Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Roocika 15:19, 20 sie 2021

Asiu, u mnie limki od zeszłego roku bardzo urosły. Najwyższa sięga mi do hmm krtani a mam niecały 1,7 m.
Zrobiłam w sumie dla siebie na pamiątkę takie zdjęcie jak kwitną te seslerie, stoją tymczasowo za limkami. Możesz zajrzeć i zobaczyć.
Jak chcesz to jutro ustawie kilka przed i strzelę Ci fotkę jak razem wyglądają.
Rojodziejowa 15:22, 20 sie 2021

Pierwsze proby doniczkowe:

Bergenie byłyby połączone te mniejsze ze zdjęcia z większymi zapitolonymi od mamy.
Dwie mniejsze zielone hakone dałabym tam, gdzie różnica w poziomach jest największa
Rojodziejowa 15:23, 20 sie 2021

MartaCho napisał(a)
No powiem Ci, że masz jakiś dar wyszukiwania super inspirek Naprawdę fajne połączenie z rdestem- z takim amarantowym, jak u Wioli, pewnie też by ładnie się prezentowały

Tak ale właśnie taki z seledynowymi liśćmi
Rojodziejowa 15:23, 20 sie 2021

Roocika napisał(a)
Asiu, u mnie limki od zeszłego roku bardzo urosły. Najwyższa sięga mi do hmm krtani a mam niecały 1,7 m.
Zrobiłam w sumie dla siebie na pamiątkę takie zdjęcie jak kwitną te seslerie, stoją tymczasowo za limkami. Możesz zajrzeć i zobaczyć.
Jak chcesz to jutro ustawie kilka przed i strzelę Ci fotkę jak razem wyglądają.

Lecę zaglądać Drobinko
Anda 15:37, 20 sie 2021

A co zamierzasz posadzić między Limkami i tujami?

Odległość od tuj 0,7 m to takie minimum wg mnie. Rozumiem, że nie da sie więcej. Hortki rosną dobrze i mocno tam, gdzie jest mokro. U Ciebie raczej aż tak mokro nie będzie. Rozumiem jednak fascynację różnymi pinami i rownież to, że hakone stała się modna na forum teraz Mam nadzieję, że sprawdzą się u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 15:44, 20 sie 2021

Anda napisał(a)
A co zamierzasz posadzić między Limkami i tujami?

Odległość od tuj 0,7 m to takie minimum wg mnie. Rozumiem, że nie da sie więcej. Hortki rosną dobrze i mocno tam, gdzie jest mokro. U Ciebie raczej aż tak mokro nie będzie. Rozumiem jednak fascynację różnymi pinami i rownież to, że hakone stała się modna na forum teraz Mam nadzieję, że sprawdzą się u Ciebie

Pomiędzy limkami i thujami nic. Nawet zaczynając planować widziałam tam w sumie same hortensje Hakone długo oglądałam u innych, ale spodobała mi się już poważnie jak się rozrosła u mnie na rabacie. Ale tam jest all gold, bo tam jest zacieniona strona.
Rojodziejowa 17:53, 20 sie 2021

Dobra sadzę na razie hortki a co do reszty to jeszcze podumam
Edit: mission accomplished

April 19:27, 20 sie 2021

Kibicuję pracom nad rabatką z hortkami. To trudny teren, ciekawa jestem jak wybrniesz.
Przy okazji z niskich traw bardzo polecam carex Raureif, carex humilis i carex umbrosa. Do 30cm, nie przysłonią hortek.
Albo sesleria skalna. Bardzo je wszystkie lubię.
Roocika 19:43, 20 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)
Dobra sadzę na razie hortki a co do reszty to jeszcze podumam
Edit: mission accomplished

Jak tak na to patrzę to bym posadziła na całości coś niskiego okrywowego, żeby tylko ziemię zasłonić
Rojodziejowa 20:40, 20 sie 2021

Przymiarka z większymi bergeniami już robiona po ciemku…

Ni zabijcie, podoba mi się