Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Magleska 21:56, 27 cze 2023

Rojodziejowa napisał(a)

A może wzdycham do nich od jakiegoś czasu.

Jeszcze jarząb Autumn Spire za mną chodził

Asia a ja coś nie mogę się doczekać ,żeby moje jarząby wyglądały ciekawie -mam je chyba ze 4 lata i szału u mnie nie robią -zastanawiałam się nawet ,czy nie wymienić na Amonagawy -ale coś nie chce mi się ich wykopywać ....poczekam jeszcze trochę ....

nawet im fotek nie robię bo takie długie chudzielce z nich
Dorii 22:16, 27 cze 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Boski :⁠-⁠D
Jutro popełniam plagiat, no prawie bo nie mam tylu rodzajów czosnków.
Rojodziejowa 23:23, 27 cze 2023

Magleska napisał(a)

Asia a ja coś nie mogę się doczekać ,żeby moje jarząby wyglądały ciekawie -mam je chyba ze 4 lata i szału u mnie nie robią -zastanawiałam się nawet ,czy nie wymienić na Amonagawy -ale coś nie chce mi się ich wykopywać ....poczekam jeszcze trochę ....

nawet im fotek nie robię bo takie długie chudzielce z nich

To dobrze, że piszesz. W takim razie jarząb odpada.
Miałam z nimi obawy o przemarzanie, ale na razie pozostałe (chocby Kiku) dają radę, to może i Amanogawa na radę
Rojodziejowa 23:24, 27 cze 2023

Dorii napisał(a)

Boski :⁠-⁠D
Jutro popełniam plagiat, no prawie bo nie mam tylu rodzajów czosnków.

Super. Plagiatuj do woli! Fajnie zasychają bułgarskie, jakoś rok temu tego nie zauważyłam.
kasiab 06:48, 28 cze 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Tak, to Novalis. Początkująca Novalis I owszem pachnie Może nie na odległość, ale jednak. I jak dla nie bardzo przyjemnie.
Penstemona mam przy niej. Ta rabata to miała w zamyśle kolorystycznie być taka

Ale na razie dojrzewa, a róże miały w tym roku kiepski start, więc jak dla mnie nie wygląda jeszcze wcale

A chętnie bym jej tam jeszcze wcisnęła do towarzystwa Blue for you

Super koncepcja ja chciałam ją przy tarasie jednak jak nie pachnie bardzo intensywnie to chyba wybiorę coś innego będę podglądać w szczególności akurat tą rabate
anabuko1 09:37, 28 cze 2023

Cudny bukiet.
To czosnki i lawenda ?
Chyba też zmalpuje
Rojodziejowa 09:51, 28 cze 2023

Kocimiętka i szałwia. Lawendy u mnie brak
Dorii 10:59, 28 cze 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Super. Plagiatuj do woli! Fajnie zasychają bułgarskie, jakoś rok temu tego nie zauważyłam.

:⁠-⁠D
Mam bułgarskie a właściwie jednego w donicy, bo reszta nie wyrosła. Jeszcze kwitnie ale jak zobaczyłam suszka to po prostu wiedziałam że to on :⁠-⁠D
Rojodziejowa 12:47, 28 cze 2023

Dorii napisał(a)

:⁠-⁠D
Mam bułgarskie a właściwie jednego w donicy, bo reszta nie wyrosła. Jeszcze kwitnie ale jak zobaczyłam suszka to po prostu wiedziałam że to on :⁠-⁠D

Zskoczył mnie, że się z powrotem jakby zwija ku górze U mnie chyba wyrosły tylko te, które wsadziłam nowe we wrześniu. Te wsadzone rok wcześniej, już chyba nie.
Rojodziejowa 18:29, 29 cze 2023

Dotarł rdeścik

Zaczynają Pashminy

Wokół cygańskich patelni zrobiło się gęsto - jeżówki ogromne, zaczynają floksiki. Przeżyła werbena Lollypop, ale kwitnie dużo słabiej niż w tamtym roku.

Cienista mnie czaruje. Nadziabałam tam dużo różności, ale na razie mi się podoba

Lecę grzebać dalej. U nas piękny dzień!