U mnie takie zacieki zrobiły się na boku tarasu i nie mogę na to patrzeć.Tynk położony to niczym nie zamaluje.Szukam dobrego środka żeby te zacieki usunąć
U Ciebie to goły beton,to można chyba zamalować farba do betonu
Pisz co chcesz ale mnie się to podoba
Jak zrobisz ładny kancik , dosypiesz kory będzie git
A jakbyś tę rabatę lekko poszerzyła to w ogóle byłoby fajnie
Ja bym czegoś takiego nie zdzierżyła .
Jeśli nie zamierzasz teraz robić z tym niczego powaznego, to zdecydowanie trzmielina jako zaslonka. Teraz można kupić piękne niedrogie sadzonki. Albo inna opcja - przyłożyć dechy.
Co do szczepień wierz mi wiem co mówię, momentami miałam 140 sztuk i wiem jak wygląda pomór bo przeszliśmy przez to. Dramat był jak Em był w pracy i pierwszy raz musiałam królika ubić by mu skrócić cierpienia. Ryczałam jak bóbr. Wtedy nie było łatwo żeby jakiś wet przyjechał do pomoru bo się bali przenieść na sobie do innych hodowli
Nie zastanawiaj się tylko szczep. Wet powinien umieć obliczyć dawkę szczepionki dla malucha. Jeśli matka była szczepiona to do 6 tygodnia maluchy mają Jej przeciwciała, ale gdy zaczynają same jeść przeciwciała spadają.
Myksomatoza występuje głównie gdy jest bardzo dużo komarów, to one przenoszą na królika w dużym stopniu przy ugryzieniu tę chorobę.
Tego wiąza to masz chyba za blisko budynku posadzonego....one wcale nie rosną takie znowu malutkie, do tego rosną szerokie i nie tak bardzo wolno jakby można oczekiwać. Wiem bo mam i wiem bo w realu widziałam dwie pełnoletnie sztuki.
Jest prześliczny, ale odległość od budynku to wg mnie minimum 1,5-2 metrów. Do tego trzeba by sprawdzić jak się wiązy korzenią bo jeśli nie palowo to korzeniami może uszkadzać fundamenty budynku w przyszłości. Wszak roślina to nie tylko to co nad ziemią, ale i to co pod nią
Oprzyj o ten beton szeroką deskę i już nie będzie widać, a będzie tanim kosztem do czasu dopracowania na stałe I ładne tło dla roślinNie malowałabym bo jeśli będziesz to potem obkładać jakąś płytką to klej może słabiej trzymać na takiej powierzchni. Możesz też wbić w ziemię dwa drewniane kołki i do nich tę deskę przykręcić i zasłonić tanim szybkim kosztem.