Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 12:11, 01 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)
Pisz co chcesz ale mnie się to podoba
Jak zrobisz ładny kancik , dosypiesz kory będzie git
A jakbyś tę rabatę lekko poszerzyła to w ogóle byłoby fajnie

Na razie nie poszerzę, bo dostałabym szybko papiery rozwodowe Będzie krawężnik. Chcę zrobić te rabatki w poziomie - takimi schodkami. Na razie więc będą dwie niewielkie 3mx1m. Krawężniki nie zabetonowane, więc rewolucję jakby co można zrobić szybko
Rojodziejowa 12:13, 01 maj 2022

Roocika napisał(a)
Możesz jeszcze takie gotowe niskie drewniane plotki kupić, pomalować i zasłonic murek. Doczekają aż znajdziecie czas, żeby coś z tym zrobić

Będę kombinować dalej jak farba zeszpeci
Rojodziejowa 12:13, 01 maj 2022

Judith napisał(a)
Ja bym czegoś takiego nie zdzierżyła .
Jeśli nie zamierzasz teraz robić z tym niczego powaznego, to zdecydowanie trzmielina jako zaslonka. Teraz można kupić piękne niedrogie sadzonki. Albo inna opcja - przyłożyć dechy.

Właśnie patrzyłam, że takie młode sadzoneczki są w fajnych cenach
Rojodziejowa 12:16, 01 maj 2022

Sylwia, mój Aniele Stróżu.

Posłucham się oczywiście
Najstarszy do kastracji już na dniach też musi.

Co do wiązów ambitnie chciałam je przycinać, zarówno koronę jak i korzenie, ale jak tak piszesz to będę mieć to na względzie i jak się wyklaruje jakieś miejsce na nie, to przeniosę. Myślę, że mam jeszcze ze dwa lata czasu na to?

Jeśli już coś na płytę będzie kładzione to najprędzej cienko styropian i na to tynk, bo są tam spore różnice. Tak przynajmniej teść gadał.
Dorii 13:21, 01 maj 2022

Nie malowaliscie tych pustaków takim specjalnym preparatem do fundamentów żeby wodą nie nasiąkły? On czarny jest i dawałby dobre tło dla roślin bo beton z płyty zupełnie mnie nie razi.
Rojodziejowa 13:35, 01 maj 2022

Dorii napisał(a)
Nie malowaliscie tych pustaków takim specjalnym preparatem do fundamentów żeby wodą nie nasiąkły? On czarny jest i dawałby dobre tło dla roślin bo beton z płyty zupełnie mnie nie razi.

Oj nie wydaje mi się. To miało być od razu wykończone przy okazji układania kostki, ale wyszło jak zwykle. Zaczęłam już malować, ale na razie straszy jak dla mnie nadal kolor szary w farbach do betonu wydaje mi si wyjątkowo koszmarny. Najlepiej wyglądają pomalowane całkiem na biało, albo na antracyt/czarny
Rojodziejowa 18:36, 02 maj 2022

No to tak - pierwszy stopień rabatkowy zrobiony. Białe irysy doń wsadzone i teraz dumam. Wsadzać coś z rzeczy, które mam na stanie, czy zamawiać. W sumie taka rabatka mi się marzy romantyczna, ale odpowiednio zmieszana

coś w tym stylu:
https://pl.pinterest.com/pin/69665125477558495/
lub
https://2.bp.blogspot.com/-8DTiflqfayE/VVi4gdgpfxI/AAAAAAAAYNc/msmhB3JTYuc/s1600/Jardins%2Banglais.jpg
tylko, że biała... muszę się chyba do Andy uśmiechnąć

Przywrotnik myślę, że gdzieniegdzie by dobrze wyglądał, jego mam na stanie
Wilczomlecz doradzony przez GalgAsię mi się bardzo podoba.

olciamanolcia 18:43, 02 maj 2022

https://pl.pinterest.com/pin/602778731376042179/

Takie coś mam tez piękne.
Albo tu- tyle ze tu już z fioletem

https://pl.pinterest.com/pin/602778731366077294/

olciamanolcia 18:46, 02 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Oj nie wydaje mi się. To miało być od razu wykończone przy okazji układania kostki, ale wyszło jak zwykle. Zaczęłam już malować, ale na razie straszy jak dla mnie nadal kolor szary w farbach do betonu wydaje mi si wyjątkowo koszmarny. Najlepiej wyglądają pomalowane całkiem na biało, albo na antracyt/czarny

O tak! Na czarno byłoby świetnie! Do tych deseczek pasowałoby jak ta lala
Rojodziejowa 18:56, 02 maj 2022

No to na stanie mam: jedną ostróżkę, 3 białe liatry, przywrotniki, 5 rozplenic karley rose, rozchodniki od Johanki i 6 lawend. No ale wszystkiego razem nie dam

Na niższym pietrze na byc ukrzyzowana brzoskwinia i jej chyba bym chciala dac w nogi cos jednolitego chyba, żeby nie mieszać w każdej rabacie