Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

sylwia_slomc... 12:13, 29 sie 2022

To i ja tak zrobię z tymi marnymi moimi bidami. Specjalistka od drzew aż taką nie jestem, ale lania chemii na zapas nie ma potrzeby. Nawet gdyby to była werticilioza to i tak już po ptokach bo ona jest w ziemi to czy polejesz w tym sezonie czy wiosną bez różnicy specjalnej, a skoro w przekroju nic nie znalazłaś to obstawiam ruszone korzenie i niedobory wody z którymi wszyscy w tym roku się borykamyProfilaktycznie to tylko narzędzia używane na tej rabacie odkażaj przed zastosowaniem gdzie indziej i na razie tyle
olciamanolcia 18:51, 30 sie 2022

Asia i czy można rozsadzić teraz stipę czy nie ruszać?
Rojodziejowa 19:28, 30 sie 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
To i ja tak zrobię z tymi marnymi moimi bidami. Specjalistka od drzew aż taką nie jestem, ale lania chemii na zapas nie ma potrzeby. Nawet gdyby to była werticilioza to i tak już po ptokach bo ona jest w ziemi to czy polejesz w tym sezonie czy wiosną bez różnicy specjalnej, a skoro w przekroju nic nie znalazłaś to obstawiam ruszone korzenie i niedobory wody z którymi wszyscy w tym roku się borykamyProfilaktycznie to tylko narzędzia używane na tej rabacie odkażaj przed zastosowaniem gdzie indziej i na razie tyle

ok
Rojodziejowa 19:34, 30 sie 2022

olciamanolcia napisał(a)
Asia i czy można rozsadzić teraz stipę czy nie ruszać?

Przesadzałam z dużą bryłą ziemi w lipcu w tamtym roku i przeżyły Ale dzielić bym nie dzieliła.
Joann 19:37, 30 sie 2022

A ja małe sadzoneczki teraz przesadziłam z donicy murowanej, bo mi się wysialy i wsadziłam między roze. Dopiero teraz mam małe siewki, długo się zbierały. Zeby pod koniec sierpnia wyleźć z ziemi??
olciamanolcia 19:46, 30 sie 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Przesadzałam z dużą bryłą ziemi w lipcu w tamtym roku i przeżyły Ale dzielić bym nie dzieliła.

No to nie tykam. Najwyżej kupię. Albo wstrzymam się do października
olciamanolcia 19:47, 30 sie 2022

Joann napisał(a)
A ja małe sadzoneczki teraz przesadziłam z donicy murowanej, bo mi się wysialy i wsadziłam między roze. Dopiero teraz mam małe siewki, długo się zbierały. Zeby pod koniec sierpnia wyleźć z ziemi??

Sadzoneczki to sadzoneczki ale te moje to już dorosłe trawiszcza
Joann 19:53, 30 sie 2022

olciamanolcia napisał(a)

Sadzoneczki to sadzoneczki ale te moje to już dorosłe trawiszcza

Aaa, no to lepiej nie tykaj
Wiaan 22:53, 30 sie 2022

Joann napisał(a)

U mnie na różance wyrwałam mnóstwo takich ładnych kępek, teraz też co mi po nich
Trochę zostawiłam to przesadzę podczas zmian, może przeżyją.
Martka 22:55, 30 sie 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Rojodziejowo, popracowałyście solidnie! Świetny efekt, niech no tylko się rozrośnie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies