Asia, no murek ma być jednak wylany, więc potwierdziłaś słuszność wyboru tej drogi

Właśnie przeglądając fotki u Ciebie na wątku zauważyłam, że były te betonowe cuda
Wejście jest od strony północnej. Nad tym cisem pomyślę, bo ostatnio w mojej głowie była sama runianka na tym wąskim pasku przed domem(cały czas wydaje mi się że to wąsko na dwie roślinki) i mix zimozielonych, które tworzyłyby wyższą kompozycję w tej kwadratowej poszerzonej części. Od tarasu na razie zrezygnowałam z bambusów, bo coś mi się zdaje, że one u mnie raczej racji bytu nie będą mieć i wymarzną w pierony. Skrzyp zimowy mi natomiast chodzi po głowie w tej wąskiej rabacie przy tarasie + jakieś turzyce i czosnki między nimi.
No i w tych rabatach ma być oświetlenie ścieżki, więc lampki w rabatach muszą być i to też muszę brać pod uwagę.
Podobają mi się te lampy kule, ale miałam je w koncepcji pomieszane z kulami bukszpanowymi losowo porzucane na rabacie tak jak
tutaj tylko bez trawek, same kulki. No ale co ja na takim paseczku 50cm mogę zrobić.... takie kulki mam wrażenie, że wtedy nie będą dobrze wyglądać...