Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 16:14, 26 paź 2022

Martka napisał(a)
Zachód piękny!
Lubię tło lamelkowej, od razu dodaje tej zwiewności.
W ogóle fajne masz nazwy rabat Jasne, że nabiorą masy w przyszłym sezonie. Skarpę zdecydowanie wliczaj do rabat, rabat z grupy wymagających

No wymagająca, ale mam w związku z nią mieszane uczucia i jakoś tak zawsze ją pomijam... i przy patrzeniu na ogród i ogólnie
Rojodziejowa 16:16, 26 paź 2022

Kurde!! Patrzcie jak cudnie! Muszę trzęślicę wcisnąć na skarpę między astry
https://www.facebook.com/ArboretumWojslawice/photos/pcb.2932018683608494/2932017760275253
Judith 21:21, 26 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

No i co, już byłaś? Bo ja jeszcze jednego jaśminowca dokupiłam na skarpę

W tygodniu nie ma szans. Może w sobotę…
sylwia_slomc... 21:44, 26 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

No jak ją dam tak jak pisałaś, tzn. zamienię miejscami Perovskię i Novalis, to będą obok siebie. Która by wyższa nie urosła to będzie w sumie ok.

A perowskia z różą się polubią??? Bo perowskia to raczej sucho woli w korzeniu mieć, a róże gliniasto i do tego po pierwszym kwitnieniu należałoby korzenie wodą zalać...
sylwia_slomc... 21:46, 26 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

No nie jest napisane, ale za to czytam, że wrażliwa, no ale nie spróbuję to się nie dowiem

Mam w donicy na balkonie, przed nią pierwsza zima się okaże jak to z nią jest
Rojodziejowa 22:08, 26 paź 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

A perowskia z różą się polubią??? Bo perowskia to raczej sucho woli w korzeniu mieć, a róże gliniasto i do tego po pierwszym kwitnieniu należałoby korzenie wodą zalać...

No właśnie patrząc na wymagania to nie bardzo, ale podejmę to ryzyko bo okazało się, że już 3 sadzonki mam No chyba że je wsadzę jeszcze gdzie indziej
Wiaan 23:14, 26 paź 2022

Ja posadziłam perowskia z różami ale nawadnianie dostaną tylko róże. Też będę testować to połączenie i jestem ciekawa jak to wyjdzie
olciamanolcia 07:57, 27 paź 2022

Wiaan napisał(a)
Ja posadziłam perowskia z różami ale nawadnianie dostaną tylko róże. Też będę testować to połączenie i jestem ciekawa jak to wyjdzie

Na pewno będzie pięknie. Powiem wam,ze ja przestałam patrzeć kto co lubi -sadzę lawendy z hortkami a to podobno przeciwieństwa jeśli chodzi o dobór gleby , wilgotności podłoża i nawozów- i rosną i to pięknie
Wiaan 08:42, 27 paź 2022

olciamanolcia napisał(a)

Na pewno będzie pięknie. Powiem wam,ze ja przestałam patrzeć kto co lubi -sadzę lawendy z hortkami a to podobno przeciwieństwa jeśli chodzi o dobór gleby , wilgotności podłoża i nawozów- i rosną i to pięknie

Trzeba testować u siebie, każdy ma inna glebę i rośliny też płatają figle tak pozytywnie mam na mysli z tymi figlami. U mnie rosła lawenda wcześniej na różance, zacieniona innymi roslinami i zbudowała ładny krzaczek i piękny, głęboki kolor kwiatów, które nawet teraz wygladają świeżo. Będę dosadzać również lawendę.
olciamanolcia 09:35, 27 paź 2022

Wiaan napisał(a)

Trzeba testować u siebie, każdy ma inna glebę i rośliny też płatają figle tak pozytywnie mam na mysli z tymi figlami. U mnie rosła lawenda wcześniej na różance, zacieniona innymi roslinami i zbudowała ładny krzaczek i piękny, głęboki kolor kwiatów, które nawet teraz wygladają świeżo. Będę dosadzać również lawendę.

I to jest słuszne podejście