej aromatyczne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgaBoso 13:42, 30 lip 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Pomidory żyją, ale w tym roku mi jakoś nie smakują jak w tamtym. Czy obfite podlewanie może wpłynąć na smak pomidora? I takie właśnie rozwodnienie?

Moje pierwsze pomidory też słabo smakowały, zastosowałam nawóz z potasem i wszystkie smakują lepiej.

Super wakacje, całkiem co innego niż na codzień. Czy nie miałaś odczucia przebodźcowania?