Przeszukuję internety za zestawieniami palczatki Blackhawsk z innymi roślinami. Mam na razie dwa główne pomysły na nią (mam 3 sztuki), ale o tym za chwilę
Wrzucam to, co znalazłam, a nie ma tego jakoś wiele:
1. Róża Funny Face , Rudbekia 'American Gold Rush', Mikołajek jukkolistny i and Sorghastrum nutans 'Golden Sunset', który kwiatostanami przypomina mi trzcinniki.
Po kliknięciu w fotkę otwiera się strona FB z postem, z której pochodzi.
2. Trzcinnik 'Karl Foerster', jeżowka, słoneczniczki szorstkie 'Bleeding Hearts' i 'yellow Spider', rudbekie hirta, 'Goldsturm' i 'Herbstonne'
3. Mikołajek jukkolistny ponownie, proso "Cheyenne Sky' i dalia
A teraz moje pomysły...
I. Pierwsza inspiracja pokrywa się trochę z moim pomysłem, bo Blackhawsk chciałam wcisnąć w moją retro różankę, gdzie są trzcinniki, co mogłoby wyglądać podobnie jak na fotce, jednak musiałabym albo zrobić jakieś grubsze roszady z wysunięciem do przodu praktycznie wszystkiego, albo zastąpić nim stipę giganteę, która się tam nie może odnaleźć. To drugie rozwiązanie jest mi bliższe
II.Drugi pomysł, to spore poszerzenie rabaty przytarasowej i połączenie palczatki z prosem Northwind, sosnami karłowymi i czymś jeszcze... Cosik może urysuję, żeby łatwiej było zrozumieć mój zamysł