Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 21:28, 24 paź 2022

Martka napisał(a)
Hahaha, czytam o zakupach, w ostatnim tygodniu nie miałam na nic czasu, ale wypadzik po borówkę to była wyższa konieczność. Tak jak wszystkie inne zakupy roślinne ostatniego czasu, których rzecz jasna, miało nie być.
Może jednak trzeba uznać brak zakupów zioła za stan nienormalny i tego się trzymać?

Też sobie dokupiłam jeszcze 3 krzaczki... a 4 jeszcze stały nie posadzone, które kupiłam z owocami W sumie mam już 10 krzaczków. Z owocowych, to w końcu posadziłam 5cio odmianową jabłonkę, śliwkę węgierkę, nektarynę i czereśnię. Czekały na wsadzenie prawie cały sezon

Tak - myślę, że zakupy to już stała kosmiczna. Nie udawajmy, że to się kiedykolwiek zmieni
Kordina 21:31, 24 paź 2022

Mam wrażenie, że tylko ostry i nagły atak zimy zatrzyma to szaleństwo , a nie 0 na koncie, przecież jest debet. Justynko dobrze, ze Ci same nie wskoczyły klon i grujecznik jak Asi do auta, bo nie wiadomo jakby to się skończyło
A mnie ostatnio zaatakowały jarzmianki, wskoczyło mi 5 i mnie uszczęsliwiło
Mgduska 21:58, 24 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Ale Wollerton Old Hall nie przerośnie chyba, nie? No tak to z tymi wymiarami. Novalis podają zazwyczaj do 80cm…

W razie czego masz je obok siebie. Moja WOH jest akurat mizerna, ma drugą miejscówkę i nic jej to nie pomogło, słabo rośnie, więc tą moją Novalisy by przerosły.

Rojodziejowa 22:06, 24 paź 2022

Mgduska napisał(a)

W razie czego masz je obok siebie. Moja WOH jest akurat mizerna, ma drugą miejscówkę i nic jej to nie pomogło, słabo rośnie, więc tą moją Novalisy by przerosły.

No jak ją dam tak jak pisałaś, tzn. zamienię miejscami Perovskię i Novalis, to będą obok siebie. Która by wyższa nie urosła to będzie w sumie ok.
antracyt 09:37, 25 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Haha jakie? Jakie?

Jak ostatecznie zrobię przelew to się pochwalę, jeszcze się nad niektórymi odmianami zastanawiam Mam wrażenie, że mój ogród coraz bardziej skłania się w stronę naturalizacji, a wzrok przyciągają odmiany wyglądające raczej dziko.
Rojodziejowa 10:03, 25 paź 2022

antracyt napisał(a)

Jak ostatecznie zrobię przelew to się pochwalę, jeszcze się nad niektórymi odmianami zastanawiam Mam wrażenie, że mój ogród coraz bardziej skłania się w stronę naturalizacji, a wzrok przyciągają odmiany wyglądające raczej dziko.

Czyli jakieś piżmówki? Coś w tą stronę?
olciamanolcia 10:14, 25 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Pojechałam szukać przekompostowanej kory… do koszyka wskoczyły mi hortensje, których już sobie obiecywałam nie kupować. Przecenione bidy za 10/15zł dwie Candlelight i trzy Magical Moonlight

Candlelight ma i ja. Ładny maja pokrój- są proste i nierozłażące. W tym sezonie miały u mnie bardzo duże kwiatostany.prawie 40 cm ...
antracyt 10:36, 25 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Czyli jakieś piżmówki? Coś w tą stronę?

Generalnie o kwiatach półpełnych albo o pojedynczych płatkach, muszą mieć widoczne pylniki
Judith 12:05, 25 paź 2022

Zainspirowałyście mnie do wizyty w CO . Niczego na razie nie potrzebuję, ale jakby coś chciało wskoczyć do auta, to nie będę protestować .
Rojodziejowa 14:14, 25 paź 2022

olciamanolcia napisał(a)

Candlelight ma i ja. Ładny maja pokrój- są proste i nierozłażące. W tym sezonie miały u mnie bardzo duże kwiatostany.prawie 40 cm ...

Tak, pamiętałam właśnie, że u Ciebie są i takie mają fajne ażurowe kwiaty