Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 16:57, 15 wrz 2022

Martka napisał(a)

Bank cebulowych rozbiłaś
Na wiosnę będą emocje. Dziś w L. widziałam jakieś ogromne wory kilogramowe tulipanów i przeraziłam się, że dam się skusić... szybko poszłam dalej po produkty pierwszej potrzeby.

Nie gadaj! To muszę lecieć
Rojodziejowa 16:58, 15 wrz 2022

Magara napisał(a)

Produkty pierwszej potrzeby - czyżby cebule krokusów/narcyzów/czosnków?

W moim dzisiejszym koszyku pierwszych potrzeb znalazły się puszkinie - 2x25 maluśkich cebulek - drugie opakowanie taniej było czy jakoś tak

Muszę zacząć zamiast męża na zakupy jeździć Tyle mnie omija!
Rojodziejowa 16:58, 15 wrz 2022

olciamanolcia napisał(a)
Asia kupiłam klona tatarskiego Ginnala

O proszę! Super
olciamanolcia 17:27, 15 wrz 2022

Asia czy ten mój klon wypuści również łodyżki poniżej z pnia? Czy tylko będzie rozrastał się z obecnych na boki ? Cos sobie przypominam ,że Ty swojemu jakąś fryzurę robiłaś czy jak...
Rojodziejowa 18:44, 15 wrz 2022

No, u mnie wypuszcza gdzie bądź, Twój nie jest szczepiony, nie?
olciamanolcia 18:57, 15 wrz 2022

Rojodziejowa napisał(a)
No, u mnie wypuszcza gdzie bądź, Twój nie jest szczepiony, nie?

Nie. Mój nie jest szczepieńcem.
anuska2507 21:14, 15 wrz 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Muszę zacząć zamiast męża na zakupy jeździć Tyle mnie omija!

Też chyba muszę zmienić podział obowiązków w naszej rodzinie, bo mój małżonek notorycznie omija dział ogrodniczy w marketach. Poproszony o zakup tulipanów EE w biedzie kupił... jedną paczkę
Monia81 07:38, 16 wrz 2022

Asiu przyszłam się przywitać przebiegłam po wątku i cudne zmiany w ciągu tych kilku sezonów u Ciebie zobaczyłam murki i tarasy wyszły super i obsadzanie roślinkami przemyślane a skarpa to niezły przeciwnik, ale wyszło ci to obsadzanie jej bardzo zgrabnie podoba mi się zakupy cebulowych też widzę już ruszyły, ja w tym roku odpuszczam, wsadzę to co wykopałam zaznaczam wątek i będę zaglądać
sylwia_slomc... 21:34, 16 wrz 2022

Ale Ci cebulowe wiosnę zrobią Sprawdzaj sobie tylko planując - terminy kwitnienia
bo np. czosnki kwitną wiosną, latem i jesienią w zależności od odmiany, wysokości też osiągają różne
Martka 21:39, 16 wrz 2022

Tak, podpisuję się pod słowami Sylwii, może się bowiem okazać, że czosnki nie zdążą pokazać swej urody, bo w międzyczasie wystrzelą hortensje i zasłonią ich urodę. Tak mi się zdarzyło
Dziś w L. było jeszcze gorzej, widziałam opakowania 2-kilogramowe....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies