Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

olciamanolcia 22:03, 16 wrz 2022

Martka napisał(a)
Tak, podpisuję się pod słowami Sylwii, może się bowiem okazać, że czosnki nie zdążą pokazać swej urody, bo w międzyczasie wystrzelą hortensje i zasłonią ich urodę. Tak mi się zdarzyło
Dziś w L. było jeszcze gorzej, widziałam opakowania 2-kilogramowe....

Czyżby takie? Ja miałam chęć na ten pomarańcz bo już mam takie i mają piękny kolor

Martka 22:07, 16 wrz 2022

TE!
Judith 22:28, 16 wrz 2022

Ach, miałam już nie kupować cebul tulipanow, ale obok takiej wielkiej siaty chyba nie przejdę obojętnie .
Coś czyje, ze jutro mus jechać do L .
Martka 22:34, 16 wrz 2022

Judith, chyba to samo uczynię! Żałowałam przez cały dzień, że nie uległam. Tym bardziej, że oglądałam wczoraj ceny cebulek w sklepie internetowym, za 5 sztuk trzeba zapłacić 8-10 zł... Właśnie te pomarańczowe za mną chodzą.
Kordina 23:30, 16 wrz 2022

Szybko zamykam i nie patrzę!
Rojodziejowa 09:43, 17 wrz 2022

anuska2507 napisał(a)

Też chyba muszę zmienić podział obowiązków w naszej rodzinie, bo mój małżonek notorycznie omija dział ogrodniczy w marketach. Poproszony o zakup tulipanów EE w biedzie kupił... jedną paczkę

Mój wiecznie „zapomina” spojrzeć, jak go o coś poproszę
Rojodziejowa 09:44, 17 wrz 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale Ci cebulowe wiosnę zrobią Sprawdzaj sobie tylko planując - terminy kwitnienia
bo np. czosnki kwitną wiosną, latem i jesienią w zależności od odmiany, wysokości też osiągają różne

Tak robię. A jak mi to wyjdzie, to się okaże
Rojodziejowa 09:46, 17 wrz 2022

Monia81 napisał(a)
Asiu przyszłam się przywitać przebiegłam po wątku i cudne zmiany w ciągu tych kilku sezonów u Ciebie zobaczyłam murki i tarasy wyszły super i obsadzanie roślinkami przemyślane a skarpa to niezły przeciwnik, ale wyszło ci to obsadzanie jej bardzo zgrabnie podoba mi się zakupy cebulowych też widzę już ruszyły, ja w tym roku odpuszczam, wsadzę to co wykopałam zaznaczam wątek i będę zaglądać

Monia81 dzięki Powoli to u mnie idzie, a co za tym idzie mam wrażenie, że te nowe nasadzenia niekoniecznie nawiązują do tych pierwszych, ale może nie razi to bardzo
olciamanolcia 09:46, 17 wrz 2022

Martka napisał(a)
TE!

kupuj - nie żałuj
Rojodziejowa 09:48, 17 wrz 2022

Martka napisał(a)
Tak, podpisuję się pod słowami Sylwii, może się bowiem okazać, że czosnki nie zdążą pokazać swej urody, bo w międzyczasie wystrzelą hortensje i zasłonią ich urodę. Tak mi się zdarzyło
Dziś w L. było jeszcze gorzej, widziałam opakowania 2-kilogramowe....

W większości miejsc to jest na razie dokładanie do już wkopanych cebul, których kwitnienie wpasowało się tak jak planowałam. W nowych miejscach mam byliny, które prawdopodobnie będą dopiero ruszać, więc tulipanów raczej nie przysłonią
Zaraz jadę do Lydla. Zobaczymy, czy coś mi zostawili