Asia apropos twoich róz...Znasz ten szpaler z grabami u Reni ze szmaragdowego? Tak mi się z Toba skojarzyło. Gdyby tak Twoje róże wsadzić pomiędzy graby...
No i nie przyjechał, obiecanki cacanki. Miał być w piątek, sobotę i ni ma. Mam nadzieję, że nie trzeba go będzie samemu przywozić, bo zapakować go będzie mega ciężko. Ech, smuteczek.
Tylko między które graby? Jedne mam "piętro niżej" (5sztuk) i gdybym tam posadziła, to stracę je z oczu
Gdybym dała je w te 3 graby wzdłuż ścieżki, to z kolei thuje mi je ciut zacieną...
Renia ma właśnie tak to zrobione, że te róże nowocześniej wyglądają, nie są tak ani trochę "babcine"... tzn jest i trawa i kostka...
Może by rąbnąć na zmianę róża, trawa, róża, trawa i przed nimi np cis w kostkę...
Przy różach ładnie i nowocześnie wyglądają stipy w odmianach (ale się sieją), Pennisetum orientale albo seslerie jesienne. Z wyższych trzcinniki, proso, molinie.
Ogąlnie z trawami róże wyglądają nowocześniej niż z np. bukszpanem Jednak dużo zależy od kształtu żywopłotów i stylu w ogrodzie.