Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

tulucy 22:40, 02 maj 2022

Ja tam piwonie upychamy wszędzie. Z białych mam jeszcze aminka, orlaję, dziką marchew. Ale to jednoroczne samosiejki. Jak werbena patagońska, z czasem stają się przekleństwem. Róże, rumiany, krwawnik kichawiec. Odętka biała też jest. Tojeść o. fajna jest, ale musi mieć ogranicznik, bo się rozłazi. Zawilce. Do tego funkie o białozielonych liściach, albo o białych kwiatach.

Wiosną krokusy, hiacynty, a latem lilie. Ale raczej drobne.

Hortki z tych, co zielenieją. Nie mam pojęcia jakie, bo ja się na nich nie znam .
tulucy 22:42, 02 maj 2022

A i ostrogowce białe są. Zapomniałam o nich, bo dopiero drugi rok je mam. Gęsiówka (macedońska jest cudna). Brunnery są jakieś z białymi kwiatami, miodunka też.
olciamanolcia 09:39, 03 maj 2022

Asia z białych bylin jeszcze odętka jest śliczna albo naparstnica. Tez piękna.
Rojodziejowa 09:50, 03 maj 2022

Dziewczynki, dzięki! Wszystko zapisuję skrzętnie. Szperam jeszcze po artykułach Danusi. Przeglądam gotowe projekty rabat. No niby ma być miks, ale boję się, żebym jakiegoś kołtuna nie zrobiła
Judith 10:14, 03 maj 2022

Asia, jak ja Cię rozumiem! Czacha dymi, koncepcje rodza sie i po chwili uznawane są za idiotyczne, by znów odrodzić sie w zmodyfikowanej formie . A potem poczytasz Ogrodowisko, obejrzysz program ogrodniczy i masz inną koncepcje. A nastepnie już sam człowiek nie wie, co mu się podoba i czy patrzy na swój ogród swoimi oczami czy oczami innych...
Na koniec przychodzi rozwiązanie, choć „ostatecznie ostateczne” ułożenie doniczek zmienia sie jeszcze kilka razy .
Masz podobnie?
Rojodziejowa 10:24, 03 maj 2022

Judith napisał(a)
Asia, jak ja Cię rozumiem! Czacha dymi, koncepcje rodza sie i po chwili uznawane są za idiotyczne, by znów odrodzić sie w zmodyfikowanej formie . A potem poczytasz Ogrodowisko, obejrzysz program ogrodniczy i masz inną koncepcje. A nastepnie już sam człowiek nie wie, co mu się podoba i czy patrzy na swój ogród swoimi oczami czy oczami innych...
Na koniec przychodzi rozwiązanie, choć „ostatecznie ostateczne” ułożenie doniczek zmienia sie jeszcze kilka razy .
Masz podobnie?

Dokładnie tak jeszcze do tego zakupy okazują się niekoniecznie jednak wpasowywać w rabatę, gdzie miały iść

Dziś piękny dzień! Małż pojechał z dziećmi do Zoo a ja zamierzam coś pogrzebać

EE już tuż tuż. Zobaczymy, czy będą jakieś żółcieluchy

Rojodziejowa 10:29, 03 maj 2022

Roboty w bród w każdym zakamarku, ale ta przebijająca zieleń dodaje powera. Hakone mnie bardzo ucieszyły, że się budzą. Trochę się martwiłam, czy ta glina ich szybko nie wykończy

olciamanolcia 10:48, 03 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Dokładnie tak jeszcze do tego zakupy okazują się niekoniecznie jednak wpasowywać w rabatę, gdzie miały iść

Dziś piękny dzień! Małż pojechał z dziećmi do Zoo a ja zamierzam coś pogrzebać

EE już tuż tuż. Zobaczymy, czy będą jakieś żółcieluchy

Ten murek z jukami to jest suoer! Patrz! Zamiast laurowiśni mogłam juki posadzić! Ale wtedy nie miałabym zielonego parawanu na płocie .
Ale jaki Pieseł śliczny To jest boston?
Rojodziejowa 11:16, 03 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)

Ten murek z jukami to jest suoer! Patrz! Zamiast laurowiśni mogłam juki posadzić! Ale wtedy nie miałabym zielonego parawanu na płocie .
Ale jaki Pieseł śliczny To jest boston?

Laurowiśnia piękna cały czas, a juki teraz jeszcze się nie zebrały całkiem po zimie.
Chętnie bym i laurowiśnie w ogrodzie posadziła, ale u mnie chyba nie ma szans.
Ostatnio pod Teatrem Ludowym w Krakowie zachwycałam się właśnie lurowiśniami.

Owszem Boston
sylwia_slomc... 13:27, 03 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Laurowiśnia piękna cały czas, a juki teraz jeszcze się nie zebrały całkiem po zimie.
Chętnie bym i laurowiśnie w ogrodzie posadziła, ale u mnie chyba nie ma szans.
Ostatnio pod Teatrem Ludowym w Krakowie zachwycałam się właśnie lurowiśniami.

Owszem Boston

Asia jak do Krakowa masz blisko to i do mnie i dziewczyn z naszej ekipy pewnie też. Napisz na priv jaka okolica?