Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Johanka77 23:08, 26 kwi 2020

Rojodziejowa napisał(a)

A jak masz gęsto?

Jutro zmierzę. Chtba co 120.
Magda70 08:47, 27 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)

Tę samą.

Ja uważam, że powtórzenia w nowoczesnych ogrodach robią mega robotę!
Robi się spójnie.

O yeah!!
Magda70 08:49, 27 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)

Jutro zmierzę. Chtba co 120.

Graby co 120 Tak?? Nie rozplenice
Moje rozplenice coś ok co 60cm.
Rojodziejowa 09:05, 27 kwi 2020

MartaCho napisał(a)
Piękne plany u Ciebie, będzie się pięknie działo! Będę podglądać

Witaj Martuś, ja taki popyrtaniec jestem... zanim coś zadecyduję, to się rzucam jak ryba bez wody, ale miło mi, że będziesz do mnie zaglądać.

W sumie mamy nie tak daleko do siebie z tego co widzę
Rojodziejowa 09:31, 27 kwi 2020

Magda70 napisał(a)

Graby co 120 Tak?? Nie rozplenice
Moje rozplenice coś ok co 60cm.

O rozplenice mi chodziło Coś tak rzadko mi się wydawało właśnie

No to każdemu klonowi zrobię w nogach rozplenicę.

Najwyżej przy reszcie pokominuję z jakimiś kostkami z czegoś zimozeilonego
Anda 09:37, 27 kwi 2020

Rojodziejowa napisał(a)
Kurczę dumam, dumam i wydumać nie mogę... jak poprowadzić rabaty w tej części...

Korcą mnie rabaty z rozrzuconymi różnej wielkości kulkami. Tylko nijak mi się to nie układa na tych rabatach...

Będziesz miała takie rabaty?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:50, 27 kwi 2020

Rojodziejowa napisał(a)
Ewuś, jak już Cię tu mam to w takim razie jeszcze o coś. Tu mniej więcej mam rzut górnego poziomu

Ta rabata gdzie mają być róże w takim razie byłaby 5m x 1,2m. Ile tych rozplenic trzeba? I czy róże też posadzić nie w rządku tylko trochę je porozrzucać?

I co dalej, na lewo? Tam mam pokrywę betonową od zbiornika. Mysląłam, żeby ją przygryć trzmieliną na jakimś stelażu prostopadłościennym. A dalej na lewo jest Ginnala. Co po niego? Znów jakieś trawiszcza?

Kurczę będzie głowienia z dalszą częścią, bo jeszcze muszę rozplanować rabatę wzdłuż tarasu, wybrać konkretne miejsce pod kolejnego Ginnala i cały czas dumam co w nogach Grabów. Pod grabami ciężko określić nasłonecznienie. Cholera boję się, że jak od razu nie zaplanuję wszystkiego to potem będzie ciężko dograć

Porozrzucać wg mnie. Wygląda to o wiele naturalniej, a teraz naturalność jest nowoczesna

Jeśli chcesz, to mogę coś narysować, tylko napisz, który plan jest aktualny, z wymiarami
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 09:54, 27 kwi 2020

Anda napisał(a)

Będziesz miała takie rabaty?

Nadal właśnie nad tym dumam, nic nie jest przesądzone Jak masz jakieś sugestie to będę wirtualnie po stopach całować.

Cały czas dumam czy robić to tak, z tymi kwadratami czy jednak uciąć na linie proste. Dodatkowo ta rabata po prawej stronie chyba lepiej będzie wygląda jednak jako linia prosta, bo graby są równomiernie rozłożone na całej długości...

Rojodziejowa 09:56, 27 kwi 2020

Anda napisał(a)

Porozrzucać wg mnie. Wygląda to o wiele naturalniej, a teraz naturalność jest nowoczesna

Jeśli chcesz, to mogę coś narysować, tylko napisz, który plan jest aktualny, z wymiarami

To już wymiaruję!!
Anda 09:59, 27 kwi 2020

Jestem za tą cytowaną wersją

Graby się wpiszą w tą rabatę, a tam masz te schody i jeśli zrobisz tylko linię prostą i tego uskoku schodów nie przypniesz do rabaty to będzie gryzło w oczy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies