April
19:14, 30 mar 2023

Dzisiaj wszystkie moje dalie, całe ambitne 20 sztuk, umieściłam w dużych donicach z kompostem. Żadnych dalii nie sadzę wprost do gruntu. Pod koniec sezonu donice z daliami wykopuję z gruntu i całe wstawiam na półki w garażu. W marcu, czyli dziś, wyciągam donice z garażu, wysypuję zawartość każdej do skrzynki, oczyszczam bulwy, sprawdzam czy żyją czy są zdrowe i wracają do donic, zasypane świeżym kompostem z dodatkiem granulowanego obornika. Część z nich zostanie w donicach i osłonkach na tarasie przez cały sezon, reszta będzie zadołowana na rabatach. Od późnej jesieni znów akcja znoszenia donic do garażu.
Okazało się że u mnie to najskuteczniejszy sposób na przechowywanie dalii i zapewnienie im optymalnych warunków
Ale tak mogę się bawić z niewielką ilością, przy twoich hurtowych zamówieniach, musisz przyjąć własną taktykę
Okazało się że u mnie to najskuteczniejszy sposób na przechowywanie dalii i zapewnienie im optymalnych warunków

Ale tak mogę się bawić z niewielką ilością, przy twoich hurtowych zamówieniach, musisz przyjąć własną taktykę